מה עושים עם המון עגבניות?

איש ספר

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
בעקבות מחירי העגבניות הזולים, ובמיוחד לאחר תקופות ארוכות של מחירים הזויים - הלך איש ספר וקנה מידה גדושה ולא הגיונית בכלל מפרי האדמה האדום האדום הזה - כשחזר איש ספר לביתו קיבלה את פניו 'אשת ספר' במהלך הניקיונות לשבת, ובראותה כ-8 ק"ג עגבניות בידיו הפכו פניה למעין עגבנייה - כזה::mad: !! וכי מה נעשה עם כזו כמות של עגבניות??:mad::mad::mad:. איש ספר שמר על פני פוקר, ואמר בג'לטמניות: אל דאגה רבצן, עד שבת לא תישאר עגבנייה לפליטה בביתנו - מהכל נכין מטעמים לכבוד שבת קודש.

איש ספר באהבתו לבישולי שבת נעמד חיש להכין מטבוחה (2 ק"ג) סלט ערבי (1 ק"ג) הוסיף לחצילים עגבניות (0.5 ק"ג) הקצה עוד 0.5 ק"ג לדגים. ועדיין נשאר עם 4 ק"ג עגבניות טריות אדומות ובשלות שהתחייב להכין מהם מטעמים וממש לא יודע מה..

ועכשיו לבקשת העזרה הנלבבת:

למי יש עוד איזשהו סלט שניתן להכין עם עגבניות מובחרות? משהו שלא מטבוחה, ולא ערבישע, ולא חריימה?

שתזכו להתענג בתענוגים, ברבורים ושליו ודגים!
 

ישראלה

ללמוד תוכנות בכייף :)
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
לצ'ו - בצל, עגבניות, קישואים
רוטב לפיצה
רוטב עגבניות עם זיתים ופטריות
או לחתוך בסכין פרווה, לבשל את כל הכמות בכלי פרווה, ולהקפיא בקופסאות לכל צורך.
 

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
אני בדיוק בדרך לקנות חצי מהכמות שקנו לך... רוצה למכור לי?
השבוע לא הגיע במשלוח שלי ב'ישיר...'
 

איש ספר

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
האמת, אני נזכר יש איזשהו דיפ מעגבניות, שהמעדניות של שבת מוכרים בקופסאות קמצניות של רבע ליטר או פחות, כאילו יש שם זהב. בתחילה חשבתי שזה סלט ערבי עם קצת מיונז, ניסיון נואל שלי לערב מיונז בערבישע הוביל לתוצאות עצובות.

למי יש את המתכון?
 

-LIGA

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
מה שבטוח שמאחרי שבת עד סוף הקיץ לא תצטרך להכין שום דבר מעגבניות...
 

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
רסק לחלה. במעבד מזון עם שום וכו
 

פשוש

משתמש מקצוען
אפשר מתכון מפורט יותר?
אני עושה את זה עם עגבניות שרי, אבל לא נראה שיש בעיה עם עגבניות רגילות אולי זה יהיה פחות יפה.

חוצים את העגבניות שרי לשתים. שמים בתנור את העגבניות הפוכות כשהקליפה נוגעת בתבנית.
עם קצת שמן ומלח על חום גבוה מאד עד שהעגבניות מתקמטות וקצת משחירות בצדדים (ממש קצת)
מערבבים את את העגבניות עם מלח, פלפל ותבלין בזיליקום לפי הטעם וכ4-5 שינו שום קצוצות (לתבנית תנור גדולה של עגבניות)

לפעמים השתמשתי בעגבניות האלו לסלט פסטה:
מערבבים את העגבניות המיובשות עם פסטה מבושלת, זיתים שחורים, גבינה בולגרית. טעיםםםם!
 

GRAFI

משתמש מקצוען
אצלינו מכינים בד"כ שקשוקה מכמות ענקית של עגבניות (חסכון בזמן....)
ומחלקים לקופסאות, מקפיאים ונהנים חודשים, תענוג! ממש "זהב אדום"
אפשר לאכול את זה בתור סלט (כמו מטבוחה) ואפשר לשים במחבת ולהוסיף ביצים
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
עגבניות מגורדות - מחזיקות מעולה בהקפאה (לשקשוקה, רטבים, תבשילים וכו')

מטבוחה - מעולה בהקפאה

רוטב פיצה - מעולה בהקפאה (תשתמשי לטוסטים וכו')

תקפיאי בכוסות חד"פ עם פקקים שקונים בחנויות חד"פ, או בשקיות סנדוויץ, תכתבי בארטליין מה מכיל מה, ויש לך מן המוכן לשלוף כל פעם כוס עד לפעם הבאה...
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
לארוחת בוקר - ךחתוך עגבניות לקוביות, לתבל בשמן זית ומלח ולטבול עם לחם.
טעיםםם!
 

sigi

משתמש פעיל
האמת, אני נזכר יש איזשהו דיפ מעגבניות, שהמעדניות של שבת מוכרים בקופסאות קמצניות של רבע ליטר או פחות, כאילו יש שם זהב. בתחילה חשבתי שזה סלט ערבי עם קצת מיונז, ניסיון נואל שלי לערב מיונז בערבישע הוביל לתוצאות עצובות.

למי יש את המתכון?

Tomato dip-(מטבל עגבניות)
לרסק בבלנדר:
לכל עגבניה: שן שום אחת שמנמנה, מלח ושמן.
ככל שמוסיפים יותר שמן המטבל כתום יותר.

אני הייתי מכינה רוטב עגבניות משובח, ומקפיאה בקופסאות.
להמון שימושים: רוטב לפיצה, לשקשוקה, ללזניה, למוסקה, לפסטה, לקציצות בשריות ועוד....(כמובן שהכל יהיה חתוך ומבושל בכלי פרווה)
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
האמת, אני נזכר יש איזשהו דיפ מעגבניות, שהמעדניות של שבת מוכרים בקופסאות קמצניות של רבע ליטר או פחות, כאילו יש שם זהב. בתחילה חשבתי שזה סלט ערבי עם קצת מיונז, ניסיון נואל שלי לערב מיונז בערבישע הוביל לתוצאות עצובות.

למי יש את המתכון?

דיפ עגבניות קרמי
שוטפים 7-8 עגבניות וחוצים לחצי.
מוציאים את העוקץ וסוחטים היטב מהמיץ והגרעינים. צריך רק את הבשר בשביל הדיפ.
שמים את הבשר (לא צריך לקלף) בבלנדר עומד. זה לא עובד במעבד. (בשעת הדחק אפשר בבלנדר יד, אבל לא כ"כ מוצלח)
מוסיפים 4-5 שיני שום קלופים ו2 כפיות מלח
מפעילים עד שנראה אחיד.
מוסיפים 1/2 כוס (מדידה) של שמן, בטפטוף איטי מאד. (אפשר לחורר כוס ח"פ למטה ולהעמיד בחור שבמכסה הבלנדר.)
נותנים להתבלנדר כ10 דקות לפחות ממתי שהתחלנו להוסיף שמן, עד שהצבע כתום זורח והמרקם קרמי. שומרים בקרור

אחרי שיושב במקרר לילה או כמה שעות, לפעמים הנוזלים שוקעים. אפשר להוציא אותם בעזרת מזרק שמחדירים לתחתית הכלי. אם לא מוציאים- הנוזלים מתערבבים שוב בדיפ והורסים את המרקם המיוחד שלו.
 
נערך לאחרונה ב:

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
בעקבות מחירי העגבניות הזולים, ובמיוחד לאחר תקופות ארוכות של מחירים הזויים - הלך איש ספר וקנה מידה גדושה ולא הגיונית בכלל מפרי האדמה האדום האדום הזה - כשחזר איש ספר לביתו קיבלה את פניו 'אשת ספר' במהלך הניקיונות לשבת, ובראותה כ-8 ק"ג עגבניות בידיו הפכו פניה למעין עגבנייה - כזה::mad: !! וכי מה נעשה עם כזו כמות של עגבניות??:mad::mad::mad:. איש ספר שמר על פני פוקר, ואמר בג'לטמניות: אל דאגה רבצן, עד שבת לא תישאר עגבנייה לפליטה בביתנו - מהכל נכין מטעמים לכבוד שבת קודש.

איש ספר באהבתו לבישולי שבת נעמד חיש להכין מטבוחה (2 ק"ג) סלט ערבי (1 ק"ג) הוסיף לחצילים עגבניות (0.5 ק"ג) הקצה עוד 0.5 ק"ג לדגים. ועדיין נשאר עם 4 ק"ג עגבניות טריות אדומות ובשלות שהתחייב להכין מהם מטעמים וממש לא יודע מה..

ועכשיו לבקשת העזרה הנלבבת:

למי יש עוד איזשהו סלט שניתן להכין עם עגבניות מובחרות? משהו שלא מטבוחה, ולא ערבישע, ולא חריימה?

שתזכו להתענג בתענוגים, ברבורים ושליו ודגים!


מתכון שפעם מישהי העלתה אין לימ ושג למי הקרדיט מאוד מוצלי

· 5-6 עגבניות, בשלות אדומות(לא דווקא שרי) חוצים ל2, וכל חצי פורסים לפרוסות דקות(לא מידי).

· בתבנית תנור(לא ח"פ!)מרופדת בנייר אפיה מסדרים את הפרוסות מדורגות.

· 2 פלפלים קטנים אדומים/צהובים/כתומים, לפחחות שני צבעים. חותכים לרצועות, לא מידי דקות. מסדרים בצד התבנית. (שרוב הסלט יהיה העגבניות. ותמלאו את התבנית כמה שאפשר כי זה מצטמק מאוד ובסוף תצא כמות קטנה...)

· בוזקים שמן זית, ומלח גס.

· אופים על חום גבוה, פתוח כמובן, בערך 200. כשעה, עד שרואים שמצטמק.

· מוציאים וכשמתקרר מעבירים לכלי.

· מוסיפים מעט פ.שחור, שום כתוש ולימון.

· מעדן שא"א להפסיק לאכול!!!

· כל המאמץ פה זה לפרוס עגבניות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה