דרוש מתכון מאכלי פסח מעניינים - לילדים

בתיה G

איור פרסומי . איורים לילדים . קומיקס
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אחד האתגרים בפסח זה ליצור מהכמה חומרי גלם שמשתמשים בהם - מגוון מאכלים,
עוד יותר מאתגר זה להטעים את הילדים, ובמיוחד את המפונקים שבהם
אשמח לרעיונות מעניינים, אפילו פשוטים, אבל מעבר למאכלים הבסיסיים (עוף מבושל/ בתנור / קוגל תפו"א / ציפס תפו"א / ציפס בטטה / עוגות/ עוגיות וכו'), קלים להכנה, ללא שרויה וללא קטניות.
כמו לדוג' (רעיונות שעלו כאן בכל מיני אשכולות): נשיקות מרנג, שניצל עוף בציפוי ציפס טחון.
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
לא ניסיתי - שמעתי משכינה....
מטגנים קוביות תפו"א
מערבבים עם ביצה, ומטגנים לחביטת ציפס :),
למי שאוהב מוסיפים בצל מטוגן
 

בתיה G

איור פרסומי . איורים לילדים . קומיקס
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
לא ניסיתי - שמעתי משכינה....
מטגנים קוביות תפו"א
מערבבים עם ביצה, ומטגנים לחביטת ציפס :),
למי שאוהב מוסיפים בצל מטוגן
נשמע מעניין...
תפו"א מבושל?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
קיימים אשכולות רבים על פסח. חבל לפתוח אחד חדש מבלי לבדוק את הקודמים.
 

בתיה G

איור פרסומי . איורים לילדים . קומיקס
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
קיימים אשכולות רבים על פסח. חבל לפתוח אחד חדש מבלי לבדוק את הקודמים.
אם הייתי צריכה מידע פסציפי עבורי - אכן הייתי עושה חיפוש ומוצאת את החומר שאני רוצה, אבל חשבתי שחוץ ממה שהמידע פה יועיל לי, זה יוכל להיות לתועלת לאמהות רבות נוספות שיהיה אשכול עדכני ומרוכז שנותן מענה לשאלה הזו. לכן כן פתחתי חדש ולא הסתפקתי בחיפוש.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נשמע מעניין...
תפו"א מבושל?
אני מכינה את זה הרבה בימות השנה

מגרדת תפו"א גס.
מטגנת בשמן להשחמה ואז שופעת ביצים טרופות ם מלח ופלפל שחור מעל.
ממשיכה לטגן עד שהחביתה מונה
לפעמים אני חותכת את תפוחי האדמה לפרוסות דקות, מסדרת במחבת, מטגנת ואחרי שהם משחימים מוסיפה מעל את הביצים
אפשר להוסיף בצל
 

מירי84

משתמש פעיל
לא ניסיתי - שמעתי משכינה....
מטגנים קוביות תפו"א
מערבבים עם ביצה, ומטגנים לחביטת ציפס :),
למי שאוהב מוסיפים בצל מטוגן
מנסיון- מומלץ בחום!!
עדיף לקלף את התפו"א במקלף או לגרד גס בפומפיה כך הם מתרככים מהר יותר.
 

דינוש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
יש גם את החטיף צ'יפס הבייתי למי שלא אוכל קנוי

מקלפים את התפו"א עצמו במקלף (אחרי הקליפה כמובן:)) ומטגנים עד להזהבה. להזהר שלא ישרף כי זה מוכן ממש מהר בגלל הדקיקות של התפו"א
זה כמות יחסית קטנה כל פעם אם רוצים שהצ'יפס יהיה יחידות בודדות ולא גוש אז מכינים כמה נגלות
מה שכיף פה שזה דקת הכנה והילדים אחראים בשמחה על הקילוף ואני על הטיגון
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אני מכינה את זה הרבה בימות השנה

מגרדת תפו"א גס.
מטגנת בשמן להשחמה ואז שופעת ביצים טרופות ם מלח ופלפל שחור מעל.
ממשיכה לטגן עד שהחביתה מונה
לפעמים אני חותכת את תפוחי האדמה לפרוסות דקות, מסדרת במחבת, מטגנת ואחרי שהם משחימים מוסיפה מעל את הביצים
אפשר להוסיף בצל
אני עושה אותו הדבר רק עם בטטה. כל השנה.
קצת גיוון מהתפו"א.
ומאד משביע, כזו חביתה מ2 ביצים+בטטה, ממלאה כמו ארוחה שלמה אפילו בלי המוציא.
 

תות פלוס

משתמש צעיר
מחפשת מתכון לעוף בסיר מעניין,
וכן מתכון למושט מעניין, בתנור....
תודה!!
 

nicky

משתמש מקצוען
פיצה

3 ביצים
1 כפית מלח
3/4 כוס שמן
2 כפיות סוכר
1-3/4 כוסות קמח תפו"א
לערבב הכל

מחבת גדולה לשמן קצת
לשפוךחצי מהבלילה אחרי 4 דקות להפוך צד
לשים רסק/ קטשופ גבינה צהובה ותוספות כרצונכם

בתאבון
יש לי 2 שאלות:
1. בקמח תפו״א- הכוונה כוס ושלושת רבעי, או שלושת רבעי עד רבע כוס?
2. אחרי שמוסיפים רוטב וגבינה - מה עושים? ממשיכים לטגן על המחבת? כמה זמן?

תודה רבה!!
 

במשרה מלאה

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ש לי 2 שאלות:
1. בקמח תפו״א- הכוונה כוס ושלושת רבעי, או שלושת רבעי עד רבע כוס?
2. אחרי שמוסיפים רוטב וגבינה - מה עושים? ממשיכים לטגן על המחבת? כמה זמן?
1. הכוונה 1 עד 3/4 כוס קמח ת. אדמה
ממליצה לך להחליף לחצי מהכמות לקמח שקדים.
2. אני מטגנת עוד קצת לוקחת נייר אפיה הופכת את הפיצה על הניר אפיה
ועם הניר אפיה מכניסה למחבת, בצורה כזו הגבינה נמסה, ולא נדבקת למחבת
 

nicky

משתמש מקצוען
1. הכוונה 1 עד 3/4 כוס קמח ת. אדמה
ממליצה לך להחליף לחצי מהכמות לקמח שקדים.
2. אני מטגנת עוד קצת לוקחת נייר אפיה הופכת את הפיצה על הניר אפיה
ועם הניר אפיה מכניסה למחבת, בצורה כזו הגבינה נמסה, ולא נדבקת למחבת
תודה!! רעיון מעולה
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
מטגנים קוביות תפו"א
מערבבים עם ביצה, ומטגנים לחביטת ציפס :),
למי שאוהב מוסיפים בצל מטוגן
גם אני מכינה משהו כזה כל השנה... אומלט תפו"א
הגרסה שלי נוחה ומהירה, ומנצלת לפעמים שאריות...
עושה מתפוא מבושל בקליפתו.
בפסח מבשלים הרבה תפוא...

  1. מטגנים קצת בצל וכשמתרכך ממשיכים(הוא מוסיף המון אבל הרבה פעמים מוותרת על הבצל כשמאוד ממהרת, או כשזה מיועד לילדים)
  2. פורסים את התפוא המבושל-לא דק מדי, מניחים על הבצל/על המחבת עם מעט שמן. אפשר גם עם קליפה.
  3. ממליחים ומפלפלים כמה שאוהבים
  4. אחרי כמה דקות הופכים אותם ושוב ממליחים.(אפשר לדלג על ההפיכה כשממהרים).
  5. טורפים ביצים וממליחים אותן (למחבת בינוני בדכ מספיק 2 ביצים),
  6. שופכים מעל תפוא ומפזרים באופן אחיד(לא חובה שהביצה תכסה לגמרי...) לעשות את זה על אש גבוהה.
  7. להנמיך את הגז, לתת להתייצב ואחכ להפוך(על צלחת, או לחצות לחצי, וגם אם מתפרק, זה ממש לא משנה, רק פחות יפה:)
זה טעים, משביע!, שמין, ומנצל אצלי קבוע תפוא שנשאר...
פירה עם ביצה קשה
ארוחה טעימה ומשביעה
טעים גם קר
אפשר להוסיף בצל מטוגן!
אצלנו יש מאכל דומה מילדות:
מבשלים בסיר ביצה ותפוח אדמה בקליפה.
מקלפים אותם כשהם חמים, ומרסקים במזלג(אחד בתוך השני), מערבבים וממליחים.
זה ממש טעים ומשביע, ואגב, מתכון מעולה למי שלפעמים סובל מכאבי בטן וכו, זה משהו ניטרלי, לא שומני,משביע, ולא מגרה את הקיבה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה