דרוש מתכון למה החלות שלי תמיד מתפשלות?

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני עושה את השלבים שלך!!, מקמח כוסמין 80% (כתבת קודם 10 דקות על המהירות הכי גבוהה)
אחרי השלוש הדקות שאת כותבת, אם הבצק דביק אז להוסיף את הקמח?
ומה לדעתך עדיף קמח או שמן?
תודה רבה!
אם הוא עיסתי ותדביקי מוסיפים מעט קמח
אם הוא יבש מאוד מוסיפים מעט שמן לאט לאט
 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
החלות מהיום..
ריח של שבת..
4065AA9E-0F24-4DCF-A34A-2796A1C3D33E.jpeg
 

טוסט

משתמש צעיר
זו באמת תורה קטנה שברגע שקולטים אותה החלות הופכות לתרפיה שבועית
המתכון שלי
מלח
קילו קמח
3 עד ארבע כוסות מים
כף מלח
4 כפות סוכר
3/4 כוס שמן
העיקר חשוב לשים לב לשלבי ההכנה והלישה
קודם שמים את המלח מעליו קילו קמח
יוצרים גומה קטנה בתוכה מניחים את הסוכר והשמרים
מוספים 3 כוסות מים ומחילים ללוש
לפחות 12 דקות על השעון
אם יש צורך מוסיפים עוד מים
רק אחרי שהבצק מתגבש מוסיפים את השמן
מתפיחים לפחות שעה
מחלקים את הבצק לעיגולים כל אחד 130 גר
השקילה חשטבה כדי ליצור גודל אחיד
וכעת לשלבי הרידוד והקליעה
מרדדים כל עיגול לעלה כזה
ומגלגלים לאורך(לא לרוחב)
צפה בקובץ המצורף 644148
כך נעשה עד שנקבל 4 רצועות כאלו
צפה בקובץ המצורף 644149
עכשיו נרדד אותם בעדינות בידיים כדי לקבל 4 רצועות באורך 25 סמ כל אחד,חשוב שהקצות תהיינה מעט יותר דקות על מנת לסגור קצוות
צפה בקובץ המצורף 644154
נתחיל לקלוע בסדר הזה:
שני למעלה ראשון לאמצע
נניח בעדינות על נייר אפיה
נרסס מים בנדיבות
זה המרססצפה בקובץ המצורף 644162
אפשר גם לטבול בתוך קערה עם מים למי שאין מרסס
נפזר שומשום או קצח
נניח להתפחה לחצי שעה
ונכניס לתנור
גם תוך כדי האפיה מרססים מים
וזו התוצאהצפה בקובץ המצורף 644156
אם יש לך שאלות בשמחה!!!
@שרינה כמה שמרים?
שמתי 2 כפות יצא מצוין וטעים
רק שאלה- את אופה בתבנית התנור? כמה חלות יחד בתבנית?
 

לילי 1

משתמש מקצוען
יש שיטה להשתמש דוקא במי קרח כי כמה שהבצק קר יותר הוא סופח יותר מים בלי להפוך לדביק.
הבעיה מבחינתי היא שזמן ההתפחה מתארך וזה מסרבל לי את התהליך.
כשניסיתי הבצק אכן ספח יותר מים (אני שוקלת באופן קבוע-קבלו טיפ). יצא מאוד טעים אבל תמיד יוצא טעים... לא בדקתי מספיק פעמים כדי לקבוע.
יש מנוסות בקהל?
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
יש שיטה להשתמש דוקא במי קרח כי כמה שהבצק קר יותר הוא סופח יותר מים בלי להפוך לדביק.
הבעיה מבחינתי היא שזמן ההתפחה מתארך וזה מסרבל לי את התהליך.
כשניסיתי הבצק אכן ספח יותר מים (אני שוקלת באופן קבוע-קבלו טיפ). יצא מאוד טעים אבל תמיד יוצא טעים... לא בדקתי מספיק פעמים כדי לקבוע.
יש מנוסות בקהל?
מעניין לנסות
אנסה השבוע בעזרת ה'
אני דווקא מעדיפה זמן התפחה ארוך
לא תמיד אני פנויה להכין בצק, לקלוע ולעקוב אחרי התוצאות בתנור ברצף אחד.
 

מי כעמך

משתמש רשום
וואו
איזה שפע של תגובות!!
לא יודעת מאיפה להתחיל...
השבוע לא הספקתי אבל בהחלט מתכננת לשבוע הבא
 

קפה קפה

משתמש מקצוען
כמו כן, אני מאד מאד אוהבת את הקמל מלא של 80 אחוז של נפלאות (נמכר במכירות ביתיות וביש חסד) הוא אורירי ומעולה ממש.
משתמשת במתכון שכתוב על האריזה.
טעם גן עדן...
טיפ לתפיחה טובה:
מעל קערת הבצק שעומד להתפחה שמה מגבת / ניילון נצמד ומעל קופסת גפרורים - נסו ותהנו!
 

אביגיל9876

משתמש מקצוען
זו באמת תורה קטנה שברגע שקולטים אותה החלות הופכות לתרפיה שבועית
המתכון שלי
מלח
קילו קמח
3 עד ארבע כוסות מים
כף מלח
4 כפות סוכר
3/4 כוס שמן
העיקר חשוב לשים לב לשלבי ההכנה והלישה
קודם שמים את המלח מעליו קילו קמח
יוצרים גומה קטנה בתוכה מניחים את הסוכר והשמרים
מוספים 3 כוסות מים ומחילים ללוש
לפחות 12 דקות על השעון
אם יש צורך מוסיפים עוד מים
רק אחרי שהבצק מתגבש מוסיפים את השמן
מתפיחים לפחות שעה
מחלקים את הבצק לעיגולים כל אחד 130 גר
השקילה חשטבה כדי ליצור גודל אחיד
וכעת לשלבי הרידוד והקליעה
מרדדים כל עיגול לעלה כזה
ומגלגלים לאורך(לא לרוחב)
צפה בקובץ המצורף 644148
כך נעשה עד שנקבל 4 רצועות כאלו
צפה בקובץ המצורף 644149
עכשיו נרדד אותם בעדינות בידיים כדי לקבל 4 רצועות באורך 25 סמ כל אחד,חשוב שהקצות תהיינה מעט יותר דקות על מנת לסגור קצוות
צפה בקובץ המצורף 644154
נתחיל לקלוע בסדר הזה:
שני למעלה ראשון לאמצע
נניח בעדינות על נייר אפיה
נרסס מים בנדיבות
זה המרססצפה בקובץ המצורף 644162
אפשר גם לטבול בתוך קערה עם מים למי שאין מרסס
נפזר שומשום או קצח
נניח להתפחה לחצי שעה
ונכניס לתנור
גם תוך כדי האפיה מרססים מים
וזו התוצאהצפה בקובץ המצורף 644156
אם יש לך שאלות בשמחה!!!

חלות מדהימות!
על איזה חום את אופה אותן?
וכן - איך את לשה? ביד או במיקסר?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

טליהבא

משתמש מקצוען
בעיקרון מתכון רגיל רק הלישה ארוכה
וב"נ אשתדל לרשום לך טיפים במוצ"ש
 

קוי דמיון

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אני לא יודעת מה השלבים שאת עושה.
אני לפני השמן נותנת 3 דקות על עוצמה 3
ואז מוסיפה את המלח ואז את השמן בזרם דק דק דק!!! ואז יש שליטה על מצב הבצק.
לאחר הוספת השמן מפעילה ל10 דקות על עוצמה 3..
ואז אחרי בערך 3 דקות בודקת מה מצב הבצק..
ובמידת הצורך מוסיפה מעט שמן או קמח.
(כל קמח מגיב אחרת לכן צריך להיות עם יד על הדופק..)
זהירות -לפני שאת מיעצת על מהירות 3 במיקסר
זה מתאים רק ל1 קילו קמח
מ-2 קילו יש להפעיל על מהירות 1 בלבד
הרבה מנועים שבקו חיים בעקבות שימוש לא נכון.
 

english

משתמש מקצוען
זו באמת תורה קטנה שברגע שקולטים אותה החלות הופכות לתרפיה שבועית
המתכון שלי
מלח
קילו קמח
3 עד ארבע כוסות מים
כף מלח
4 כפות סוכר
3/4 כוס שמן
העיקר חשוב לשים לב לשלבי ההכנה והלישה
קודם שמים את המלח מעליו קילו קמח
יוצרים גומה קטנה בתוכה מניחים את הסוכר והשמרים
מוספים 3 כוסות מים ומחילים ללוש
לפחות 12 דקות על השעון
אם יש צורך מוסיפים עוד מים
רק אחרי שהבצק מתגבש מוסיפים את השמן
מתפיחים לפחות שעה
מחלקים את הבצק לעיגולים כל אחד 130 גר
השקילה חשטבה כדי ליצור גודל אחיד
וכעת לשלבי הרידוד והקליעה
מרדדים כל עיגול לעלה כזה
ומגלגלים לאורך(לא לרוחב)
צפה בקובץ המצורף 644148
כך נעשה עד שנקבל 4 רצועות כאלו
צפה בקובץ המצורף 644149
עכשיו נרדד אותם בעדינות בידיים כדי לקבל 4 רצועות באורך 25 סמ כל אחד,חשוב שהקצות תהיינה מעט יותר דקות על מנת לסגור קצוות
צפה בקובץ המצורף 644154
נתחיל לקלוע בסדר הזה:
שני למעלה ראשון לאמצע
נניח בעדינות על נייר אפיה
נרסס מים בנדיבות
זה המרססצפה בקובץ המצורף 644162
אפשר גם לטבול בתוך קערה עם מים למי שאין מרסס
נפזר שומשום או קצח
נניח להתפחה לחצי שעה
ונכניס לתנור
גם תוך כדי האפיה מרססים מים
וזו התוצאהצפה בקובץ המצורף 644156
אם יש לך שאלות בשמחה!!!
ווואאהווו
עשיתי את המתכון שלך ויצא מוצלח בטרוף
תודה על ההסבר המפורט
IMG_2237.JPG
IMG_2238.JPG
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה