דרוש מתכון מה לעשות עם אפונה משימורים?

עולם קטן

משתמש פעיל
קיבלתי כמה פחיות של אפונה בשימורים,
פחות אוהבת את הטעם שלה בבישול רגיל.... (יוצא הרבההההה פחות טעים מאפונה קפואה)
יש לכם רעיון איפה הטעם יכול להיות פחות מורגש?
מתכון מעניין?
 

מג'

משתמש מקצוען
אני עושה בלינצ'ס במילוי אפונה בטעם כבד.
בלינצ'ס מתכון רגיל-
מתכן לאפונה בטעם כבד-
מטגנת בצל, טוחנת עם האפונה + 2 ביצים קשות, מלח, פלפל.
יוצא ממש טעים!
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
לא כרגע
אולי מחר
אם אני זוכרת נכון, המתכון שיש לי הוא מאפונה קפואה.
אולי למישהו יהיה עוד רעיון
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
אצלנו מכינים חביתה עם אפונה (אמא שלי קוראת לזה טורטיז'ה, בספרדית)
פשוט טורפים חמש - שש ביצים, מוסיפים קופסת שימורי אפונה וקצת מלח.
מחממים שמן במחבת ומטגנים חביתה מקושקשת.
טעים במיוחד עם לחם טרי, מרוח בחמאה בתוספת סלט ירקות.

עוד משהו שהילדים אוהבים מאד ליד שניצל - אפונה מתוקה.
מבשלים קופס' שימורי אפונה עם קצת מים (רק לכיסוי) וסוכר (2-3 כפות) או תחליף.
כשהמים מבעבעים מוסיפים רביכה (כף גדושה קמח מעורבבת היטב עם 2 כפות שמן)
מערבבים היטב למניעת גושים.
מבשלים עד להסמכה.
 

ביתי

משתמש מקצוען
אפונה ברוטב עגבניות
אצלנו משוגעים על זה...
1 אפונה בשימורים
כ5 כפות שמן
כ3 כפות קמח
כ2 כפות רסק עגבניות
לחמם את השמן כשהוא חם להוסיף קמח ולערבב לבלילה
להוסיף את מי האפונה ורסק עגבניות לערבב
כשמבעבע להוסיף את האפונה
 

סמולטוק

משתמש מקצוען
אפונה זריזה ברוטב-
שמים כף קמח וכף שמן בסיר קטן, מערבבים, מוסיפים שימורי אפונה כולל נוזלים, מתבלים במלח פלפל, מערבבים ומבשלים 3 דק'.
הילדים משוגעים על זה.
 

פופושדו

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני מכינה פעם בשנה - בחול המועד סוכות פשטידה ב 3 צבעים
כתום , ירוק, צהוב
הירוק זה מאפונה
יוצא מהמם! טעים בטרןף!
וממש יפה לעין!
אני עושה את זה רק פעם בשנה כי זה די הרבה עבודה
3 שלבים וכ'ו
אבל שווה לגמרי את העבודה
ויוצא כמות גדולה
המתכון - מהספר ערוכה לכל ארוחה של ש. אובלוקוש
 

עולם קטן

משתמש פעיל
אני מכינה פעם בשנה - בחול המועד סוכות פשטידה ב 3 צבעים
כתום , ירוק, צהוב
הירוק זה מאפונה
יוצא מהמם! טעים בטרןף!
וממש יפה לעין!
אני עושה את זה רק פעם בשנה כי זה די הרבה עבודה
3 שלבים וכ'ו
אבל שווה לגמרי את העבודה
ויוצא כמות גדולה
המתכון - מהספר ערוכה לכל ארוחה של ש. אובלוקוש

אשמח למתכון מלא אם יש לך...
 

אמא מותק

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני גם לא ממש משתמשת לעיתים רחוקות מאדה בצל מוסיפה את האפונה לאחר סינון מוסיפה לח פלפל רסק עגניות קצת מים יוצא ממש טעים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  18  פעמים

לוח מודעות

למעלה