חלבי מאפה מבצק עלים - איך מקפיאים ואיך מפשירים?

  • פותח הנושא aser
  • פורסם בתאריך

aser

משתמש מקצוען
ערב טוב,

אני רוצה להכין לשבועות "דלקלעך" מבצק עלים (עוגה אישית של גבינה מתוקה במעטפת בצק עלים)
רק שהבעיה היא שבמקרר זה מתייבש וכלל לא טעים,

איך אני יכולה להכין בצורה כזו שאוכל להגיש אותם כטריים ממש,

יש מצב?
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
טריים ממש הם לא יהיו.
אבל אפשר בהחלט להקפיא בצק עלים אפוי, עטוף היטב.
מפשירים בטמפרטורת החדר, אפשר לחמם בתנור או על הפלטה.
אני מכינה הרבה שטרודל תפו"ע, מקפיאה ובשבת מחממת על המחם. מגישה עם גלידת וניל.

אבל - דעלקאלאך אמיתיים לא עשויים מבצק עלים, אלא מבצק שמרים חלבי. הרבה יותר משובח...
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
היתה מכינה ומקפיאה לפני האפיה ואז אחרי הפשרה אופה.
גילוי נאות אני עושה את זה הרבה עם ברוקס בשר ויוצא נפלא
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה