דיון לפעמים חלומות מתבשלים

פשוש

משתמש מקצוען
מתחשק לי לעשות סחוג ביתי או אריסה.
אף פעם לא ניסיתי תמיד קונה וזה מוצר צריכה בסיסי בבית שלי.
 

Lady D

משתמש פעיל
מעתיקה לך מתכון מעולה לסחוג מהספר של אביגיל מייזליק לפסח
(המתכון נקרא הסחוג של משפחת מייזליק :)):
המצרכים:
צרור גדול של כוסברה
6 שיני שום קלופות
7-8 פלפלים חריפים (לדעתי זה מדיייי חריף, אני עושה עם 2-3, די והותר...אבל כמובן עניין של טעם ושל עמידות הלשון...)
מלח
3-4 כפות שמן זית

ההכנה:
טוחנים יחד את כל המרכיבים פרט לשמן עד לקבלת תערובת טחונה היטב ואחידה, מוסיפים בהדרגה את השמן, רק עד לקבלת המרקם הרצוי, כמו של פסטו.
 

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
היה לי חבר צרפתי בישיבה, שהיה מביא מהבית מאכל מדהים שקוראים לו בערך 'שיפרמונטייר', וזה סוג של פירה עם בשר בקר טחון מטוגן ואפוי איכשהו.
אם מישהו מכיר אני אשמח למתכון.
 

Lady D

משתמש פעיל
היה לי חבר צרפתי בישיבה, שהיה מביא מהבית מאכל מדהים שקוראים לו בערך 'שיפרמונטייר', וזה סוג של פירה עם בשר בקר טחון מטוגן ואפוי איכשהו.
אם מישהו מכיר אני אשמח למתכון.

קוראים לזה - ''אשי-פרמונטייר'' :) ובטח תשמח לשמוע שבעברית זה נקרא פאי רועים, ישמצב טוב שיש מתכון פה בחיפוש בפרוג..
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
היה לי חבר צרפתי בישיבה, שהיה מביא מהבית מאכל מדהים שקוראים לו בערך 'שיפרמונטייר', וזה סוג של פירה עם בשר בקר טחון מטוגן ואפוי איכשהו.
אם מישהו מכיר אני אשמח למתכון.
פה יש מתכון לזה
 

teacher

משתמש מקצוען
בבית החלמה טלזסטון היה משהו דומה לתאור
זה נראה כמו קציצה אליפסית מצופה במשהו קראנצ'י
מבפנים פירה ובפנים כבד קצוץ
מעדן!!!
 

קפה קפה

משתמש מקצוען
יש כאן:
אני לא מכירה את העוגה, אבל מכירה את האתר והוא בדרך כלל מביא את המתכונים הכי טובים.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מקפיצה כדי לעדכן שהכנתי לכבוד שבועות
עם כל הדקדוקים והחומרות
טעים אבל לא יחודי. לא כצעקתה :)
מהמתכון בטעימות?
לא היה נראה כזה טעים, האמת...
(או שזה בגלל שהבטן כאבה לי מהטיפה חלבי שאכלתי ונגעלתי כבר)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מהמתכון בטעימות?
לא
העוגה הזו ברשימה שלי כבר כמה שנים. עברתי על כמה מתכונים והפור נפל על של עוגיונט.
התקבל מראה זהה.
עוגה טעימה אבל לא מצדיקה את הכתרים שקשרו לה. לא הרגשתי טעם יחודי ומובחן.
 

11221212

משתמש צעיר
הנה המתכון:
הערות ושינויים:
1. לא השתמשתי בפנקו לציפוי וזו גם לא חובה לדעתי.
2. כדאי להוסיף לפירורי הלחם פטרוזיליה מיובשת או לקנות פירורי לחם מתובלים.
3. אם משתמשים במוצרלה מגורדת (ולא בייבי) כדאי לגלגל אותה מעט לכדורים ביד (היא תתרכך מחום היד) ואז למלא את כדור האורז בכדורים האלו.
4. לא הכנתי את הרוטב אלא הגשתי על סלט ירוק.
הרוטב זה כמעט העיקר ...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה