מאפים מאפה חלבי על מחבת

קוראים לי #C

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
הפתיחה והסגירה יוצרת כיס.
יכול להיות שקשה לי ךהבין סורי
אבל יש סיכוי שאת מעלה תמונה
כי בראש שללי יש פיתה שטוחה עם דבש למעלה ואחכ אני מגלגלת לכדור נהיית לי עיסה דביקית אלא אם כן את סוגרת לכדור?
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
מתכון מאוד מוצלח וקל...
ממליצה בחום, אני מכינה לפחות פעם בשבוע וזה עף----

לבצק:
ק"ג קמח
2 כפות שמרים
כף סוכר
כפית מלח
3-4 כוסות מים (לפי הצורך)
שליש כוס שמן

לשים את כל החומרים מלבד השמן לבצק אחיד,
לקראת סיום הלישה מוסיפים את השמן.
מטפיחים 15-30 דק'

מחלקים את הבצק ל-16 יח'
פותחים כל כדור במערוך לפיתה קטנה
וממלאים-
מילוי מתוק- חמאה וכפית וחצי סוכר
מילוי מלוח- גבינת חמד/חרמון
סוגרים את הבצק ופותחים שוב לפיתה

על מחבת טפלון (חלבית)
אופים בערך דקה מכל צד (עד שמקבל צבע יפה)

את המאפה המלוח אפשר להגיש עם ביצה וסלט...

בתאבון!!!

מצרפת תמונה (סליחה על חוסר הסימטריות...)
צפה בקובץ המצורף 793734
רציתי לעדכן, הכנתי ויצא ממש מוצלח!!
תודה רבה!
(שמתי 3 כוסות של 200 מ"ל)
 
נערך לאחרונה ב:

ESTI.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הוספתי בטעות את השמן בהתחלה
כמה קריטי להצלחה של הבצק?
 

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הוספתי בטעות את השמן בהתחלה
כמה קריטי להצלחה של הבצק?
למה שתהיה בעיה? התוצר הסופי לא נראה איזה משהו תפוח...
נראה ענין של נוחות. אם נהיה לך בצק טוב, הכל בסדר.
 

ESTI.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אוף שמעו
הכנתי וחלק מהפיתה יוצאת במרקם של בצק
וגם היא יוצאת לי הרבה יותר תפוחה ממה שרואים פה בתמונה
מה אפשר לעשות?
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אוף שמעו
הכנתי וחלק מהפיתה יוצאת במרקם של בצק
וגם היא יוצאת לי הרבה יותר תפוחה ממה שרואים פה בתמונה
מה אפשר לעשות?
לא הכנתי אבל כנראה שאת צריכה כדור קטן יותר ולרדד דק יותר
 

ESTI.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
@אוריה ח אולי את תדעי למה לא הצליח לי?
 

אוריה ח

משתמש פעיל
לאני לא יודעת להגיד מה הבעיה,
לא נראה לי שזה קשור לשמן שהוספת בהתחלה.
אולי הגודל של הפיתה גדול מידי ? (אני עושה כל אחת בגודל 80 גר' בערך)
 

AVIGAIIL M

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פותחים וסוגרים הכוונה פשוט לרדד שוב
אחרי שמרדדים פעם אחת, ממלאים את המילוי הרצוי
ומגלגלים שיהיה בצק גם מעל המילוי ואז מרדדים יחד
(סוג של שיטה שעושים גם ברוגעלכים)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  32  פעמים

לוח מודעות

למעלה