מה אני יכולה לעשות עם חלב שהתקלקל

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י hafakot, ‏13/5/13.

  1. hafakot

    hafakot משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏8/9/09
    הודעות:
    1,056
    תודות :
    15
    נקודות:
    54
    חוץ מלזרוק כמובן?
     
  2. RacheliM

    RacheliM משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏2/6/08
    הודעות:
    5,715
    תודות :
    405
    נקודות:
    109
    לתת לחתולות בחוץ
    הן מאד יודו לך.....:)
     
    צלצולית ו-שוקי פרוגר אוהבים את זה.
  3. GRN

    GRN משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏3/2/09
    הודעות:
    13,058
    תודות :
    11,317
    נקודות:
    230
    לבן!
    ברור!
     
  4. פרסומון

    פרסומון משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏22/7/11
    הודעות:
    9,776
    תודות :
    2,967
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    טכנאי ומכירת מחשבים
    מיקום:
    בני ברק
    גבינה.
    חבל אל תזרקו.
     
  5. hafakot

    hafakot משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏8/9/09
    הודעות:
    1,056
    תודות :
    15
    נקודות:
    54
    איך בדיוק עושים מזה את כל הדברים האלה? אולי משהו יודע? לא בא לי לפרגן לחתולים אבל כן בא לי לנסות משהו חדש
     
    צלצולית אוהב/ת את זה.
  6. פרסומון

    פרסומון משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏22/7/11
    הודעות:
    9,776
    תודות :
    2,967
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    טכנאי ומכירת מחשבים
    מיקום:
    בני ברק
    לשים מעל המקרר לכמה ימים.
     
  7. hafakot

    hafakot משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏8/9/09
    הודעות:
    1,056
    תודות :
    15
    נקודות:
    54
    נשמע לא נעים במיוחד.
     
  8. רותי12

    רותי12 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏23/3/09
    הודעות:
    8,542
    תודות :
    10,965
    נקודות:
    293
    עיסוק:
    מתמטיקה ואומנות
    סוג מצלמה:
    קנון D
    קחי בד נקי שפכי בפנים את החלב קשרי את הבד
    והניחי מעל מסננת חלבית .
    מתחת למסננת שימי איזה צלחת שלא ילכלך
    חכי 3-4 ימים זה יתקשה
    ואז תוכלי לערבב אבקת שום בזיליק מלח פלפל
    ועוד כיד הדימיון
    יוצא גבינה מדהימה!
     
    הולי אוהב/ת את זה.
  9. hafakot

    hafakot משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏8/9/09
    הודעות:
    1,056
    תודות :
    15
    נקודות:
    54
    א. זה עושה ריח לא נעים של חלב מקולקל?
    ב. אם חלב מקולקל עושה קלקול קיבה אז איך גבינה שנוצרה משהות של 4 ימים בחוץ לא עושה את זה (שאלה לאינטלגנציה שלי)
     
    elis56 אוהב/ת את זה.
  10. דאלארס

    דאלארס משתמש צעיר עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏27/8/12
    הודעות:
    855
    תודות :
    6
    נקודות:
    29
    בכמה משאיות חלב מדובר שחבל לך לתת לחתולים;)
    כל הרעיונות טובים לחלב טרי, זה נהדר לעשות ממנו גבינה.
    חלב מקולקל לפח/לחתול הוא יכול לגרום נזק שעולה יותר מ-6.5 ש"ח
     
    צלצולית אוהב/ת את זה.
  11. album

    album משתמש מקצוען פרסום וקופירייטינג איור וציור מקצועי פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏11/7/12
    הודעות:
    3,824
    תודות :
    601
    נקודות:
    180
    נראה לי שמליטר אחד לא ניתן להפיק כמות סבירה של גבינה.
     
  12. hafakot

    hafakot משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏8/9/09
    הודעות:
    1,056
    תודות :
    15
    נקודות:
    54
    מה זה משנה? זה לא קשור לחסכון, זה פשוט מעניין , אותי בכו"א.

    ובאמת- איך עושים גבינה מחלב טרי מהמכולת?
     
    צלצולית אוהב/ת את זה.
  13. רותי12

    רותי12 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏23/3/09
    הודעות:
    8,542
    תודות :
    10,965
    נקודות:
    293
    עיסוק:
    מתמטיקה ואומנות
    סוג מצלמה:
    קנון D
    א.לא
    ב. זה אותה שאלה שהיתה פה של גבינות עם עובש
     
  14. רות מיכל

    רות מיכל משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏13/6/11
    הודעות:
    1,495
    תודות :
    3
    נקודות:
    42
    אם זה לא נובע מחיסכון ממה זה כן נובע? מיצירתיות? אותי זה לא מעניין רק עושה לי הרגשה של קלקול בטן גם בלי שטעמתי מהתוצרת..:p
    אבל אני לא דוגמא לזה. אנחנו נוהגים לזרוק חלב שעומד על תאריך התפוגה שלו ביומו האחרון. חבל שאנחנו לא שכנות.:rolleyes:
     
    הודיה 1998 אוהב/ת את זה.
  15. שולה

    שולה משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏16/3/11
    הודעות:
    3,679
    תודות :
    1,065
    נקודות:
    230
    דרך אגב, זכורני שלמדתי בעבר שאין כזה דבר חלב מקולקל, יש חלב חמוץ.
    אבל מקולקל הוא לא!
     
    צלצולית אוהב/ת את זה.
  16. פרסום מיתר

    פרסום מיתר משתמש מקצוען פרסום וקופירייטינג עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏20/12/11
    הודעות:
    868
    תודות :
    348
    נקודות:
    104
    עיסוק:
    עיצוב |מיתוג|פרסום| קופירייטינג
    מיקום:
    בני ברק
    דף הבית:
  17. mig

    mig משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי

    הצטרף:
    ‏1/8/08
    הודעות:
    9,228
    תודות :
    119
    נקודות:
    217
    חלב חמוץ לא עושה קלקול קיבה להיפך הוא קל יותר לעיכול.
    הוא פשוט פחות טעים בגלל שהוא חמוץ.
    (סבא שלי היה אוהב את הקפה שלו דווקא מחלב חמוץ)
     
  18. hafakot

    hafakot משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏8/9/09
    הודעות:
    1,056
    תודות :
    15
    נקודות:
    54
    לפני כשנה שאלתי את השאלה ולא קבלתי תשובה של ממש. את החלב- זרקתי.
    קרה לי מקרה נוסף ואז החלטתי לעשות לילדים שלי שיעור איך מכינים גבינה. בשלנו את החלב הוספנו חומץ ראינו איך שזה מתגבן. הילדים ערבבו בתורנות והיתה לנו פעילות אחה"צ מאוד נחמדה. הגבינה לא עלתה על גודל אגרוף אבל הילדים היו מבסוטים עד הגג.
    יש לי סרטון איך מכינים גבינה אם זה מעניין משהו.
     
    hila אוהב/ת את זה.
  19. ניקול

    ניקול משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏16/9/08
    הודעות:
    2,583
    תודות :
    17
    נקודות:
    90
    אכן
    מחלב "טוב" עושים גבינה ע"י שמבשלים אותה, כשרותח מוסיפי כף חומץ (לליטר חלב)
    וראו זה פלא- החלב עובר איזושהי היפרדות מעניינת.
    מוסיפים קצת מלח
    ומעבירים למסננת.

    מחלב 'מקולקל' עושים גבינה כנ"ל, אבל לא עם חומץ אלא מלח
    'אוספים' את הפירורים שנוצרים בעזרת כף מחוררת ומעבירים למסננת (עדיף חיתול בד)
    יוצא גבינה גרגירית טעימה!
    ואם לא תאהבו... לפחות ניסיתם! :P


    גבינת שמנת:
    בלילה שמים שמנת חמוצה בחיתול בד
    בבוקר מוסיפי קצת מלח
    והרי לכם גבינת שמנת מדהימה!
     
    hila אוהב/ת את זה.
  20. hafakot

    hafakot משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏8/9/09
    הודעות:
    1,056
    תודות :
    15
    נקודות:
    54
    אני שמה 3 גביעי אשל ושמנת אחת עם כף מלח. תולה כעשר שעות על השיש בתוך חיתול=גבינת נפוליאון עשירה.
     
    hila אוהב/ת את זה.
  21. אריה123

    אריה123 משתמש מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏24/12/08
    הודעות:
    4,636
    תודות :
    101
    נקודות:
    130
    מיקום:
    בני ברק
    דף הבית:
    אני הולך לחנות, משלם כמה שקלים=גבינת נפוליאון עשירה, גבינה צהובה טעימה, ואפילו מעדן שוקולד.. :-)


    נדמה לי שבדור הבא לא יהיה בכלל מי שיבין את האשכול הזה, זה מזכיר את תקופת הצנע.
     
    hila ו-הודיה 1998 אוהבים את זה.
  22. hafakot

    hafakot משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏8/9/09
    הודעות:
    1,056
    תודות :
    15
    נקודות:
    54
    יש משהו מיוחד בלהכין דברים לבד וזה לא ענין של חסכון. ומי שאוהב את זה מבין את זה.

    ואם אתה לא מבין- כנראה שזה לא מתאים לך. לבריאות
     
  23. אפרתה

    אפרתה משתמש פעיל פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏14/6/11
    הודעות:
    7,834
    תודות :
    24
    נקודות:
    54
    משלמים כמה וכמה וכמה שקלים.. (כמה עולים שלושת המוצרים שהזכרתם? 12+15+5...אפשר לכלות שטר מכובד על כמה מוצרים כאלה בודדים)
    ומקבלים המון דברים משתלמים: חומרים טעם וריח, משפרים, מייצבים, צבעי מאכל, עשרות אחוזי שומנים רוויים...
     
    חצאית קפלים ו-הולי אוהבים את זה.
  24. נירוש

    נירוש משתמש מקצוען צילום מקצועי עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏9/1/10
    הודעות:
    4,575
    תודות :
    995
    נקודות:
    180
    עיסוק:
    עצמאית
    מיקום:
    בני ברק'
    סוג מצלמה:
    D7 קנון
    אני מציעה לשפוך, וליזהר לא לבכות, כדבר המשורר...
     
    הודיה 1998 אוהב/ת את זה.
  25. עוגת בוקר

    עוגת בוקר משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏12/12/11
    הודעות:
    1,049
    תודות :
    12
    נקודות:
    54
    פעם שמעתי שניתן להשתמש בחלב עד שובע אחרי התאריך האחרון המוטבע עליו,
    בתנאי שאין ריח חמוץ והכל נשמע בסדר