למה התפוצצה החלה?

לבן

משתמש סופר מקצוען
אשמח לשמוע פתרון או הסבר לתופעה של חלות ש"מתפוצצות" ומתבקעות באמצען במהלך האפייה.
האם משהו בתהליך האפייה/התפחה לא נכון?
זה ממש מתסכל לראות את החלה היפה שאיבדה את כל הצורה שלה.
 

שישיה

משתמש סופר מקצוען
מהנסיון שלי, זה נובע מתפיחת יתר, או משימוש במשפר אפיה שלפעמים גורם לכמו תפיחת יתר.
 

פוינט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
או אולי מקליעה צמודה וחזקה
יש להקפיד לקלוע את החלות באופן רפוי ולהשאיר מקום לתפיחה.
 

לבן

משתמש סופר מקצוען
תודה לכולן.
קלעתי קליעה רופפת.
כף וחצי שמרים יבשים על קילו קמח מלא.לא השתמשתי במשפר אפיה.
התפחתי 20 דק אחרי הקליעה- זה לא נשמע לי זמן מופרז.

דווקא התבנית השנייה- שתפחה יותר- לא התפוצצה כל כך.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י לבן;2099242:
תודה לכולן.
קלעתי קליעה רופפת.
כף וחצי שמרים יבשים על קילו קמח מלא.לא השתמשתי במשפר אפיה.
התפחתי 20 דק אחרי הקליעה- זה לא נשמע לי זמן מופרז.

דווקא התבנית השנייה- שתפחה יותר- לא התפוצצה כל כך.

ואולי התבנית הראשונה נחה במקום חמים יותר מהשניה?
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י לבן;2099242:
תודה לכולן.
קלעתי קליעה רופפת.
כף וחצי שמרים יבשים על קילו קמח מלא.לא השתמשתי במשפר אפיה.
התפחתי 20 דק אחרי הקליעה- זה לא נשמע לי זמן מופרז.

דווקא התבנית השנייה- שתפחה יותר- לא התפוצצה כל כך.

החלות צריכות להכפיל את נפחן לפני האפיה,
בד"כ כחצי שעת התפחה.

וזה נקרע כשהחלות לא תופחות מספיק לפני ההכנסה לתנור.
 

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י hbecker;2099244:
ואולי התבנית הראשונה נחה במקום חמים יותר מהשניה?

ממש לא.

בכל מקרה, תודה בקר על התשובות. ידעתי שתעזרי:)
 

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י y&m;2099246:
החלות צריכות להכפיל את נפחן לפני האפיה,
בד"כ כחצי שעת התפחה.

וזה נקרע כשהחלות לא תופחות מספיק לפני ההכנסה לתנור.

לא ממש הבנתי
זה קורה מתפיחת יתר- או מחוסר תפיחה
או גם וגם?
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י לבן;2099250:
לא ממש הבנתי
זה קורה מתפיחת יתר- או מחוסר תפיחה
או גם וגם?

גם וגם.

אני נתקלתי בעיקר בחוסר תפיחה.
בהכנסה לתנור החלה תופחת בבת אחת ונקרעת, במקום לגדול בהדרגה.
 

שישיה

משתמש סופר מקצוען
אימצתי מכאן, נראה לי עצה של גולדס. אני קולעת ומכניסה מיד לתנור קר ומדליקה אותו.
החלות תופחות בצורה מושלמת ולא מתעוותת הצורה. וגם הצבע מושלם.
 

לבן

משתמש סופר מקצוען
לפני שאני מתייאשת סופית מהכנת חלות והולכת למכולת...

מישהי יכולה לכתוב הוראות מדוייקות איך מתפיחים? כמה זמן בדיוק? ואיך יודעים מתי זה כבר מספיק?
מתכונים יש לי נהדרים.
 

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י שישיה;2099256:
אימצתי מכאן, נראה לי עצה של גולדס. אני קולעת ומכניסה מיד לתנור קר ומדליקה אותו.
החלות תופחות בצורה מושלמת ולא מתעוותת הצורה. וגם הצבע מושלם.

מעניין.
אני מכניסה לתנור רותח!!!

הלו בקר, אולי זו הסיבה?
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י לבן;2099259:
לפני שאני מתייאשת סופית מהכנת חלות והולכת למכולת...

מישהי יכולה לכתוב הוראות מדוייקות איך מתפיחים? כמה זמן בדיוק? ואיך יודעים מתי זה כבר מספיק?
מתכונים יש לי נהדרים.

כל אחת תכתוב לך כאן את השיטה שלה,
אבל את לא יודעת איך יוצאות החלות שלה:)

כבר פגשתי אשה גאה מאד בחלותיה ולטעמי הן היו חמוצות לחלוטין.

המלצה שלי קחי משהי שאת אוהבת את החלות שלה ותבקשי ממנה לאפות יחד,
זה שווה יותר מכל עצה.
 

אוניה

משתמש צעיר
מישהי העלתה פה רעיון שעובד יופי
להכניס על חום 50 מעלות למשך 20 דקות (התפחה) ובבת אחת להגביר את החום ל200 מעלות לעוד 20 דקות (אפיה)
 

שישיה

משתמש סופר מקצוען
אני חושבת שזה תלוי בתנור.
אני ניסתי להכניס לחום גבוה וזה גם לחלות שלי להתפוצץ ולהתעוות.
ראיתי אז את העיצה של גולדס, ניסיתי ומאז החלות נראות מושלמות ויפיפיות.

תנסי פעם אחת, מה כבר יכול לקרות?:)
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אצלי לא התפוצצו עד שהתחלתי להשתמש בשיטה של האפיה על חום גבוה שלקחתי מפה.
בזמן הקליעה הייתי מחממת תנור ל-200 מע' מכבה ופותחת, מניחה את התבניות בפנים ו"סוגרת" עם מגבת, החלות היו תופחות נהדר, משחתי בביצה, פיזרתי שומשום ואפיתי על 150-180 מע' ולא התפוצצו, כאמור החום הגבוה פוצץ אותן
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה