מקור המתכון הוא : http://matkonation.com/2011/08/צורוס-וכנאפה-אורן-דגן-כפיר-מתארח-אצלנ/
אני ערכתי שינויים ברוטב.
לבצק:
50 גרם חמאה
480 מ"ל (2 כוסות) מים
65 גרם (1/3 כוס) סוכר
1 כפית מלח
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
שמן קנולה לטיגון עמוק
לרוטב:
1/2 מיכל שמנת מתוקה.
1 כפית גדושה נס קפה מגורען.
3 כפות גדושות ריבת חלב איכותית (אני ממליצה על קומידה).
אביזרים:
סיר טיגון, כף מחוררת לטיגון, שקית זילוף, צנטר משונן בהיקף הכי גדול שיש לכם. מיקסר עם וו גיטרה. מטרפה.
להכנת הרוטב
מחממים את השמנת עם הקפה לסף רתיחה מוסיפים את ריבת החלב ומערבבים היטב במטרפה עד לאיחוד מושלם. מסירים מהאש ומצננים מעט.
כמה הערות:
1. אני הכנתי כמות כפולה ל-16 איש ועוד נשאר. לשיקולכם אם להכפיל.
2.רצוי לא לשמור את הצ'ורוס לאורך זמן. לכן יש להכין כמות מדודה לפי הצורך ולאכול חם וטרי. קירור או הקפאה פוגמים באיכותו.
3.כשבודקים את חום השמן, אם הבועות סביב כף העץ גדולות השמן חם מדי ויש להוריד את הטמפרטורה.
4. חשוב להביא את המים והחמאה לרתיחה חזקה לפני שמוסיפים את הקמח.
5. אין במתכון ביצים וזו לא טעות. לענ"ד הוא יותר מוצלח כך.
אני ערכתי שינויים ברוטב.
לבצק:
50 גרם חמאה
480 מ"ל (2 כוסות) מים
65 גרם (1/3 כוס) סוכר
1 כפית מלח
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
שמן קנולה לטיגון עמוק
לרוטב:
1/2 מיכל שמנת מתוקה.
1 כפית גדושה נס קפה מגורען.
3 כפות גדושות ריבת חלב איכותית (אני ממליצה על קומידה).
אביזרים:
סיר טיגון, כף מחוררת לטיגון, שקית זילוף, צנטר משונן בהיקף הכי גדול שיש לכם. מיקסר עם וו גיטרה. מטרפה.
- אופן הכנת הצ'ורוס
- בקלחת בינונית מניחים חמאה, מים, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים קמח בבת אחת ובוחשים בעזרת כף עץ בתנועות נמרצות, למשך דקה עד אשר העיסה מתאחדת לכדי כדור בצק הנפרד מדפנות הסיר.
- מעבירים את הבצק לקערת המיקסר ובוחשים בעזרת וו גיטרה למשך 3 דקות במהירות בינונית.
- עוטפים את הבצק ביריעת ניילון נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מעבירים את הבצק המוכן (קצת בכל סבב) לשק זילוף המצוייד בצנתר כוכבי רחב.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר טיגון גדול לטמפרטורה של 190˚C. נעזרים בתרמומטר (מד טמפרטורה). או שמכניסים כף עץ וברגע שיש סביבה בועות קטנות השמן מוכן.
- מזלפים לתוך השמן אצבעות בצק באורך של 10 ס"מ ומנתקים אותן מהצנתר בעזרת מספריים חדים /סכין.
- מטגנים משני הצדדים למשך כ- 3-4 דקות עד אשר הצ'ורוס מקבל גוון זהוב.
- מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על גבי מגבת נייר לספיגת עודפי השמן.
- מגישים לשולחן ומגלגלים בסוכר עם קינמון /טובלים ברוטב.
להכנת הרוטב
מחממים את השמנת עם הקפה לסף רתיחה מוסיפים את ריבת החלב ומערבבים היטב במטרפה עד לאיחוד מושלם. מסירים מהאש ומצננים מעט.
כמה הערות:
1. אני הכנתי כמות כפולה ל-16 איש ועוד נשאר. לשיקולכם אם להכפיל.
2.רצוי לא לשמור את הצ'ורוס לאורך זמן. לכן יש להכין כמות מדודה לפי הצורך ולאכול חם וטרי. קירור או הקפאה פוגמים באיכותו.
3.כשבודקים את חום השמן, אם הבועות סביב כף העץ גדולות השמן חם מדי ויש להוריד את הטמפרטורה.
4. חשוב להביא את המים והחמאה לרתיחה חזקה לפני שמוסיפים את הקמח.
5. אין במתכון ביצים וזו לא טעות. לענ"ד הוא יותר מוצלח כך.