מידע שימושי לעשות מלפפון חמוץ ביתי בחורף

בכיוון הנכון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
קודם כל,
ראית את חורף לאחרונה באיזור??...

יש דרך להכין מלפפון חמוץ ע"י בישול, ולא ע"י כבישה.
לא יודע מתכון מדויק, תנסו לחפש, אבל טעמתי כמה פעמים כאלה וזה טועם ממש כמו רגיל.
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בטח!!!
אני עשיתי (לראשונה בחיי) ביום שלישי האחרון. עומד בפינת השיש במטבח ואמור להמתין כך שבוע עד שיהיה מוכן.
במוצא"ש לא התאפקתי ושלפתי אחד לטעום מה הסטטוס כרגע, והיה מוכן להפליא.
 

עולם קטן

משתמש פעיל
אפשר לחלוטין לכבוש מלפפונים גם בחורף. פשוט זה לוקח עוד יום-יומיים....
 

מאיר 4134

משתמש מקצוען


מצרכים למתכון
1.12 ק"ג לכל המתכון
  • מלפפון עם קליפה - 1 ק"ג
    טריים ונקיים
  • שום - 7 שן
    חתוכות לפרוסות
  • פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (28 גרם)
    חתוך
  • שמיר - 1/2 צרור - סה"כ (40 גרם)
    שטוף
  • מים - לפי הצורך
  • מלח - לפי הצורך
    יחס של כפית מלח לכוס מים
  • חומץ - לפי הצורך
    2 כפות לכוס מים (לא חובה)

אופן הכנת המתכון

  • 1להכניס את המלפפונים הירוקים לצנצנת.
  • 2לסדר בתוכם את השום והפלפלים, ולכסות בשמיר.
  • 3למזוג את המים המלוחים (יחס של כפית מלח לכוס מים בהתאם לגודל הצנצנת).
  • 4לסגור היטב את הצנצנת ולחכות לפחות שבוע בקיץ ועד שבועיים בחורף.
  • 5בתיאבון
 

הארז

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים

רחל לה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
בחומץ אין שום בעיה
במלח אפשר לשים במקום חמים, נגיד ליד התנור או הגז
ויקח קצת יותר זמן
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה