דרוש מתכון לפירה שמתאים לזילוף

מליון

משתמש מקצוען
מישהי אמרה לי שהסוד בפירה אינסטנט זה להוסיף טיפ שמן...
למישהי יש נסיון עם זה???
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
לנו עובר בשלום.. :p

תתפלאי אבל בבורקסים, בלינצעס פירה באולמות זה מה שמשתמשים..
ושל אוסם זה דוקא מעולה
אולי צריך לדעת איך מכינים אני מטגנת בצל עם פטריות ומערבבת עם זה. יוצא מעדן!
ואני לא מצליחה להבין מה עושים עם מרגרינה..:eek:;)
אני יודעת, ובאמת הרבה פעמים זה לא טעים.
חוץ מזה הם שמים שם ערמות של אבקת מרק ותמציות טעם וריח (ומרגרינות על סוגיהן השונים) כך שטעם הפירה הוא ממש לא הטעם של האבקה הבסיסית.
בכל אופן - פעם אחת קיבלתי חבילה של שבבים כאלו וניסיתי, תאמיני שניסיתי - הוספתי מלא בצל מטוגן ומלח ולא היה טעים, הוספתי אבקת מרק ופטריות ומה לא, ובסוף - הכל נזרק. לא אהבו כאן
(דווקא חשבתי שיאהבו כי מנה חמה של פירה בטעם פטריות הם מאד אוהבים, כנראה שהכמויות של האבקת מרק שם הן....)
 

ברבור באגם

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יש לי ילד שאוהב מאוד פירה כזה, וזה החלום שלו, לא מצליחה להגשים לו יותר מידי.
 

בנברקית

משתמש מקצוען
אני יודעת, ובאמת הרבה פעמים זה לא טעים.
חוץ מזה הם שמים שם ערמות של אבקת מרק ותמציות טעם וריח (ומרגרינות על סוגיהן השונים) כך שטעם הפירה הוא ממש לא הטעם של האבקה הבסיסית.
בכל אופן - פעם אחת קיבלתי חבילה של שבבים כאלו וניסיתי, תאמיני שניסיתי - הוספתי מלא בצל מטוגן ומלח ולא היה טעים, הוספתי אבקת מרק ופטריות ומה לא, ובסוף - הכל נזרק. לא אהבו כאן
(דווקא חשבתי שיאהבו כי מנה חמה של פירה בטעם פטריות הם מאד אוהבים, כנראה שהכמויות של האבקת מרק שם הן....)
ממש מעניין.
איזה חברה?
ואיך ערבבת?
לא אקלקל אותך;) אבל באמת רוצה להבין
או שאניני טעם אתם ואני בושות.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
וזה לא יוצא מידי "מסטיקי" כזה? או מידי נוזלי? אני רוצה שהצורה של הצנטר תישאר...
מהנסיון שלי שמועכים פירה בבלנדר או מגימיקס זה יוצא מרקם צמיגי ומגעיל ממש.

בטח לא רלוונטי לך, אבל אולי לפעמים אחרות.
אני מכינה שושני פירה ככה- (מ4 תפו"א בינוני-גדול)

חותכת קוביות תפו"א די קטן, ומוסיפה מים שמכסה את התפו"א קצת יותר מהגובה, אבל לא הרבה.
מבשלת עד שזה רך ממש ואין כמעט נוזלים, לעיתים מוסיפה מים במהלך הבישול.
הבישול עם מלח ופלפל שחור.

מועכת את התפו"א כולל המעט נוזלים שיש בסיר, עם מועך פירה צפוף,
ומוסיפה שמן זית איכותי
עד שנהיה מרקם חלק.
מוסיפה בצל קצוץ קטן ודק מטוגן,
ועוד קצת מלח ופלפל לפי הטעם.
ביצה או שתיים (לפי העין)
ובערך 1/4 כוס קמח

ומזלפת בצנטר שושנה גדול.
על כל שושנה מפזרת שומשום לבן ושחור, ואופה עד להזהבה.
 
D

Deleted 66182

אורח
לי אמרו להוסיף מיונז
לא ממליצה ואם בכ"ז- רק אם אוכלים מיד טרי. לפני חודש משפחתה של חברתי חיממה בשבת על הפלטה פירה עם מיונז וכולם קבלו קלקול קיבה!
טיפה מרגרינה בטעם חמאה משביחה לטעמי הרבה יותר ממיונז.
 

(:keep smiling

משתמש פעיל
טיפ ממני לפירה- מכינה המוןןן:
מיד כשמכבים את האש של תפוחי האדמה-
לרוץ לכיור ולשפוך את כללללל המים שלא תישאר ולו טיפה אחת בסיר\ אפשר עם מסננת כמו שמסננים פסטה וכו'.......
ומיד להתחיל למעוך עם מועך מתכת, להוסיף מעט שמן, פלפל ומלח.
יוצא ממושלם,
חלקקק- אחרי עבודת מעיכה.
שווה לנסות!
בהצלחה :eek:
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
טיפ ממני לפירה- מכינה המוןןן:
מיד כשמכבים את האש של תפוחי האדמה-
לרוץ לכיור ולשפוך את כללללל המים שלא תישאר ולו טיפה אחת בסיר\ אפשר עם מסננת כמו שמסננים פסטה וכו'.......
ומיד להתחיל למעוך עם מועך מתכת, להוסיף מעט שמן, פלפל ומלח.
יוצא ממושלם,
חלקקק- אחרי עבודת מעיכה.
שווה לנסות!
בהצלחה :eek:
אם לא מוסיפים אחר כך חלק מהמים, כעבור קצת זמן הפירה הופך לגוש.
 

(:keep smiling

משתמש פעיל
אם לא מוסיפים אחר כך חלק מהמים, כעבור קצת זמן הפירה הופך לגוש.
הוא לא הופך, הוא פשוט חלק וטעים,
ואמנם אחרי שהוא במקרר הוא ממש מתגבש- חת ושתיים כמה 'מזלוגים' עם המזלג והוא שב לקדמותו:))
וסתם הערת אגב- אלו מים מלאים בעמילן שגם ככה לא מומלץ[ולא טעים בעיניי.....]
 

אני456

משתמש מקצוען
גם אנחנו מאנשי המרגרינה שה' ישמור (עם שמנת חמוצה למעלה, מממממ)

אבל עם השנים, המרנו את המרגרינה ל - חלב , מועכים את התפו"א לפירה ומוסיפים לאט תוך כדי מעיכה. לא להגזים כדי שלא יצא נוזלי מידי.

לפירה פרווה אפשר לנסות חלב קוקוס או סויה אבל לא ניסיתי.
 

אילה ר.

משתמש פעיל
לא ממליצה ואם בכ"ז- רק אם אוכלים מיד טרי. לפני חודש משפחתה של חברתי חיממה בשבת על הפלטה פירה עם מיונז וכולם קבלו קלקול קיבה!
טיפה מרגרינה בטעם חמאה משביחה לטעמי הרבה יותר ממיונז.
אני שמה קבוע מיונז,
ולפעמים נשאר לי מהפירה- מחממת למחרת והכל טוב
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה