מאפים למה הלחמניות שלי לא תופחות? :(

המתכנתת

משתמש צעיר
כמה טיפים מעולים להתפחה ומאפה אורירי:
1) להניח במקום חמים, מכוסה כדי שלא יתייבש ולשים בבצק גפרור (לנעוץ רק את חלק העץ כמובן...)
2) לאחר שהבצק תופח מעט, ללוש לישה קצרה ולהניח עד לתפיחה המלאה.
3) לאחר עיצוב הצורה הרצויה להניח מכוסה לתפיחה קצרה נוספת.
4) להכניס לתנור שחומם מראש לטמפטורה נמוכה בערך 80-100 מביא לתפיחה משמעותית ורק אז להעלות את המעלות.
בהצלחה :)
 

Ayalam

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
להתפחה טובה יותר
מומלץ להמיס את השמרים עם הסוכר במים
אפשר לעשות את זה בתוך קערת הבצק עצמה
שופכים לקערה מלח, מעליו קמח
יוצרים חור בקמח, בגודל של צלחת ח"פ למרק
שופכים בפנים סוכר ומעליו את השמרים (אם את שמה גם חומץ, תוסיפי כאן)
שופכים מעליהם את המים, מערבבים קצת בכף את המים עם השמרים
מחכים 10 דק' בערך

הבצק תופח הרבה יותר
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
חוזרת לעדכן...
הכנתי כבר פעמיים מהקמח החדש, עם כמה מהעצות שנתנו כאן
ויצא מעולה!! (אולי לא כמו בתמונות המגרות של @hbecker ...;) אבל ממש טעים!)
כנראה הבעיה היתה באמת בקמח...
תודה לכולן!
שמחה ממש לשמוע
תודה שעדכנת
 

רחלשקרקה

משתמש סופר מקצוען
חוזרת לעדכן...
הכנתי כבר פעמיים מהקמח החדש, עם כמה מהעצות שנתנו כאן
ויצא מעולה!! (אולי לא כמו בתמונות המגרות של @hbecker ...;) אבל ממש טעים!)
כנראה הבעיה היתה באמת בקמח...
תודה לכולן!
תודה שעדכנת.
בדיוק התלבטתי השבוע אם לקנות שוב ארגז של קמח. וחיכיתי לשמוע מה יצא.
טוב, להשבוע מאוחר מדי. אבל אדע לפעם הבאה.
 

אנונימי123

משתמש מקצוען
מכינה כבר תקופה ארוכה לחמניות מקמח 80%, למשך השבוע.
אף פעם לא תפח לי כמו שצריך, אבל לאחרונה זה נהיה ממש גרוע :(
בפעם הראשונה זה תופח, אחרי שאני מחלקת לעיגולים זה לא תופח כמעט.
ואם אני מחכה יותר- הבצק נופל ונהיה יותר גרוע.
החלפתי חבילה של שמרים יבשים, ולא עזר. (ניסיתי להתסיס את השמרים בנפרד, וכן תססו).
משתמשת במתכון של @hbecker , קמח של משנת יוסף (בר ולחם אולי?)
מישהי יודעת מה אפשר לעשות?
@hbecker אשמח לקבל את המתכון, תודה!
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
כנ"ל אני
קניתי קמח של נפלאות ויצאו חלות חלומיותתתת
אחרי האכזבות של בר לחם........
 

רחל איצקוביץ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
גם לי בכוסמין לא הצליח ההתפחה והבצק יצא דחוס עברתי להשתמש רק בשמרים טריים ללוש כמו שצריך להתפיח בסבלנו וברוך ה מצליח
 

רחל איצקוביץ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
זה מעניין מאד.
אני משתמשת רק בשמרים טריים, ורק קמח כוסמין של "יש" מצליח לי לצאת אורירי וטוב, הקמח כוסמין של בר ולחם ממש יוצא גרוע....
גם לי היו פעמים שלא הצליח לאחרונה ברוך ה יוצא מעולה מהמתכון הזה-https://www.krutit.co.il/%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%90-%D7%9C%D7%97%D7%9C%D7%94-%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%9E%D7%AA-%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%9C-%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%9C/
מחליפה לסוכר קנים ושמן זית חמיכנה חלות לחמניות שמרים לחם
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
בדרך כלל משתמשת בו כי זה מה יש במשנת
אני החלטתי שלא שווה לחסוך כמה שקלים לשבת ולהיות מתוסכלת כל פעם מחלות דחוסות ודפוקות
אז אני לא קונה יותר במשנת יוסף
אולי באמת כל אחת תשלח להם על הקמח הזה?
אולי יסכימו להחליף בחברה אחרת?
 

רחל איצקוביץ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אני החלטתי שלא שווה לחסוך כמה שקלים לשבת ולהיות מתוסכלת כל פעם מחלות דחוסות ודפוקות
אז אני לא קונה יותר במשנת יוסף
אולי באמת כל אחת תשלח להם על הקמח הזה?
אולי יסכימו להחליף בחברה אחרת?
רעיון .איך ניתן לפנות אליהם?
 

chani miller

משתמש צעיר
אספתי פה כמה טיפים. תודה.
בקשר ללישה:
במתכון שאני משתמשת בו הוא לשים 5 דקות, נחים 5 דקות,
לשים שוב 2 דקות ונחים 2 דקות - כפול 2.
בקשר להתפחה:
אני מתפיחה בערך שעה עד שעתיים אחרי הלישה, ושלוש שעות אחרי הקליעה!
דווקא חלות, כי בלחמניות פחות חשובה לי האוריריות.
והן תופחות מאד! לא יודעת אם כפול 2/3 או יותר...
גם כוסמין, גם חיטה.

נ.ב. כמו שכתבו:
- שמרים מצוינים מהמקרר, אבל שמרים טריים יותר טובים.
- לא מכניסים את השמרים עם המלח, אותו אני מוסיפה אח"כ.
- את השמרים מתסיסים עם מים חמימים ונעימים ולא רותחים.
- מורחת ביצה עם סוכר וניל לפני ההתפחה, אחרי הקליעה.
בתאבון!
 

דובדבן לבן

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
ראיתי שמיהיא כתבה אבל אסור למלח לגעת בשמרים
זה הורס את ההתפחה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה