1

לישת בבצק בידיים

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י תודה על הכל, ‏30/11/17.

  1. תודה על הכל

    תודה על הכל משתמש מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏25/1/17
    הודעות:
    317
    תודות :
    280
    נקודות:
    79
    איך עושים את זה תגידו לי? התייאשתי באמצע
    חני וינרוט ע"ה הצליחה עם כל זה שהיתה חולה הצליחה לעשות כמו כדורי שוקולד
    יש לכן טיפים איך לעשות את זה?
     
  2. פרינטופ רחובות

    פרינטופ רחובות משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏1/3/16
    הודעות:
    402
    תודות :
    215
    נקודות:
    59
    אם המתכון מוצלח זה לא אמור להיות קשה, אפילו כיף. לחלות צריך לצאת בצק רך וגמיש, ולא דביק.
     
  3. חדוי כנרת

    חדוי כנרת משתמש סופר מקצוען איור וציור מקצועי עיצוב גרפי עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏4/3/14
    הודעות:
    3,615
    תודות :
    318
    נקודות:
    104
    אכן יש סדר מסוים ,
    למדתי מהאחיות רצון
    מלח
    קמח
    סוכר
    שמרים
    לערבב מלמעלה
    ליצוק מים
    ללוש עד שלא נראים פירורי קמח
    להוסיף שמן
    ללוש עד שאין עקבות שמן
    בהצלחה
     
    נערך לאחרונה ב: ‏30/11/17
    תודה על הכל אוהב/ת את זה.
  4. רחל תן עמי

    רחל תן עמי משתמש מקצוען צילום מקצועי

    הצטרף:
    ‏26/9/17
    הודעות:
    96
    תודות :
    168
    נקודות:
    74
    עיסוק:
    צילום ואיור
    מיקום:
    בית שמש
    סוג מצלמה:
    D80 ניקון
    יש כל כך הרבה גרסאות לסדר החומרים, זה פשוט ענין של הרגל- חוץ מהעובדה שאסור לשמרים לגעת במלח.
    אולי תעבדי עם קערה יותר גדולה? לפעמים כשהקערה מלאה מדי קשה יותר לעבד... ואלי פשוט להוסיף עוד מים...
     
  5. החיים תותים

    החיים תותים משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏6/1/17
    הודעות:
    88
    תודות :
    298
    נקודות:
    59
    לא משנה הסדר!!
    העיקר לשים את כל החומרים היבשים ולערבב עם כף, (כמובן להזהר עם המלח)
    ולאחר מכן להוסיף את הנוזלים באיטיות, תוך כדי לישה לבצק גמיש ואחיד
    כשאין לי כח להוציא את המקסר אני עושה ביד,קצת התעמלות לידיים אך התוצאה טובה וטעימה!
     
  6. HP10

    HP10 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי הדמיות בתלת מימד עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏18/4/13
    הודעות:
    1,921
    תודות :
    629
    נקודות:
    134
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים
    אצל אמא שלי אין מושג של מיקסר....
    וכל שבוע עושים לפחות פעם אחת הפרשת חלה, אם לא יותר..
    ענין של הרגל.
     
    פיטפוט אוהב/ת את זה.
  7. חדוי כנרת

    חדוי כנרת משתמש סופר מקצוען איור וציור מקצועי עיצוב גרפי עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏4/3/14
    הודעות:
    3,615
    תודות :
    318
    נקודות:
    104
    ניסיתי להתעמק מה עומד מאחורי הטיפ הנ"ל,
    נראה לי שהיות ושמן+מים יש להם התנגדות,
    ממילא הם מקשים על התגבשות הבצק,
    וכשמוסיפים את השמן בסוף, הרבה יותר קל.
     
    שמואל גרינשטיין ו-HP10 אוהבים את זה.
  8. חנון

    חנון משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏31/7/12
    הודעות:
    6,111
    תודות :
    1,248
    נקודות:
    134
    אני לשה תמיד בידיים בצק של 2.5 ק"ג בקערה גדולה עם מכסה
    לחלות (מה שראיתי בבית): אני שמה את המלח ועל זה את הקמח, באמצע הקמח עושים בור לשמרים ומכסים עם קמח, שמים סוכר וביצים ומתחילים ללוש, מוסיפים את המים ולשים שוב, דבר אחרון מוסיפים את השמן, ממשיכים ללוש עד שנהיה בצק
     
  9. HP10

    HP10 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי הדמיות בתלת מימד עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏18/4/13
    הודעות:
    1,921
    תודות :
    629
    נקודות:
    134
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים
    במתכון של אמא שלי, 1/4 מכמות השמן משאירים ללישה הסופית, בדיוק מהסיבה הזו.
     
    פיטפוט אוהב/ת את זה.