מה אני יכולה לעשות עם חלב שהתקלקל

GRN

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לבן!
ברור!
 

hafakot

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
איך בדיוק עושים מזה את כל הדברים האלה? אולי משהו יודע? לא בא לי לפרגן לחתולים אבל כן בא לי לנסות משהו חדש
 

רותי12

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
קחי בד נקי שפכי בפנים את החלב קשרי את הבד
והניחי מעל מסננת חלבית .
מתחת למסננת שימי איזה צלחת שלא ילכלך
חכי 3-4 ימים זה יתקשה
ואז תוכלי לערבב אבקת שום בזיליק מלח פלפל
ועוד כיד הדימיון
יוצא גבינה מדהימה!
 

hafakot

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
קחי בד נקי שפכי בפנים את החלב קשרי את הבד
והניחי מעל מסננת חלבית ....
א. זה עושה ריח לא נעים של חלב מקולקל?
ב. אם חלב מקולקל עושה קלקול קיבה אז איך גבינה שנוצרה משהות של 4 ימים בחוץ לא עושה את זה (שאלה לאינטלגנציה שלי)
 

דאלארס

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
בכמה משאיות חלב מדובר שחבל לך לתת לחתולים;)
כל הרעיונות טובים לחלב טרי, זה נהדר לעשות ממנו גבינה.
חלב מקולקל לפח/לחתול הוא יכול לגרום נזק שעולה יותר מ-6.5 ש"ח
 

album

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופירייטינג
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
עיצוב גרפי
נראה לי שמליטר אחד לא ניתן להפיק כמות סבירה של גבינה.
 

hafakot

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
בכמה משאיות חלב מדובר שחבל לך לתת לחתולים
כל הרעיונות טובים לחלב טרי, זה נהדר לעשות ממנו גבינה.
חלב מקולקל לפח/לחתול הוא יכול לגרום נזק שעולה יותר מ-6.5 ש"ח
מה זה משנה? זה לא קשור לחסכון, זה פשוט מעניין , אותי בכו"א.

ובאמת- איך עושים גבינה מחלב טרי מהמכולת?
 

רותי12

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י hafakot;1006759:
א. זה עושה ריח לא נעים של חלב מקולקל?
ב. אם חלב מקולקל עושה קלקול קיבה אז איך גבינה שנוצרה משהות של 4 ימים בחוץ לא עושה את זה (שאלה לאינטלגנציה שלי)
א.לא
ב. זה אותה שאלה שהיתה פה של גבינות עם עובש
 

רות מיכל

משתמש צעיר
נכתב ע"י hafakot;1006775:
מה זה משנה? זה לא קשור לחסכון, זה פשוט מעניין , אותי בכו"א.

ובאמת- איך עושים גבינה מחלב טרי מהמכולת?
אם זה לא נובע מחיסכון ממה זה כן נובע? מיצירתיות? אותי זה לא מעניין רק עושה לי הרגשה של קלקול בטן גם בלי שטעמתי מהתוצרת..:p
אבל אני לא דוגמא לזה. אנחנו נוהגים לזרוק חלב שעומד על תאריך התפוגה שלו ביומו האחרון. חבל שאנחנו לא שכנות.:rolleyes:
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
דרך אגב, זכורני שלמדתי בעבר שאין כזה דבר חלב מקולקל, יש חלב חמוץ.
אבל מקולקל הוא לא!
 

mig

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עימוד ספרים
חלב חמוץ לא עושה קלקול קיבה להיפך הוא קל יותר לעיכול.
הוא פשוט פחות טעים בגלל שהוא חמוץ.
(סבא שלי היה אוהב את הקפה שלו דווקא מחלב חמוץ)
 

hafakot

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לפני כשנה שאלתי את השאלה ולא קבלתי תשובה של ממש. את החלב- זרקתי.
קרה לי מקרה נוסף ואז החלטתי לעשות לילדים שלי שיעור איך מכינים גבינה. בשלנו את החלב הוספנו חומץ ראינו איך שזה מתגבן. הילדים ערבבו בתורנות והיתה לנו פעילות אחה"צ מאוד נחמדה. הגבינה לא עלתה על גודל אגרוף אבל הילדים היו מבסוטים עד הגג.
יש לי סרטון איך מכינים גבינה אם זה מעניין משהו.
 

ניקול

משתמש פעיל
אכן
מחלב "טוב" עושים גבינה ע"י שמבשלים אותה, כשרותח מוסיפי כף חומץ (לליטר חלב)
וראו זה פלא- החלב עובר איזושהי היפרדות מעניינת.
מוסיפים קצת מלח
ומעבירים למסננת.

מחלב 'מקולקל' עושים גבינה כנ"ל, אבל לא עם חומץ אלא מלח
'אוספים' את הפירורים שנוצרים בעזרת כף מחוררת ומעבירים למסננת (עדיף חיתול בד)
יוצא גבינה גרגירית טעימה!
ואם לא תאהבו... לפחות ניסיתם! :P


גבינת שמנת:
בלילה שמים שמנת חמוצה בחיתול בד
בבוקר מוסיפי קצת מלח
והרי לכם גבינת שמנת מדהימה!
 

hafakot

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ניקול;1268418:
גבינת שמנת:
בלילה שמים שמנת חמוצה בחיתול בד
בבוקר מוסיפי קצת מלח
והרי לכם גבינת שמנת מדהימה!
אני שמה 3 גביעי אשל ושמנת אחת עם כף מלח. תולה כעשר שעות על השיש בתוך חיתול=גבינת נפוליאון עשירה.
 

אירועים קרובים

ראש פינה

הפרוגיסטים נותנים בראש

לוח דרושים

למעלה