דרוש מתכון לעוף מתוק

בבושקלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אני מכינה יוצא מתוק וטעייים
בלי מתכון מדויק

בקערה:
שמן
גריל עוף או פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס
מלח דק
צ'ילי מתוק
דבש
כמות באותו יחס, לפי העין והלב

טובלת בתוכו את העופות,
שמה בתבנית ח''פ
מפזרת מעל שזיפים ומשמשים יבשים
סוגרת בניר כסף
עדיף לילה במקרר- נספג הטעם
אופה בתנור-
שעה וחצי מכוסה ועוד קצת ללא הניר בשביל הצבע.

למי שאין תנור בשרי (וגם למי שיש) אפשר להכין את הכל כמו שכתבתי, עד התנור ובמקום להניח על הפלטה כשעה וחצי לפני שבת, עד המנה העיקרית הכל אפוי אפוי וטעיים.
רק להקפיד שהניר כסף יהיה סגור טוב טוב

בתאבון.
אם תרצו תמונה... בהמשך הערב....
 

nicky

משתמש מקצוען
יש לי מתכון מעולה לעוף מתקתק עם קישואים ובטטות. (קרדיט למתכון: איילת הירשמן)

המרכיבים:
  • 6 נתחי עוף (שוקיים/ירכיים)
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות רוטב סויה
  • רבע כוס דבש (אני בד"כ שמה סילאן)
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפות שמן קנולה
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות של 2 ס"מ
  • 2 קישואים, לא קלופים, חתוכים לקוביות של 2 ס"מ
אופן ההכנה:
1. הרוטב: מתבלים את חלקי העוף במלח ופלפל. שמים בקערת ערבוב גדולה את רוטב הסויה, הדבש, הסוכר החום והשמן, מתבלים בעוד מלח, בפלפל שחור ובפפריקה, ומערבבים היטב.
מוסיפים את העוף ומערבבים כך שיכוסה מכל צדדיו ברוטב.
מכסים ומאחסנים במקרר כמה זמן שיש- מחצי שעה ועד לילה שלם

2. מחממים את התנור לחום גבוה מאד (200-250 מעלות)

3. מסדרים את חלקי העוף בתבנית בשכבה אחת (לשים בתבנית שמשאירה מספיק מקום לירקות...). יוצקים מלמעלה את הרוטב שהצטבר בקערה. צולים 15-20 דקות עד שהעוף מזהיב היטב.

4. מנמיכים את החום ל180 מעלות. מוסיפים לתבנית את הבטטות והקישואים, מתבלים אותם במלח ופלפל ומערבבים אותם עם הרוטב שהצטבר בתבנית. מכסים את התבנית בנייר כסף וצולים עוד 40-60 דקות, עד שהעוף רך ועשוי היטב והירקות צלויים מבחוץ ורכים מבפנים.

5. מסירים את נייר הכסף וצולים עוד 5 דקות בלי כיסוי, עד להשחמה

6. מוציאים ומשהים 10 דק' בטמפרטורת החדר. לפני ההגשה אפשר לפזר פטרוזיליה קצוצה
 

WELLCOME

משתמש פעיל
1. יש לי מתכון שקיבלתי מחברה נשמע מצחיק אבל יוצא יאמי!
מכניסים לסיר את העוף, קופסת שימורים אפרסק וכפית אבקת מרק מבשלים בערך שעתיים. בהצלחה
2. ומשהו יותר קלאסי
עוף בתנור עם דבש ושומשום
מכינים רוטב מ-2כפות קטשופ 2 כפות דבש 2 כפות חרדל ,קמצוץ פלפל ומלח.
מסדרים את העוף ושופכים מעל את המשרה אופים 180 מעלות שעה וחצי ומפזרים שומשום ואופים עוד קצת
אם משחים מדי אפשר לכסות בניר כסף.
 
נערך לאחרונה ב:

קפה מגורען

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אוף, האשכול הגיע מאוחר מידי מבחינתי
המצאתי מתכון חדש,

לא נורא, נטעם בראש השנה אולי יהיה מוצלח עד כדי שאעלה מתכון... ;)
 

מירי84

משתמש פעיל
עוף בתנור עם דבש ושומשום
מכינים רוטב מ-2כפות קטשופ 2 כפות דבש 2 כפות חרדל ,קמצוץ פלפל ומלח.
מסדרים את העוף ושופכים מעל את המשרה אופים 180 מעלות שעה וחצי ומפזרים שומשום ואופים עוד קצת
אם משחים מדי אפשר לכסות בניר כסף.
המתכון הזה די נשמע לי אבל מרגישים בזה את החרדל? אם הטעם של החרדל יורגש אף אחד לא יאכל....
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עוף בריבת משמש יתאים?
 

בבושקלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אני מכינה יוצא מתוק וטעייים
בלי מתכון מדויק

בקערה:
שמן
גריל עוף או פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס
מלח דק
צ'ילי מתוק
דבש
כמות באותו יחס, לפי העין והלב

טובלת בתוכו את העופות,
שמה בתבנית ח''פ
מפזרת מעל שזיפים ומשמשים יבשים
סוגרת בניר כסף
עדיף לילה במקרר- נספג הטעם
אופה בתנור-
שעה וחצי מכוסה ועוד קצת ללא הניר בשביל הצבע.

למי שאין תנור בשרי (וגם למי שיש) אפשר להכין את הכל כמו שכתבתי, עד התנור ובמקום להניח על הפלטה כשעה וחצי לפני שבת, עד המנה העיקרית הכל אפוי אפוי וטעיים.
רק להקפיד שהניר כסף יהיה סגור טוב טוב

בתאבון.
אם תרצו תמונה... בהמשך הערב....
אז הנה התמונה (בהמשך הערב...)
כמובן לפני אפיה
שמה במקרר, אופה מחר בצהריים בעז''ה
 

קבצים מצורפים

  • 20200918_043007.jpg
    20200918_043007.jpg
    KB 1,010.7 · צפיות: 111

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כנראה לא אקטואלי בשבילך כבר....
אבל שיהיה למישהו הבא שיחפש.....
בסיר בצל מטוגן
מעל העוף+ 1כף דבש+ 1 כף שמן+ 1 כף שום כתוש+1 כף אבקת מרק עוף
לכסות במים ולבשל
(להכפיל מראש את הכמות כי זה יוצא טעים ברמה שא"א לעמוד נגד......)
 

אילה מינה

משתמש מקצוען
מתכון קל מאוד ועסיסי
עוף בתבנית
עם סכין לקשקש פסים נדיבים של דבש
לפזר חופשי שום גבישי ולתנור
יוצא מושלם
אופים פתוח עד שמקבל צבע יפהפה
 

מירי84

משתמש פעיל
בסוף הכנתי את זה:
אני מכינה יוצא מתוק וטעייים
בלי מתכון מדויק

בקערה:
שמן
גריל עוף או פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס
מלח דק
צ'ילי מתוק
דבש
כמות באותו יחס, לפי העין והלב

טובלת בתוכו את העופות,
שמה בתבנית ח''פ
מפזרת מעל שזיפים ומשמשים יבשים
סוגרת בניר כסף
עדיף לילה במקרר- נספג הטעם
אופה בתנור-
שעה וחצי מכוסה ועוד קצת ללא הניר בשביל הצבע.

למי שאין תנור בשרי (וגם למי שיש) אפשר להכין את הכל כמו שכתבתי, עד התנור ובמקום להניח על הפלטה כשעה וחצי לפני שבת, עד המנה העיקרית הכל אפוי אפוי וטעיים.
רק להקפיד שהניר כסף יהיה סגור טוב טוב

בתאבון.
אם תרצו תמונה... בהמשך הערב....
הוספתי גם קצת מים שיהיה הרבה רוטב על האורז... זה מה שהילדים מבקשים...
יצא מעולה!! כולם אהבו!!
תודה רבה!!
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אני עושה עם דבש שום
מעט מלח
שזיפים מיובשים
ואגוזי מלך קלופים
יוצא טעיםםםם
והאגוזים יוצאים מתוקים
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@חנמה, מתנצלת. רק עכשיו ראיתי את בקשתך.
הנה המתכון:
 

עולם קטן

משתמש פעיל
4 כפות גדושות דבש
5 כפות סילאן טהור
4 כפות צ'ילי מתוק
חצי כוס (חד"פ) רוטב סויה או טריאקי
מלח, פלפל שחור.

לשפוך מעל העופות ולתת לנוח לפחות שעתיים במקרר ואז לאפות להשחמה.
מתאים ל4 ירכיים יפות/5-6 שוקיים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה