דיון לפעמים חלומות מתבשלים

קסם

משתמש רשום
לגדל את כל העשבי תבלין השימושים בבית (שתלנו: פטרוזיליה (כבר גדל ומשתמשים ב"ה) שמיר, כוסברה, עירית, בזיליקום, אה ובלי קשר גם עגבניות שרי, אנחנו מוכנים לסגר הבא :p)
@מרים אדריכל

איך עושים את זה? אין עם זה בעיה של חרקים?
בקיצור הדלקת אותי ממש ומתחשק לי מאוד!
תודה רבה
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
חולמת לדעת להפוך כרע עוף לפרגית.
אולי תהיה איזו מתנדבת שעלה מדריך מצולם, אבל זה בטח כבר חלום באספמיא
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
חולמת לדעת להפוך כרע עוף לפרגית.
אולי תהיה איזו מתנדבת שעלה מדריך מצולם, אבל זה בטח כבר חלום באספמיא
יום אחד אסריט את חמי ואשלח לך.
(ואולי בהזדמנות זו אלמד בעצמי). :)
 

גדיי כהן

משתמש פעיל
חולמת לדעת להפוך כרע עוף לפרגית.
אולי תהיה איזו מתנדבת שעלה מדריך מצולם, אבל זה בטח כבר חלום באספמיא (עד כאן ציטוט)

שיא הפשוט של החיים, חותכים לאורך העצם ואז נכנסים פנימה ומקלפים אותה מכל הצדדים
אנחנו פחות מתחברים לעוף בתנור וזה מה שאני מכינה ממנו קבוע.,.
ובקשר לחלום שלי הייתי פעם באולמי בית ישראל היה שם סלומון לא מהעולם הזה רך ומתקתק שעד היום אין לי מושג מה זה היה סילאן או מה ... זה החלום שלי והלוואי ויהיה למשהו כאן קצה רעיון
 

Lady D

משתמש פעיל
אם כבר תפוחי אדמה של אולמות
יש לי חלום להכין אורז של אולמות... יודעים למה הכוונה?
אורז קצר רך ושמנמן עם טעם של שמן :p
(זה גם אורז שמכינים בהרבה קייטרינג )
הקטע שהוא בדרך כלל לגמרי לבן בלי זכר לאבקת מרק או תבלינים...
הכנתי כבר כמה פעמים אורז לבן וטיגנתי קודם...זה לא זה....:confused:
מה הסוד???
 

סייעתא דשמייא

משתמש צעיר
ובקשר לחלום שלי הייתי פעם באולמי בית ישראל היה שם סלומון לא מהעולם הזה רך ומתקתק שעד היום אין לי מושג מה זה היה סילאן או מה ... זה החלום שלי והלוואי ויהיה למשהו כאן קצה רעיון
[/QUOTE]

תנסי את המתכון הבא

רבע כוס סילאן
4שיני שום
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
גריל דג
מלח
כף שמן
שמינית כוס מים

טוחנים הכל
מורחים על הסלמון ואופים רבע שעה
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
אם כבר תפוחי אדמה של אולמות
יש לי חלום להכין אורז של אולמות... יודעים למה הכוונה?
אורז קצר רך ושמנמן עם טעם של שמן :p
(זה גם אורז שמכינים בהרבה קייטרינג )
הקטע שהוא בדרך כלל לגמרי לבן בלי זכר לאבקת מרק או תבלינים...
הכנתי כבר כמה פעמים אורז לבן וטיגנתי קודם...זה לא זה....:confused:
מה הסוד???
המון שמן, כנראה
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
חולמת לדעת להפוך כרע עוף לפרגית.
אולי תהיה איזו מתנדבת שעלה מדריך מצולם, אבל זה בטח כבר חלום באספמיא
לא כזה משתלם
אם מחשבים את כל העצמות ומה שעליהן
לא חוסכים הרבה בקניית כרעיים לעומת פרגיות מפולטות.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
לא כזה משתלם
אם מחשבים את כל העצמות ומה שעליהן
לא חוסכים הרבה בקניית כרעיים לעומת פרגיות מפולטות.
נכון.
בעלי פעם ביקש מהקצב ב"יש" שישקול את הכרעיים, יחשב את המחיר לפי כרעיים. אח"כ הוא הפך אותם לפרגיות. שקל וחישב לפי מחיר של פרגיות.
יצא יותר זול לפי הפרגיות.
 

פינגווין

משתמש מקצוען
בקשר לחלום שלי הייתי פעם באולמי בית ישראל היה שם סלומון לא מהעולם הזה רך ומתקתק שעד היום אין לי מושג מה זה היה סילאן או מה ... זה החלום שלי והלוואי ויהיה למשהו כאן קצה רעיון
[/QUOTE]
יש לי את המתכון של אולמי בית ישראל
מתאים גם למושט

6 שיני שום
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית אבקת מרק
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
כפית מיץ לימון
כפית סוכר
אני טוחנת את הכל ושופכת על הפרוסות
אפשר להוסיף עלי דפנה לא הכרחי בכלל
לאפות חצי שעה פתוח
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לא כזה משתלם
אם מחשבים את כל העצמות ומה שעליהן
לא חוסכים הרבה בקניית כרעיים לעומת פרגיות מפולטות.

אחרי שאני הופכת כרעיים לפרגיות (לעיתים נדירות, התעסקות של המון זמן) משתמשת בעצמות לבסיס לרוטב לכבדים, למרק עוף וכו'.
כך שאין לי ביזבוז מיותר
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ויש לי חלום להכין גאלע\גאלער\עוגה רועדת.
ניסיתי פעם בחיי, התברר שמכרו לי את הגידים הלא נכונים, ואחרי בישול\טחינה\ברירה (של השערות, בררר....)\תיבול\הרתחה
פשוט לא התמצק, והתברר שאלו לא הגידים המתאימים.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ויש לי חלום להכין גאלע\גאלער\עוגה רועדת.
ניסיתי פעם בחיי, התברר שמכרו לי את הגידים הלא נכונים, ואחרי בישול\טחינה\ברירה (של השערות, בררר....)\תיבול\הרתחה
פשוט לא התמצק, והתברר שאלו לא הגידים המתאימים.
חלום בלהות :O
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
אחרי שאני הופכת כרעיים לפרגיות (לעיתים נדירות, התעסקות של המון זמן) משתמשת בעצמות לבסיס לרוטב לכבדים, למרק עוף וכו'.
כך שאין לי ביזבוז מיותר
כן. נכון.
אבל אם תקני פרגיות בנפרד ועצמות בנפרד, תשלמי אותו מחיר ואולי פחות
וגם תחסכי את הזמן וההתעסקות.
 

לאה דיין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
סלומון לא מהעולם הזה רך ומתקתק שעד היום אין לי מושג מה זה היה סילאן או מה ...

סלמון עם סילאן שהכנתי השבת - טעים ומתקתק
ממש ממליצה לך לנסות:

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון
כף סילאן
כך שמן זית
3 שיני שום כתושות
רבע כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
לפיזור מעל: כף מלאה עלי כוסברה קצוצים דק

קישור לאתר: https://www.10dakot.co.il/recipe/סלמון-צילי/
 

Lady D

משתמש פעיל
אין עוד טיפ. זו השיטה שלהם...
טוב, אז נאלץ להשאיר את התענוג לאולמות האירועים ;)
ונעבור לחלום הבא (יש לי הרבה , בזכותכן הגשמתי את החלום על הקרם ברולה, יצא ליגהההה! ב''ה )
אז ככה:
חולמת להכין פאי לימון, אבל אמיתי!!! עם מלית במרקם מושלם.
לא רך כמו קרם ולא צמיגי (ובלי ג'לטין בכלל )
חמצמץ ומתוק במידה הנכונה וכמובן עם בצק פריך ומרנג מעט חרוך...
חלוםםםם
מי שיש לה מתכון מנצח- אשמח!
 

לאה דיין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
ויש לי גם חלום:
להכין הום פריז כמו בקפה קפה וואי זה היה שלימותת
רך ופיקנטי...

ניסיתי מתכון שחברה הביאה לי ולא אהבתי בכלל
אולי לכם יהיה רעיון?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  31  פעמים

לוח מודעות

למעלה