מבוקש: מתכון לרוטב שמנת בטטה לרביולי

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י ת'כלס, ‏21/5/15.

  1. ת'כלס

    ת'כלס משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏16/7/12
    הודעות:
    4,524
    תודות :
    69
    נקודות:
    89
    אם יש לכם
    מתכון לרוטב שמנת בטטה לרביולי
    אשמח שתעלו.
    תודה!
     
  2. זה אני

    זה אני משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏9/3/14
    הודעות:
    1,381
    תודות :
    18
    נקודות:
    44
    לאדות 2 בצל עם סלסלת פטריות חיות עד להתרככות,
    להוסיף:
    שמנת מתוקה
    חצי כוס חלב
    פלפל שחור
    מלח
    ואבקת מרק פטריות,
    לחכות שיבעבע בסיר ולכבות...
     
  3. ת'כלס

    ת'כלס משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏16/7/12
    הודעות:
    4,524
    תודות :
    69
    נקודות:
    89
    תודה רבה!! אני רוצה רוטב עם בטטה ברוטב...
     
  4. grafix

    grafix משתמש מקצוען פרסום וקופירייטינג עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏10/5/11
    הודעות:
    3,476
    תודות :
    30
    נקודות:
    64
    תוסיפי קוביות בטטה לבצל ופטריות ואדי עד לריכוך.
     
  5. מינדי ל

    מינדי ל משתמש פעיל איור וציור מקצועי

    הצטרף:
    ‏9/11/14
    הודעות:
    398
    תודות :
    71
    נקודות:
    39
    הפסטה הכתומה של קפה קפה אצלכן במטבח

    מתכון פסטה כתומה ל-2 מנות:
    300 גרם כדורי פסטה ארוכה שטוחה( מומלץ טליאטלה).

    לבטטות הצלויות:

    2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות.
    50 גרם סילן.
    חופן טימין קצוץ.
    מלח.
    פלפל שחור גרוס.
    50 מ"ל שמן זית.

    לשים הכל בקערה ולערבב.

    לחמם תנור ל-180 מעלות.
    להרתיח סיר עם מים מומלחים. על מגש אפיה להניח נייר פרגמנט ולסדר בשכבה אחידה את הבטטות המתובלות. לאפות כ-20 דקות ולהוציא מהתנור.

    במחבת גדולה לטגן קלות בשמן זית את הבטטות, להוסיף 2 שיני שום פרוס. להוסיף 250 מ"ל שמנת מתוקה. לתבל במלח, פלפל שחור גרוס ונגיעת אגוז מוסקט טחון.

    לבשל כ-10 דקות על אש קטנה.

    במקביל לבשל את הפסטה במים הרותחים לפי הוראות ההכנה.

    כשהפסטה מוכנה מסננים ( שומרים מעט ממי הבישול בצד) ומוסיפים למחבת הרוטב עם מעט ממי הבישול .

    מבשלים עוד כ-2 דקות עד שהרוטב מסמיך ונצמד לפסטה, במידת הצורך מוסיפים ממי הבישול.

    מוסיפים חופן עלי בזיליקום מערבבים ומגישים לצד פרמז'ן מגורר.
     
  6. ת'כלס

    ת'כלס משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏16/7/12
    הודעות:
    4,524
    תודות :
    69
    נקודות:
    89
    תודה רבה לכל השפיות!!
     
  7. chyz

    chyz משתמש מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏20/9/10
    הודעות:
    1,745
    תודות :
    50
    נקודות:
    64
    גם אני חיפשתי, וזה מה שמצאתי

    רביולי בטטה ברוטב אלפרדו
    מאת שף אלי בבג'ני, מסעדת אלפרדו



    מתכון ל-6 סועדים

    חומרים:
    900 גרם רביולי בטטה טרי מצונן - אפשר לגוון במילויים שונים.
    לבשל לפי הוראות היצרן.

    חומרים לרוטב אלפרדו:
    50 גר' חמאה
    1 כוס יין לבן
    3 שיני שום קצוצות
    500 מל' שמנת לבישול (2 מיכלים)
    300 מל' חלב
    200 מל' חלב + 3 כפות אבקת מרק פטריות מסוננת
    מלח, פלפל לבן , מוסקט טחון
    100 גר' גבינת פרמזן מגוררת

    הכנת הרוטב:
    בסיר עם תחתית כפולה יוצקים יין לבן, חמאה ושום, ומצמצמים לחצי כמות.
    מוסיפים שמנת וחלק מהרוטב, ומביאים כמעט לידי רתיחה תוך כדי ערבוב עם מטרפה מידי פעם (שהרוטב לא ייחרך).
    בקערה נפרדת טורפים את אבקת מרק הפטריות והתבלינים.
    יוצקים לתוך הסיר, מנמיכים את הלהבה.
    מבשלים עוד כ-5 דקות.
    לאחר מכן מוסיפים את גבינת הפרמז'ן לתבשיל, ומבשלים עוד כ-2 דקות.