דרוש מתכון לסלט עוף

צחור

משתמש מקצוען
מחפשת מתכון טוב
ללא גלוטן
לסלט עשיר
עם חזה עוף ברוטב.

לא התלהבתי מהמתכונים ברשת
אשמח אם תתנו משו משלכן..

תודה רבה!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לפני שמכינים סלט צריכים לבשל את חזה העוף.
אם יש לך אפשרות לחכות עד הערב, יש לי בבית מתכון פטנט לבישול קצר וקל שלא מייבש ומתקבלת תוצאה נוחה לפריסה.
 

estik

משתמש פעיל
בבקשה---
חומרים:
3-4 פרוסות חזה עוף
7 כפות שמן שומשום (או שמן רגיל)
3 כפות שומשום
7 כפות רוטב סויה
1 חסה שטופה
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
80 גר' שקדים שבבים קלויים (אני שמה פרוסות שקדים מולבנים)
1/2 - 3/4 כוס חמוציות

חומרים לרוטב:
1 שן שום
1 בצל קטן
1/2 כוס + 1 כף סוכר
1 כוס שמן
1 כפית חרדל
1 כפית מלח
1/3 כוס חומץ

אופן ההכנה:
- שמים שמן ושומשום במחבת ומחממים על אש נמוכה במשך כ -4 דקות עד שהשומשום מזהיב, מצננים.
- לוקחים מתערובת השומשום והשמן 7 כפות ומערבבים עם 7 כפות רוטב סויה
- בתבנית מניחים את פרוסות חזה העוף ויוצקים עליהן את תערובת הסויה והשמן
- אופים בחום 190 מעלות כ -20 דקות (במהלך האפיה הופכים פעם אחת את חזה העוף)
- מוציאים מהתנור, מצננים וחותכים לרצועות.

מכינים את הרוטב:
- שמים את כל חומרי הרוטב בבלנדר וטוחנים למחית חלקה
- קורעים את החסה לפיסות, מערבבים עם קוביות הפלפל
- לפני ההגשה מערבבים את העוף עם החסה , שמים בקערת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב ומפזרים חמוציות ושקדים.

בתאבון!!!!
 

צחור

משתמש מקצוען
בבקשה---
חומרים:
3-4 פרוסות חזה עוף
7 כפות שמן שומשום (או שמן רגיל)
3 כפות שומשום
7 כפות רוטב סויה
1 חסה שטופה
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
80 גר' שקדים שבבים קלויים (אני שמה פרוסות שקדים מולבנים)
1/2 - 3/4 כוס חמוציות

חומרים לרוטב:
1 שן שום
1 בצל קטן
1/2 כוס + 1 כף סוכר
1 כוס שמן
1 כפית חרדל
1 כפית מלח
1/3 כוס חומץ

אופן ההכנה:
- שמים שמן ושומשום במחבת ומחממים על אש נמוכה במשך כ -4 דקות עד שהשומשום מזהיב, מצננים.
- לוקחים מתערובת השומשום והשמן 7 כפות ומערבבים עם 7 כפות רוטב סויה
- בתבנית מניחים את פרוסות חזה העוף ויוצקים עליהן את תערובת הסויה והשמן
- אופים בחום 190 מעלות כ -20 דקות (במהלך האפיה הופכים פעם אחת את חזה העוף)
- מוציאים מהתנור, מצננים וחותכים לרצועות.

מכינים את הרוטב:
- שמים את כל חומרי הרוטב בבלנדר וטוחנים למחית חלקה
- קורעים את החסה לפיסות, מערבבים עם קוביות הפלפל
- לפני ההגשה מערבבים את העוף עם החסה , שמים בקערת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב ומפזרים חמוציות ושקדים.

בתאבון!!!!
נשמע טוב
תודה!
 

ראש צוות

משתמש סופר מקצוען
אני נאחסית
אפשר פרוט?
איזה תבלינים?
איזה ירקות?
איזה רוטב?
...
את הגיונית.
תראי, זה לא מתכון של השפיות פה. זה אוכל חמוד וקליל שאני אוהבת לעשות מדי פעם. בלי כללים רישמיים.
תבלינים - קצת פלפל, גריל עוף, פפריקה. אפשר לגוון. מה שאת אוהבת.
ירקות - מה שיש בבית :) חסה, עגבנית, מלפפונים, בצל - זה הבסיס בדר"כ. זיתים, פטריות, פרוסות בטטה בתנור, חצילים מטוגנים וכו'.
רוטב - כשבאמת אין לי זמן לרוטב, שופכת אלף האיים / רוטב שום. אבל זה לעצלנים...
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
חב' חסה
פלפל אדום-רצועות דקות
פלפל צהוב-רצועות דקות
בצל סגול
פטריות טריות וכו
חזה עוף חתוך לקוביות קטנות- מבערך 6 פרוסות-מושרות (עדיף לילה שלם)
ב-7 כפות שמן
ו-7 כפות סויה
(3 כפות שומושום לבחירה)
לטגן את החזה.
תחמיץ:
1/2 כפית מלח
שן שום כתוש
1/4 כוס חומץ
בצל קטן קצוץ בפומפיה גסה (לבחירה)
1/3 כוס סוכר
כפית חרדל
1/3 כוס שמן

אני מוסיפה גם ערמונים מואקום שאני מקפיצה ברוטב סויה
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לא הייתי שמה בסלט עוף ברוטב, הוא יבשל לך את הירקות שאמורים להיות פריכים ורעננים.

כשאני מכינה סלט עם חזה עוף, אני מתבלת בתבלינים לא דומיננטים מידי, ע"מ שאוכל להרגיש גם את הטעם של הירקות.
אז אני שמה מעט פפריקה מתוקה, מעט שום, מעט מלח, לפעמים מגוונת בתבלין על האש או גריל, על נתח חזה עוף שלם (לא פרוס) צולה על אש גבוהה (במחבת טפלון או יציקה) כ-3 דקות, הופכת לצד השני לעוד 2-3 דקות,
חותכת באמצע כדי לבדוק שהעוף מוכן.
אם הוא מוכן, נותנת לו להצטנן, כדי שהנוזלים לא יברחו.

ואני מכינה סלט ירקות קלאסי, מוסיפה לו אורז, תקשיבו זה פשוט חלום!!! ואת העוף מלמעלה.

וואו כמה טעים ובריא זה!
 

צחור

משתמש מקצוען
לפני שמכינים סלט צריכים לבשל את חזה העוף.
אם יש לך אפשרות לחכות עד הערב, יש לי בבית מתכון פטנט לבישול קצר וקל שלא מייבש ומתקבלת תוצאה נוחה לפריסה.
שירה אני מחכה
צריכה להכין מחר בבוקר...בע"ה
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שירה אני מחכה
צריכה להכין מחר בבוקר...בע"ה
שימי לב.
זהו מתכון בסיס לחזה עוף עבור סלט ולא לסלט.

מחממים מים בכמות שמכסה את החזה (פרפר שלם או חצי- לבחירתך).
מתבלים את המים בפרוסת לימון (ללא קליפה וציפה), עשב תיבול כלשהו, מלח ופלפל.
מביאים לרתיחה ומבשלים 4 דקות על אש גבוהה.
מוסיפים את חזה העוף ומבשלים 8 דקות בדיוק.
מכבים את האש ומשאירים במי הבישול 10 דקות נוספות.
מוציאים מהמים , מקררים וחותכים לפי הצורך.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם מעניין אותך יש לי פה מתכון שלא ניסיתי לסלט עוף עם כרוב, אפונה, וויניגרט חרדל ודבש.
 

ANANAS

משתמש מקצוען
אני מכינה בדרך כלל שניצל במחבת פסים
משרה אותו קודם כמה שיותר זמן בדבש, פפריקה, שמן זית, שום כתוש, מל"פ, חרדל לפעמים
חותכת לרצועות.

(בפעם האחרונה נשארו לי שניצלים רגילים, כלומר השריתי במשרה של ביצה, חרדל ורוטב מילי, ציפיתי בפירורי לחם וטיגנתי. השתמשתי בהם למחרת לסלט ויצא אליפות! הציפוי ספג את הטעמים וכולם ממש אהבו...)

לסלט:
חסה
כרוב
עגבניות שרי
מלפפון
מלפפון חמוץ
גמבה
בצל סגול
רצועות השניצל
תוספות כמו בטטה, חצילים...
גרעינים

לרוטב:
חצי כוס מים
2/3 כוס שמן
6 כפות סוכר
4 כפות מיונז
2 כפות מיץ לימון
כף רוטב סויה
5 שיני שום כתושות
כפית מלח
קורט פלפל שחור
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה