תודה רבה על השיתוף!עוגת שיש פסק בזמן בציפוי גאנש פסק זמן מבריק
מצרכים:
120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
2 ביצים L
100 גרם (3/4 כוס) קמח תופח
1/2 כוס ממרח פסק זמן
4 כפות שמנת מתוקה או חלב
לגנאש פסק זמן:
3 כפות ממרח פסק זמן
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים את הסוכר והחמאה ומערבלים על מהירות בינונית במשך 3-4 דקות או עד שנוצרת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת, ומערבלים עד שהיא נטמעת.
- מוסיפים קמח ומערבלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
- מעבירים חצי מבלילת העוגה לקערה אחרת ומוסיפים ממרח פסק זמן ושמנת מתוקה או חלב. מערבבים עד שנוצרת בלילה בצבע שוקולדי אחיד.
- משמנים תבנית אינגליש קייק ומניחים כפות מ-2 התערובות לסירוגין בשלל מקומות עד ששתי התערובות נגמרות. משיישים מעט עם סכין (מחדירים סכין לתוך העוגה ויוצרים את המספר 8 פעמיים לאורך העוגה).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך שעה או עד שהעוגה זהובה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.
- מכינים גאנש פסק זמן: ממיסים במיקרו ממרח פסק זמן עם שמנת מתוקה ומערבבים עד שנוצר רוטב מבריק. מזלפים על העוגה ומתענגים.
- בהצלחה!
למי הקרדיט?