@ראויה לשבח בבקשה
עוגת מוס שוקולד
רכיבים
200 גר' שוקולד מריר
1/2 מרגרינה
2 כפות ליקר שוקולד
9 חלמונים
---------------------------
9 חלבונים
3/4 כוס סוכר
--------------------------
1 ריץ
אופן ההכנה
ממיסים את השוקולד עם המרגרינה (אפשר להחליף בשמן, יוצא קצת פחות יציב) על אש מאוד קטנה תוך כדי ערבוב,
מורידים מהאש ומוסיפים את הליקר,
מוסיף חלמון 1 ומערבבים טוב, ככה עושים עם כל החלמונים.... מוסיפים אחד ומערבבים....
מקציפים חלבונים, מוסיפים את הסוכר.... ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
מוסיפים בעדינות את השוקולד. ומערבבים בצורת קיפול.....
משמנים טוב 3 תבניות אנגליש-קייט, מחלקים
חצי מכמות בתבניות.
אופים בתנור שחומם מראש על 175 מעלות רבע שעה.
מקררים (אפשר במקרר) ושמים מעל את חצי המוס שנשאר....
שמים במקפיא לכמה שעות,
מקפיצים ריץ, שמים מעל בצורת טיפות....
מכסים בנייר כסף ועוטפים בניילון נצמד, שמים במקפיא בפנים בפנים,
ושומרים שיישאר משהו לחג.......
בהצלחה!
המלצות- להגיש ישירות מהמקפיא!
הכנתי פעם עם שוקולד פרה ופעם עם שוקולד ורד, משוקולד פרה זה יצא צבע יותר יפה.