דרוש מתכון למה החלות שלי תמיד מתפשלות?

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
זה מפתיע.
שתוך שעה וחצי בצק מחמיץ.
טעמת אותו או שזה רק לפי הריח?
פתחתי את השקית והוא הוציא עלי גזים... סליחה, פשוט זה היה נורא...
קילו קמח 70 אחוז, על כף וחצי שמרים (בקופסת שימורים קטנה, מכירות? ככה היה כתוב עליה...)
 

פרפר סגול

משתמש מקצוען
פתחתי את השקית והוא הוציא עלי גזים... סליחה, פשוט זה היה נורא...
קילו קמח 70 אחוז, על כף וחצי שמרים (בקופסת שימורים קטנה, מכירות? ככה היה כתוב עליה...)
זו ממש כפרה.
החומרים
הטרחה
ועכשיו גם לנקות הכל...
מקווה שפעם הבאה יצא לך מושלם!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פתחתי את השקית והוא הוציא עלי גזים... סליחה, פשוט זה היה נורא...
קילו קמח 70 אחוז, על כף וחצי שמרים (בקופסת שימורים קטנה, מכירות? ככה היה כתוב עליה...)
אני הייתי מחליפה את השמרים ומתפיחה עד להכפלת הנפח ולא יותר מבלי להתחשב בשעון.
 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
וזו התוצאהצפה בקובץ המצורף 644156
אם יש לך שאלות בשמחה!!!
מה עושים כדי שלא יהיה פיצוץ אחרי האפיה כוונתי כמו בחלה בצד שמאל למעלה בתמונה רואים שכאילו הבצק נקרע לי זה קורה באופן הרבה יותר חזק והחלה פשוט מאבדת את הצורה מה עושים שזה לא יקרה?
[/QUOTE]
זה קורה כאשר קולעים את החלה צמוד מידי
צריך לקלוע רופף.
דבר נוסף התפחת יתר לאחר הקליעה.
 

מי כעמך

משתמש רשום
זו באמת תורה קטנה שברגע שקולטים אותה החלות הופכות לתרפיה שבועית
המתכון שלי
מלח
קילו קמח
3 עד ארבע כוסות מים
כף מלח
4 כפות סוכר
3/4 כוס שמן
העיקר חשוב לשים לב לשלבי ההכנה והלישה
קודם שמים את המלח מעליו קילו קמח
יוצרים גומה קטנה בתוכה מניחים את הסוכר והשמרים
מוספים 3 כוסות מים ומחילים ללוש
לפחות 12 דקות על השעון
אם יש צורך מוסיפים עוד מים
רק אחרי שהבצק מתגבש מוסיפים את השמן
מתפיחים לפחות שעה
מחלקים את הבצק לעיגולים כל אחד 130 גר
השקילה חשטבה כדי ליצור גודל אחיד
וכעת לשלבי הרידוד והקליעה
מרדדים כל עיגול לעלה כזה
ומגלגלים לאורך(לא לרוחב)
צפה בקובץ המצורף 644148
כך נעשה עד שנקבל 4 רצועות כאלו
צפה בקובץ המצורף 644149
עכשיו נרדד אותם בעדינות בידיים כדי לקבל 4 רצועות באורך 25 סמ כל אחד,חשוב שהקצות תהיינה מעט יותר דקות על מנת לסגור קצוות
צפה בקובץ המצורף 644154
נתחיל לקלוע בסדר הזה:
שני למעלה ראשון לאמצע
נניח בעדינות על נייר אפיה
נרסס מים בנדיבות
זה המרססצפה בקובץ המצורף 644162
אפשר גם לטבול בתוך קערה עם מים למי שאין מרסס
נפזר שומשום או קצח
נניח להתפחה לחצי שעה
ונכניס לתנור
גם תוך כדי האפיה מרססים מים
וזו התוצאהצפה בקובץ המצורף 644156
אם יש לך שאלות בשמחה!!!
וואו איזה פירוט וחלות מושלמות!
המים פושרים?
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
העליתי לא מזמן וממליצה מאוד על המתכון הזה
מאז שהתחלתי לעשות חלות ככה- הן הפכו לליגה אחרת
מומלץ בחם!!!
 

קבצים מצורפים

  • הפרשת חלה מתכון.jpg
    הפרשת חלה מתכון.jpg
    KB 109.9 · צפיות: 107

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
חני מכינה בכל שבוע חלות שהן שלמות מופלאה.
מקמח מלא 80 אחוז, רכות, נעימות, לא מתוקות מדי, עם ריח משכר ומרקם נדיר.
ההרגשה היא כמו של לחם מיוחד באיזו מסעדה יוקרתית.
לא רוצה לתאר יותר מדי, כי התור לקבלה יהיה ארוך מדי, ויש רק ארבע חלות ועוד איזה 20 לחמניות.
חני כתבה את המתכון, מבוסס על מתכון של "הנחתום"

מצרכים:
2.3 ק"ג קמח מלא 80%
1.5 כפות מלח
3 כפות שמרים יבשים
8 כפות סוכר חום
5 כוסות מים חמימים
200 גרם רסק תפוחים ללא סוכר
3/4 כוס שמן
הוראת הכנה:
שמים בקערה את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים, מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב.
בקערה נפרדת ממיסים את הסוכר ואת רסק התפוחים במים החמימים ומוסיפים לקערת הקמח.
מתחילים ללוש ומוסיפים את השמן לסרוגין תוך כדי לישה. לשים לפחות 10 דקות עד שפני הבצק
חלקות ואחידות. אם הבצק קצת דביק מוסיפים תוך כדי הלישה מעט שמן כדי למנוע הידבקות.
מתפיחים את הבצק שעה, מורידים את התפיחה, ומתפיחים שוב לשעה.
מחממים תנור ל180 מעלות ומשאירים את התבניות בפנים או שמים אבן אפיה.
קולעים 4 חלות (אני מכינה כ 550/600 גרם לחלה ) (2 חלות בתבנית קלאסית) ונותנים להם לתפוח
לפחות חצי שעה. אופים כחצי שעה או עד שהחלות שחומות יפה מכל הצדדים.
לאחר שהכנסנו את התבנית הראשונה מסיימים להכין את שאר הבצק כחלות או לחמניות לא כדאי להכין את כל הכמות ביחד כדי שלא יתפחו מדי ויצנחו לפני האפיה. לחמניות אפשר לאפות בחום 200 מעלות כרבע שעה.
לא לשכוח שזו כמות של הפרשת חלה
בהצלחה!
חלות.jpg
 

אלפי תודות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אמא שלי אלופה באפיה ובישול,
(ואני לא נגועה! נו, טוב, אולי קצת ;) )
וכל מי שטעם את החלות שלה מתלהב. חבל שאין לי תמונה.
הן רכות-רכות וטעימות, ולא פחות חשוב - יפהפיות, שחומות ותפוחות.
ממש לאחרונה היא סיפרה לי את הסוד שלה, אבל זה לא מתאים לכל אחת...
למה? כבר תבינו :)

היא שמה רק חלק מכמות המים בקערה עם חומרי הבצק, ואת שאר הכמות ויותר, בקערה בצד
(נניח, אם במתכון צריך לשים 4 כוסות מים, היא שמה 3 כוסות שאיתם מתחילה ללוש,
ועוד 3 כוסות בקערה בצד)
ותוך כדי הלישה (הידנית!), טובלת את ידה בקערה עם המים וממשיכה ללוש,
כך לאט-לאט נכנסת כמות גדולה של מים לבצק, יותר משצריך, ולמרות זאת הוא לא נעשה דביק.

כשמסיימת ללוש, היא מניחה בצד להתפחה - שמנה לב - כפול ארבע!
הבצק תופח פעם אחת, והיא חוזרת ולשה אותו ומניחה להתפחה נוספת, כך ארבע פעמים.

התוצאה מדהימה,
אבל עכשיו מובן למה לא מתאים לכל אחת? :D
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
ולא מורחת בביצה בכלל?
אם אין לי בקבוק תרסיס אפשר להבריש ידנית במים?
את יכולה לשטוף את החלה במים מתחת לברז מים זורמים.
אחר כך להכניס לאמבטיית שומשום
או לחילופין להרטיב כל רצועה בנפרד ולצפות בשומשום ואז לקלוע.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מתפיחה בתנור עם כוס מים רותחים - ואי אפשר להשוות להתפחה מחוץ לתנור.
מוסיפה גם אבקת אפיה וחומץ לבצק.
סדר הוספת החומרים והפעולות:
לשים בקערה מים, סוכר ושמרים (כף שמרים לקילו בצק, אם רוצים התפחה מהירה - לשים יותר), להקציף. להוסיף חצי מכמות הקמח, להקציף (!), להוסיף שמרים, שמן (אני לא תמיד מוסיפה), מלח, להוסיף את שאר הקמח באיטיות.
ללוש לפחות רבע שעה.
הבצק צריך לצאת מעט דביק בסיום הלישה.
אם הוא יצא מדי דביק - ללוש במהלך ההתפחה עוד פעמים (ואז יוצא מושלם).
בשביל שיהיה נוח לרדד - לשים מעט שמן זית על משטח הלישה.
אם לא מורחים ביצה - להתיז שמן זית על החלה בתום האפיה.
זהו בינתיים :)
אולי שבוע הבא אצלם את החלות שלי. הן יפות וטעימות, ברוך השם.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  37  פעמים

לוח מודעות

למעלה