זה מפתיע.
שתוך שעה וחצי בצק מחמיץ.
טעמת אותו או שזה רק לפי הריח?
זה מפתיע.
פתחתי את השקית והוא הוציא עלי גזים... סליחה, פשוט זה היה נורא...זה מפתיע.
שתוך שעה וחצי בצק מחמיץ.
טעמת אותו או שזה רק לפי הריח?
זו ממש כפרה.פתחתי את השקית והוא הוציא עלי גזים... סליחה, פשוט זה היה נורא...
קילו קמח 70 אחוז, על כף וחצי שמרים (בקופסת שימורים קטנה, מכירות? ככה היה כתוב עליה...)
אני הייתי מחליפה את השמרים ומתפיחה עד להכפלת הנפח ולא יותר מבלי להתחשב בשעון.פתחתי את השקית והוא הוציא עלי גזים... סליחה, פשוט זה היה נורא...
קילו קמח 70 אחוז, על כף וחצי שמרים (בקופסת שימורים קטנה, מכירות? ככה היה כתוב עליה...)
לשבת ולהסתכל על שלומם...אני הייתי מחליפה את השמרים ומתפיחה עד להכפלת הנפח ולא יותר מבלי להתחשב בשעון.
לא.לשבת ולהסתכל על שלומם...
התבנית עומדת על קרקעית התנור?אני שמה בתחתית התנור תבנית אינגליש עם מים
וזה גם שומר שהחלה תהייה אוורירית
מה עושים כדי שלא יהיה פיצוץ אחרי האפיה כוונתי כמו בחלה בצד שמאל למעלה בתמונה רואים שכאילו הבצק נקרע לי זה קורה באופן הרבה יותר חזק והחלה פשוט מאבדת את הצורה מה עושים שזה לא יקרה?וזו התוצאהצפה בקובץ המצורף 644156
אם יש לך שאלות בשמחה!!!
מטפיחה לפני התנור והתנור על 200 לעשרים דקותאת מטפיחה אותן לפני שאת מכניסה לתנור, אחרי המריחה של הביצה והשומשום?
כמה סוכר את שמה?
התנור חם מאד? אני מחממת על 250 ומורידה את המעלות אחרי 3-5 דק'
וואו איזה פירוט וחלות מושלמות!זו באמת תורה קטנה שברגע שקולטים אותה החלות הופכות לתרפיה שבועית
המתכון שלי
מלח
קילו קמח
3 עד ארבע כוסות מים
כף מלח
4 כפות סוכר
3/4 כוס שמן
העיקר חשוב לשים לב לשלבי ההכנה והלישה
קודם שמים את המלח מעליו קילו קמח
יוצרים גומה קטנה בתוכה מניחים את הסוכר והשמרים
מוספים 3 כוסות מים ומחילים ללוש
לפחות 12 דקות על השעון
אם יש צורך מוסיפים עוד מים
רק אחרי שהבצק מתגבש מוסיפים את השמן
מתפיחים לפחות שעה
מחלקים את הבצק לעיגולים כל אחד 130 גר
השקילה חשטבה כדי ליצור גודל אחיד
וכעת לשלבי הרידוד והקליעה
מרדדים כל עיגול לעלה כזה
ומגלגלים לאורך(לא לרוחב)
צפה בקובץ המצורף 644148
כך נעשה עד שנקבל 4 רצועות כאלו
צפה בקובץ המצורף 644149
עכשיו נרדד אותם בעדינות בידיים כדי לקבל 4 רצועות באורך 25 סמ כל אחד,חשוב שהקצות תהיינה מעט יותר דקות על מנת לסגור קצוות
צפה בקובץ המצורף 644154
נתחיל לקלוע בסדר הזה:
שני למעלה ראשון לאמצע
נניח בעדינות על נייר אפיה
נרסס מים בנדיבות
זה המרססצפה בקובץ המצורף 644162
אפשר גם לטבול בתוך קערה עם מים למי שאין מרסס
נפזר שומשום או קצח
נניח להתפחה לחצי שעה
ונכניס לתנור
גם תוך כדי האפיה מרססים מים
וזו התוצאהצפה בקובץ המצורף 644156
אם יש לך שאלות בשמחה!!!
את יכולה לשטוף את החלה במים מתחת לברז מים זורמים.ולא מורחת בביצה בכלל?
אם אין לי בקבוק תרסיס אפשר להבריש ידנית במים?
דווקא קרים,ככה ההתפחה איטית ומבוקרתוואו איזה פירוט וחלות מושלמות!
המים פושרים?
מענייןדווקא קרים,ככה ההתפחה איטית ומבוקרת
שעה וחצי זה הרבה תני לישה נוספת אחרי חצי שעה תשהי שוב ל20 דק', תקלעי תמרחי בביצהאויש.
למה?
כמה שמרים שמת?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט א'
א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד: