דרוש מתכון למה הארבעס שלי קשים?!?!?!?!

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
אני מבשלת שנים חומוס (לא ואקום) בסיר לחץ שעה וחצי עם 2 כפות מלח.
קודם משרה לילה בקערה עם מים ומלח. מחליפה מים פעם אחת.
מתבלת בפלפל לבן ושחור ונותנת לזה להתייבש במגבת.

אגב,
לקבלת ארבעס חומים (כמו בחנויות) יש להשחים סוכר לגוון חום ואז לשפוך מים רותחים ולהכניס את החומוס -לבשל.
בהצלחה.
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
(כדי למנוע כאבי בטן לרגישים..)
לא חושבת שההחלפה של המים מונעת את כאבי הבטן.
כאבי הבטן מגיעים מהקליפה של הארבע'ס.
מה שאפשר לעשות, תוכ"ד אכילה צריך להוציא את הקליפה.

ההחלפה של המים זה בשביל שהחומוס לא יתקלקל, כשמתחיל להיות קצף למעלה צריך להחליף מים.
 

קקטוסה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
טוב ,
אז לאחר נסיונות חוזרים ונשנים הגעתי למתכון המנצח- מרשה עם 2 כפות גדושות מלח גס, מחליפה את המים שוטפת היטב ומוסיפה שוב מלח. משרה מאחה"צ עד הבוקר. מבשלת בסיר רגיל במשך 5 שעות. לרב לא צריך להוסיף מלח אחרי הבישול, יוצא רך בדיוק כמו סודה לשתיה אך לא פוגע בערך התזונתי של הארבעס.
 

שאפומדיה

משתמש מקצוען
טוב ,
אז לאחר נסיונות חוזרים ונשנים הגעתי למתכון המנצח- מרשה עם 2 כפות גדושות מלח גס, מחליפה את המים שוטפת היטב ומוסיפה שוב מלח. משרה מאחה"צ עד הבוקר. מבשלת בסיר רגיל במשך 5 שעות. לרב לא צריך להוסיף מלח אחרי הבישול, יוצא רך בדיוק כמו סודה לשתיה אך לא פוגע בערך התזונתי של הארבעס.
ולי אמרו שמבשלים את הארבעס לא שמים מלח כי זה גורם לארבעס להתקשות
זה נכון?
 

הי אני אפרת

משתמש סופר מקצוען
טוב ,
אז לאחר נסיונות חוזרים ונשנים הגעתי למתכון המנצח- מרשה עם 2 כפות גדושות מלח גס, מחליפה את המים שוטפת היטב ומוסיפה שוב מלח. משרה מאחה"צ עד הבוקר. מבשלת בסיר רגיל במשך 5 שעות. לרב לא צריך להוסיף מלח אחרי הבישול, יוצא רך בדיוק כמו סודה לשתיה אך לא פוגע בערך התזונתי של הארבעס.
סודה לשתיה פוגמת בערך התזונתי?
 

קוי דמיון

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
יצאתם פעם מ"פרוג" עם מסקנה ברורה בכל נושא שהוא?
מתסכל לגמרי..........
כן סודה לשתיה או לא?
כן מלח בבישול או לא?
זמן הבישול? שעתיים ? 5 ? 12 ??????
עדיף ואקום או מחנות תבלינים?

והאמת שזה בכל נושא שעולה בפרוג
יש 2-3 דעות ולכל אורך האשכול הם פחות או יותר שומרים על שוויון
אז איך מחליטים דברים בחיים?
פשוט מנסים לבד כל דבר?
 

נחמי3

משתמש מקצוען
לדעתי לא צריך להגזים עם השטיפות
אני משרה לילה במקרר מכוסה במים
בבוקר שוטפת ומחליפה חלקית את המים ושום מכסה במים
מפעילה את האש
כשחם - מוסיפה כף [לא גדושה] למים של סודה לשתיה
ואז מנמיכה ומבשלת משהו כמו שעה וחצי
יוצא טעים ומיוחד.
לאחרונה הוספתי [המלצה מפרוג] לקראת סוף הבישול סילאן, וזה צובע את הארבעס מאוד יפה
ויוצא טעים ומיוחד

אחרי זה מסננים... ואז שמים מלח/פלפל שחור/סוכר
ואז שופכים על מגבת ומחכים ואז אורזים בקופסאות
כמובן שזה טוב במקרר רק ליום - יומיים
צריך להקפיא ולהוציא לפי הצורך
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
את זה לקחתי מפרוג נדמה לי ש@חדוי כנרת העלתה,
אחרי ניסיונות להכנת ארבעס ויצא לי ממש מאכזב,
ניסיתי את זה והיה טעים מאד!


מרשם מדויק ומוצלח מאד
1)השרי בשפע של מים 1 ק''ג חומוס לבן ענק+3 כפות מלח גס ל-6 שעות.
2)שפכי את המים והשרי בשפע מים טריים+
2כפות מלח גס ל-6 שעות נוספות.
3)העבירי לסיר ענק+מים טריים בשפע+
2 כפות מלח גס+1 כפית פלפל שחור,הרתיחי
ובשלי מזמן הרתיחה כשעה וחצי-שעתיים,תטעמי.
4)סנני,העבירי למגבת+מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
בהצלחה
 

המקל והגזר

משתמש מקצוען
לי יוצאים ארבעס מעולים!!!

משרה קילו ארבעס במים רותחים+ כף סודה לשתיה בערך שעה וחצי
אח"כ מחליפה שוב למים רותחים עם כף סודה לשתיה לשעה וחצי

מעבירה לסיר שוטפת היטב את הארבעס וממלאה מים עד שהכל מתכסה
מרתיחה על אש גדולה, מעבירה לאש קטנה ל 6.5 שעות,
מוסיפה סילאן בנדיבות ומבשלת עוד חצי שעה על אש קצת יותר גדולה

מסננת, מעבירה למגבת מטבלת במלח ופלפל שחור ומשאירה את הארבעס במגבת עד שהם מתקררים.
 

מעצבת אלבומים

משתמש מקצוען
רקפת ממש משתתפת בצערך גם אני ניסיתי לעשות עשרות סוגים וסיר כזה וחומוס גדול וקטן ויצא לי קשה ולא טעים במיוחד וכן בישלתי גם כמה שעות עד ש..... פשוט קניתי גז חדש וראו זה פלא הארבעס יצאו טעימיםםם להפליא
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה