דיון לפעמים חלומות מתבשלים

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
ויש לי גם חלום:
להכין הום פריז כמו בקפה קפה וואי זה היה שלימותת
רך ופיקנטי...

ניסיתי מתכון שחברה הביאה לי ולא אהבתי בכלל
אולי לכם יהיה רעיון?
יש לי מתכון אלוף ומפורט עם טוויסט חדשני שהכנתי לכבוד האתגר.
כבר הכנתי וצילמתי. מקווה להספיק להעלות לפני שינעל.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
לאיפה את מעלה?
לפה:

אגיד לך כשיקרה.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
לפה:

אגיד לך כשיקרה.
מהר.
מחר נועלים...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira העמסנו עלייך?
אני אשמח לאנטיפסטי עסיסי, כזה אחד שיוצא רטוב ומלא שמן (בלי הרבה שמן)
פספסתי את ההודעה הזו בזמנו. סורי.
אין לי מתכון מדויק. פשוט חותכת ירקות קשים לרצועות או טבעות, מניחה על נייר אפיה, מברישה קלות בשמן זית, מפזרת מלח ופלפל גרוס ואופה ב-200 עד לצריבה וריכוך.
 

מלכה123

משתמש מקצוען
הכין הום פריז כמו בקפה קפה וואי זה היה שלימותת
רך ופיקנטי...
מכינה על בסיס מתכון שהופיע בסרטון באשכול סרטוני מתכונים:
בצל גדול קצוץ ומטוגן עד השחמה. (לפעמים ב10 דקות האחרונות מוסיפה קוביות גמבה)
בינתיים אופים כמות גדולה של תפו"א שחתוכים לקוביות. משמנים את תפוחי האדמה ואופים על החום הכי גבוה במשך חצי שעה לא מכוסה.
כשהבצל מושחם מוסיפים חצי כוס רוטב צ'ילי (אני שמה חריף), כפית מלח ושמנת מתוקה אחת. מבשלים ביחד 5-7 דקות.
מוציאים את התפו"א מהתנור ושופכים מעל את ההקרמה. מערבבים העדינות. זהו. מחסלים את כל התבנית ב5 דקות. בתיאבון!
האמת שרציתי לעלות את זה לאתגר, אבל ראיתי כאלה שהקדימו אותי..
 

אוהבת תינוקות

משתמש צעיר
ויש לי גם חלום:
להכין הום פריז כמו בקפה קפה וואי זה היה שלימותת
רך ופיקנטי...

ניסיתי מתכון שחברה הביאה לי ולא אהבתי בכלל
אולי לכם יהיה רעיון?
קל ופשוט ומושלם:
מטגנים בשמן עמוק קוביות תפ"א להזהבה, (כמו ציפס)
מערבבים עם שפע רוטב צילי מתוק, ו ז ה ו!!
אם רוצים, מערבבים גם שמנת לבישול, וזה מאווד משדרג.
אני אישית אכלתי כמה פעמים במסעדות והיה כמו שכתבתי.
 

לאה דיין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
קל ופשוט ומושלם:
מטגנים בשמן עמוק קוביות תפ"א להזהבה, (כמו ציפס)
מערבבים עם שפע רוטב צילי מתוק, ו ז ה ו!!
אם רוצים, מערבבים גם שמנת לבישול, וזה מאווד משדרג.
אני אישית אכלתי כמה פעמים במסעדות והיה כמו שכתבתי.
את רצינית?
רק צ'ילי מתוק ושמנת לבישול?
נשמע פנטסטי ביותר...
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
לא קראתי עדיין את כל התגובות יכול להיות שמצאת כבר...
את הסלמון המעושן הכנת או שאת מחפשת מתכון
כי יש לי מתכון מצוין שיוצא בדיוק כמו של זהבה ודומיהם

עדין מחכה למתכון...
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לגדל את כל העשבי תבלין השימושים בבית (שתלנו: פטרוזיליה (כבר גדל ומשתמשים ב"ה) שמיר, כוסברה, עירית, בזיליקום, אה ובלי קשר גם עגבניות שרי, אנחנו מוכנים לסגר הבא :p)
@מרים אדריכל

איך עושים את זה? אין עם זה בעיה של חרקים?
בקיצור הדלקת אותי ממש ומתחשק לי מאוד!
תודה רבה
קניתי זרעים במשתלה, שתלתי בקופסאות ריקות של מעדנים וכשנבט העברתי לאדנית.
לגבי חרקים תשאלי את הרב המקובל עליכם.
מה שעושים אצלנו- קוטפים, מעשרים (לא בברכה כי זה עלים) משרים 3 דקות במי סבון ושוטפים בזרם מים.
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מוספיה עוד כמה דברים שהיו חלומות שלי תמיד, ובעקבות האשכול הזה יושמו:
- ליקרים- שוקולד, קפה, נוגט ודובדבנים (מדובדבנים שאנחנו קטפנו!)
- ריבה- מפירות יער (שוב- שאנחנו קטפנו)
-קטשופ ביתי (יצא מצוין! כל מי שטעם אמר שזה היינץ בדיוק)
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ויש לי חלום להכין גאלע\גאלער\עוגה רועדת.
ניסיתי פעם בחיי, התברר שמכרו לי את הגידים הלא נכונים, ואחרי בישול\טחינה\ברירה (של השערות, בררר....)\תיבול\הרתחה
פשוט לא התמצק, והתברר שאלו לא הגידים המתאימים.
חלום בלהות :O

למה כל הלייקים האלו?
מזעזע התאור?
מה החלום שלי להכין?

ולמה חלום בלהות?:(

ב"ה אוהבים אצלי, לא הילדים כמובן, אבל המבוגרים ;)...
 

הכתף שק

משתמש פעיל
חולמת לדעת להפוך כרע עוף לפרגית.
אולי תהיה איזו מתנדבת שעלה מדריך מצולם, אבל זה בטח כבר חלום באספמיא
סירטון הדרכה, לפירוק עוף שלם.
כלול בתוכו להפוך כרע לפרגית.

 

רחל לה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אם כבר תפוחי אדמה של אולמות
יש לי חלום להכין אורז של אולמות... יודעים למה הכוונה?
אורז קצר רך ושמנמן עם טעם של שמן :p
(זה גם אורז שמכינים בהרבה קייטרינג )
הקטע שהוא בדרך כלל לגמרי לבן בלי זכר לאבקת מרק או תבלינים...
הכנתי כבר כמה פעמים אורז לבן וטיגנתי קודם...זה לא זה....:confused:
מה הסוד???
לי יצא פעם בדיוק כמו אולמות
הכנתי עם קצת מרגרינה ואפוי בתנור
היה דווקא טעים

יום אח"כ חיממתי ואכלנו והיה נחמד

ביום אחכ חיממתי בשלישית...







והיה בדיוק טעם של אולמות!!!
 

ראש צוות

משתמש סופר מקצוען
שמים סוכר בכמות כפולה מהתבלין
איזה סוכר....לכאורה שניהם בסדר, אם כי הדחוס יהיה קשה לערבב אותו עם התבלין בשווה
טעים ברמה שילקקו את האצבעות
עשיתי השבוע.
זה באמת טעים ברמה לא מוכרת.
הולך להיות הסטייל הקבוע שלי בזמן הקרוב :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יְהוָה כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יְהוָה וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה