מתכון למה ברח לי השוקולד מהעוגות שמרים באפיה?

מאמרים אחרונים

ביטחון בימי קורונה
קיימות שתי תפיסות כלליות ועתיקות לגבי קיומו של העולם אחת טוענת שהעולם הנפלא שלנו נברא ע״י הקב״ה, בורא השמים והארץ וכל השאר. השניה, מקורה ביוון...
יש לכם עסק? אתם צריכים מייל עסקי!
מה זה מייל עסקי, למה זה חשוב (מאוד!) ואיך תשיגו אחד כזה גם לעסק שלכם.
לקבלם בקהל
לקבלם בקהל אי אפשר להאמין שלפני שעתיים החום היה בלתי נסבל. עכשיו, לקראת ערב אני יושבת על הספסל בגינה, בין מספר שכנות ומרשה לעצמי ליהנות ממשב רוח...
לימוד דיגטלי: הצעה לבתי הספר החדשים
ראשית, אני לא במערכת החינוך כבר כמה שנים. אני רחוק ממנה. אפילו עברו כמה שנים מאז עברתי מלהיות אברך ללהיות חייל, משם ללעבוד במשרה מלאה. כמו כן, אין...
5.00 star(s) 1 ratings

טיפ טיפה

משתמש פעיל
אפיתי עוגות שמרים וכל השוקולד נזל בתבנית במהלך האפיה,
עשיתי שוקולד שמכיל אינסטנט פודינג, חשבתי שהוא מייצב את השוקולד...
 

100%

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מהניסיון שלי בעוגות שמרים...
כדאי מאוד לשים קוקוס...הוא מחזיק אותו ולא נותן לו לברוח:D
(ולא מרגישים אותו בטעם )
 
נערך לאחרונה ב:

שישיה

משתמש סופר מקצוען
יש לי מילוי שוקולד מצוין שלא בורח.
מתאים ל4 פסים
1 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
1/2 כוס שמן
1 כף יין
2 כפות מים
2 כפיות קפה נמס למי שאוהב את הטעם.

מערבבים הכל יחד יוצא מרקם של משחה. מורחים על העלה ומגלגלים.
 

mrh3989

משתמש צעיר
עיצוב ואדריכלות פנים
תוסיפי מעט קמח (כשתי כפות לא גדושות למילוי של 6 פסים)
 

הדס ט

משתמש צעיר
להכניס ביצה במילוי של השוקולד.
בערך ביצה אחת למילוי שוקולד עבור עוגות שמרים מקילו קמח אחד.
לא בורח בכלל... ויוצא יפהפה גם בקרנץ'.

אם את רוצה - מצרפת מתכון שלי:

1 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
150 גרם מרגרינה (1/3 כוס שמן)
כף וחצי אינסטנט פודינג וניל (בשביל הטעם...)
כף רום
מעט קינמון (מוסיף מאד ומאזן טעמים, לא כדאי לוותר)
1 ביצה
3+ כפות מים (לפי הצורך, שלא יהיה נוזלי מדי)
 

אורחת לרגע

משתמש מקצוען
רותי'ז אמרה לי פעם שדווקא מילוי המכיל נוזלים בורח מהעוגה.
להכין מילוי יבש, למרוח על הבצק שמן (בנדיבות) ואז לשים עליו את המילוי והוא נדבק לבצק.
בפעם הראשונה שעשיתי ככה, המילוי נשאר בפנים, בפעם השניה לא :(
 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
ממליצה לאפות כל פס שמרים בנפרד בתבנית אינגליש קייק (אלומיניום כמובן)
נאפה מעולה, למילוי אין לאן לברוח, ונוח להקפיא ולאחסן.

אגב, את רוב העוגות הבחושות אני אופה בתבניות אינגליש קייק, כל מרשם מייצר כ 5-6 פסים.
תמיד יש במקפיא מלאי מגוון של פסים שכיף לשלוף.

ועוד טיפ. אני קונה שקיות ניילון עבות וטובות בגודל 17x40 ומשחילה לתוכן את תבניות העוגה וסוגרת בגומיה. מבודד מריחות מקפיא, נוח, אסתטי ונקי, ומשרת את המטרה עד שהעוגה נאכלת.
בלי להתעסק עם הנילון הנצמד שאינו נצמד או ניר כסף שאינו מבודד וכו'

את השקיות ניתן להשיג אצל גינדי ברחוב אגריפס בירושלים.
 

hbecker

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
אני מורחת שמן על כל עלה לפני שאני שמה את המלית
במלית רק קקאו וסוכר
אפשר גם פודינג וקפה.
שמה כמות נדיבה של קקאו וסוכר [ביחס של כפול סוכר מקקאו] מכסה את העלה המרוח בשמן באופן שלא יראו את הבצק, סוגרת בצדדים ומגלגלת.
לא בורח מהמילוי בכלל.
 

אליזבט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אני מורחת שמן על כל עלה לפני שאני שמה את המלית
במלית רק קקאו וסוכר
אפשר גם פודינג וקפה.
שמה כמות נדיבה של קקאו וסוכר [ביחס של כפול סוכר מקקאו] מכסה את העלה המרוח בשמן באופן שלא יראו את הבצק, סוגרת בצדדים ומגלגלת.
לא בורח מהמילוי בכלל.

כלומר את שמה שמן גם לפני וגם אחרי?
 

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח מודעות | קניה מכירה

לוח דרושים

למעלה