מתכון מאוד מוצלח וקל...
ממליצה בחום, אני מכינה לפחות פעם בשבוע וזה עף----
לבצק:
ק"ג קמח
2 כפות שמרים
כף סוכר
כפית מלח
3-4 כוסות מים (לפי הצורך)
שליש כוס שמן
לשים את כל החומרים מלבד השמן לבצק אחיד,
לקראת סיום הלישה מוסיפים את השמן.
מטפיחים 15-30 דק'
מחלקים את הבצק ל-16 יח'
פותחים כל כדור במערוך לפיתה קטנה
וממלאים-
מילוי מתוק- חמאה וכפית וחצי סוכר
מילוי מלוח- גבינת חמד/חרמון
סוגרים את הבצק ופותחים שוב לפיתה
על מחבת טפלון (חלבית)
אופים בערך דקה מכל צד (עד שמקבל צבע יפה)
את המאפה המלוח אפשר להגיש עם ביצה וסלט...
בתאבון!!!
מצרפת תמונה (סליחה על חוסר הסימטריות...)
ממליצה בחום, אני מכינה לפחות פעם בשבוע וזה עף----
לבצק:
ק"ג קמח
2 כפות שמרים
כף סוכר
כפית מלח
3-4 כוסות מים (לפי הצורך)
שליש כוס שמן
לשים את כל החומרים מלבד השמן לבצק אחיד,
לקראת סיום הלישה מוסיפים את השמן.
מטפיחים 15-30 דק'
מחלקים את הבצק ל-16 יח'
פותחים כל כדור במערוך לפיתה קטנה
וממלאים-
מילוי מתוק- חמאה וכפית וחצי סוכר
מילוי מלוח- גבינת חמד/חרמון
סוגרים את הבצק ופותחים שוב לפיתה
על מחבת טפלון (חלבית)
אופים בערך דקה מכל צד (עד שמקבל צבע יפה)
את המאפה המלוח אפשר להגיש עם ביצה וסלט...
בתאבון!!!
מצרפת תמונה (סליחה על חוסר הסימטריות...)