למה ברח לי השוקולד מהעוגות שמרים באפיה?

טיפ טיפה

משתמש פעיל
אפיתי עוגות שמרים וכל השוקולד נזל בתבנית במהלך האפיה,
עשיתי שוקולד שמכיל אינסטנט פודינג, חשבתי שהוא מייצב את השוקולד...
 

100%

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מהניסיון שלי בעוגות שמרים...
כדאי מאוד לשים קוקוס...הוא מחזיק אותו ולא נותן לו לברוח:D
(ולא מרגישים אותו בטעם )
 
נערך לאחרונה ב:

שישיה

משתמש סופר מקצוען
יש לי מילוי שוקולד מצוין שלא בורח.
מתאים ל4 פסים
1 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
1/2 כוס שמן
1 כף יין
2 כפות מים
2 כפיות קפה נמס למי שאוהב את הטעם.

מערבבים הכל יחד יוצא מרקם של משחה. מורחים על העלה ומגלגלים.
 

mrh3989

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
תוסיפי מעט קמח (כשתי כפות לא גדושות למילוי של 6 פסים)
 

הדס ט

משתמש מקצוען
להכניס ביצה במילוי של השוקולד.
בערך ביצה אחת למילוי שוקולד עבור עוגות שמרים מקילו קמח אחד.
לא בורח בכלל... ויוצא יפהפה גם בקרנץ'.

אם את רוצה - מצרפת מתכון שלי:

1 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
150 גרם מרגרינה (1/3 כוס שמן)
כף וחצי אינסטנט פודינג וניל (בשביל הטעם...)
כף רום
מעט קינמון (מוסיף מאד ומאזן טעמים, לא כדאי לוותר)
1 ביצה
3+ כפות מים (לפי הצורך, שלא יהיה נוזלי מדי)
 

אורחת לרגע

משתמש מקצוען
רותי'ז אמרה לי פעם שדווקא מילוי המכיל נוזלים בורח מהעוגה.
להכין מילוי יבש, למרוח על הבצק שמן (בנדיבות) ואז לשים עליו את המילוי והוא נדבק לבצק.
בפעם הראשונה שעשיתי ככה, המילוי נשאר בפנים, בפעם השניה לא :(
 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
ממליצה לאפות כל פס שמרים בנפרד בתבנית אינגליש קייק (אלומיניום כמובן)
נאפה מעולה, למילוי אין לאן לברוח, ונוח להקפיא ולאחסן.

אגב, את רוב העוגות הבחושות אני אופה בתבניות אינגליש קייק, כל מרשם מייצר כ 5-6 פסים.
תמיד יש במקפיא מלאי מגוון של פסים שכיף לשלוף.

ועוד טיפ. אני קונה שקיות ניילון עבות וטובות בגודל 17x40 ומשחילה לתוכן את תבניות העוגה וסוגרת בגומיה. מבודד מריחות מקפיא, נוח, אסתטי ונקי, ומשרת את המטרה עד שהעוגה נאכלת.
בלי להתעסק עם הנילון הנצמד שאינו נצמד או ניר כסף שאינו מבודד וכו'

את השקיות ניתן להשיג אצל גינדי ברחוב אגריפס בירושלים.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני מורחת שמן על כל עלה לפני שאני שמה את המלית
במלית רק קקאו וסוכר
אפשר גם פודינג וקפה.
שמה כמות נדיבה של קקאו וסוכר [ביחס של כפול סוכר מקקאו] מכסה את העלה המרוח בשמן באופן שלא יראו את הבצק, סוגרת בצדדים ומגלגלת.
לא בורח מהמילוי בכלל.
 

אליזבט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני מורחת שמן על כל עלה לפני שאני שמה את המלית
במלית רק קקאו וסוכר
אפשר גם פודינג וקפה.
שמה כמות נדיבה של קקאו וסוכר [ביחס של כפול סוכר מקקאו] מכסה את העלה המרוח בשמן באופן שלא יראו את הבצק, סוגרת בצדדים ומגלגלת.
לא בורח מהמילוי בכלל.


כלומר את שמה שמן גם לפני וגם אחרי?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  37  פעמים

לוח מודעות

למעלה