מאפים לפעמים מתחשק להן לקפל לתוכן חלבון---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הרשת על הלחמניות!
תפס אותי יותר מהמילוי (שלא יעבור אצלינו----).
לזה אין הדרכה?

ולא אמרתי לך אני חושבת, אבל מאז שניסיתי את הלחמניות שום שלך - הפסקנו לקנות לחמים הביתה. פעם בשבוע מכינה 2 ק"ג, מקפיאה בשקיות וזה פשוט מושלם, קל ונוח.
אז--- תודה, בשמי ובשם שאר בני הבית (ועוד כמה שכבר הספיקו לבקש ולקבל את המתכון).

הבטחתי.
אז הנה התהליך
הנה לחמניה ללא רשת
מחכה ל"התרשת"


IMG_2258.JPG


חתיכת בצק ליצירת הרשת על ידי הגלגלת הייעודית לכך [תמונה + קישור במעלה האשכול]
IMG_2259.JPG


אחרי רידוד והעברת הגלגלת על הבצק
IMG_2260.JPG


קצת "מתיחת פנים"
IMG_2261.JPG


הלחמניה "מתלבשת"
IMG_2262.JPG


נפטרים מעודפי בצק ומשאירים מעט שוליים לקיפול מתחת ללחמניה. מקפלים מתחת
IMG_2263.JPG


הלחמניה מוכנה להתפחה ולאחר מכן לאפיה.
שימו לב לא למתוח את הרשת יותר מדי כדי שתוכל להתמתח באפיה מבלי להיקרע

IMG_2265.JPG
 

יונלה

משתמש מקצוען
הגלגלת רשת, איך את עובדת איתה עם בצק עלים?
ניסיתי כמה פעמים ולא הצליח לי.
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מעירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח. לא יותר. התפחת יתר הורסת את המרקם.
תוך כמה זמן פחות או יותר זה מכפיל את הנפח?
ולמה הבצק יצא לי דביק? (בד"כ אני לא עושה לפי הוראות מדוייקות, כאן ראיתי שחשוב לדייק. ובכל זאת הבצק יצא נורא דביק.
מדדתי 600 מ"ל בדיוק. )
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תוך כמה זמן פחות או יותר זה מכפיל את הנפח?
ולמה הבצק יצא לי דביק? (בד"כ אני לא עושה לפי הוראות מדוייקות, כאן ראיתי שחשוב לדייק. ובכל זאת הבצק יצא נורא דביק.
מדדתי 600 מ"ל בדיוק. )
באמת שכמה העירו שיצא להן דביק ולאחרות יצא מעולה.
כנראה תלוי בסוג הקמח.
פעם הבאה אם דביק לך תוסיפי עוד קמח. או שתורידי מעט במים.
בחורף לוקח יותר זמן להכפלה.
בכדי לזרז את ההתפחה אני לוקחת 3 גפרורים, עדיף ארוכים ומבעירה. מכבה. ומניחה מעל השקית שמכסה את הבצק. מהדקת מעט לבצק כשהשקית מפרידה ביניהם.
ופח ממש מהר יחסי.
שעה שעה וקצת
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
באמת שכמה העירו שיצא להן דביק ולאחרות יצא מעולה.
כנראה תלוי בסוג הקמח.
פעם הבאה אם דביק לך תוסיפי עוד קמח. או שתורידי מעט במים.
בחורף לוקח יותר זמן להכפלה.
בכדי לזרז את ההתפחה אני לוקחת 3 גפרורים, עדיף ארוכים ומבעירה. מכבה. ומניחה מעל השקית שמכסה את הבצק. מהדקת מעט לבצק כשהשקית מפרידה ביניהם.
ופח ממש מהר יחסי.
שעה שעה וקצת
תודה על התשובה המהירה!
הבצק דווקא מרגיש לי מהמם רק קצת דביק למה שאני רגילה. בהתחלה זה היה נראה דביק בטרוף... (וזה מוזר, בחלות אני שמה 3 כוסות מים ויוצא אחלה בצק.)
בשביל להתפיח בחורף אני מכסה את הבצק בשקית, ופשוט משכיבה אותו לישון, עם שמיכת צמר ופוך מעל. ותופח ממש מהר.

ועוד שאלה, למה את מעבירה לקערה אחרת כדי להתפיח, למה לא בקערה שהכנת את הבצק?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה על התשובה המהירה!
הבצק דווקא מרגיש לי מהמם רק קצת דביק למה שאני רגילה. בהתחלה זה היה נראה דביק בטרוף... (וזה מוזר, בחלות אני שמה 3 כוסות מים ויוצא אחלה בצק.)
בשביל להתפיח בחורף אני מכסה את הבצק בשקית, ופשוט משכיבה אותו לישון, עם שמיכת צמר ופוך מעל. ותופח ממש מהר.

ועוד שאלה, למה את מעבירה לקערה אחרת כדי להתפיח, למה לא בקערה שהכנת את הבצק?
מעבירה לקערה אחרת כדי שאוכל למרוח שמן בקערה שבה הבצק
אבל לא חובה
אני מעדיפה כך.
במיוחד שאני עושה יותר מקילו בד"כ וזה פשוט בורח לגמרי אחרי התפחה
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
אם אני שמה קוואקר ושומשום, עדיף משיבולת שועל עבה או דקה?
ועדיף למרוח ביצה מעורבת במים ומעל את התערובת הזו, או שמן במקום הביצה?

עריכה:
זה בסדר, ב"ה הסתדרתי.
יצאו לחמניות מטורפות!!!
אין, הני, את באמת אלופה!

יצאו לי 30 לחמניות, בגודל בינוני לכיוון הקטן.
הברשתי ביצה עם מעט מים ופיזרתי שומשום ושיבולת שועל עבה.
עכשיו אנחנו באמצע להתחרות מי מסיים ראשון תבנית ;)
 
נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אם אני שמה קוואקר ושומשום, עדיף משיבולת שועל עבה או דקה?
ועדיף למרוח ביצה מעורבת במים ומעל את התערובת הזו, או שמן במקום הביצה?
שיבולת שועל חצי מעובד עדיף.
ביצה עם מים
 

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
עשיתי אתמול!! יצא מדהיםםם, חיסלנו את הכל.
הביצה לא תפקדה יפה, ברחה לה החוצה, העיקר שאחים שלי היו מבסוטים מהתוצאה החלקית :p
תודה!!!
 

נעמה :)

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
היי,
מעוניינת להכין חלות מהבצק הזה.
יש לי קמח מלא 80% מה ההתאמה הנדרשת?
להוסיף / להפחית מים?
כמה זמן אופים חלות? שייאפו טוב מבפנים ופריך מבחוץ?
@hbecker או מנוסות אחרות, אשמח לעזרתכן.
 

אמונה.

משתמש מקצוען
@hbecker אני מצטרפת גם לשאלה.
פירסמת פעם מתכון לחלות?
אני מכינה הרבה את הלחמניות והן נהדרות, אבל כשניסתי להכין מהבצק חלה יצא פחות מוצלח לטעמי.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
היי,
מעוניינת להכין חלות מהבצק הזה.
יש לי קמח מלא 80% מה ההתאמה הנדרשת?
להוסיף / להפחית מים?
כמה זמן אופים חלות? שייאפו טוב מבפנים ופריך מבחוץ?
@hbecker או מנוסות אחרות, אשמח לעזרתכן.
@hbecker אני מצטרפת גם לשאלה.
פירסמת פעם מתכון לחלות?
אני מכינה הרבה את הלחמניות והן נהדרות, אבל כשניסתי להכין מהבצק חלה יצא פחות מוצלח לטעמי.
זה גם המתכון לחלות

בקמח מלא מתחילים עם כמות המים שבמתכון ומוסיפים לפי הצורך. כל פעם קצת
יוצא מושלם

אפיה אותו דבר
 

בבבבבב

משתמש צעיר
הני, תודה על הרעיונות! בפסח הכנתי כמה מתכונים מהחוברות ששלחת והם יצאו מעולים!
לגבי הלחמניות- אני בד"כ מתסיסה סוכר, שמרים ומים ואז מוסיפה את יתר החומרים. אני רואה שאת מכניסה את כל החומרים ביחד, בסדר מסוים. האם זה עדיף על התססה?
 

יונלה

משתמש מקצוען
הני, רוצה להודות לך מאוד על המתכונים שנתת לנו לפסח, מה שהכנתי יצא טעים ומוצלח!

תזכי למצוות!!!!!
 

נעמה :)

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
@hbecker או אחרות,
איל אפשר להכין מהבצק הזה פיתות??
אפוי או מטוגן, טעים ומהיר. אשמח לתשובה מהירה!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה