הכנתי היום לאירוע, ונגמרה כמות מטורפת ולא הגיונית...
הכנתי גם כמה פעמים בתור מנה ראשונה עם רוטב, בצורה זו או בצורת שושנה גדולה אישית, והיה ממש מוצלח.
בצק חלות רגיל
*מילוי:
2 בצל - קוביות
2 גזר
1 בטטה
חתיכת דלורית
2 קישואים
1 פלפל צהוב
2 כפות א. מרק בצל
מלח
פלפל
פטרוזיליה (שמתי מיובש-תבלין)
למריחה:
שמן+מעט מים+כוסברה או פטרוזיליה מיובשת.
א. ההכנה:
לטגן את הבצל בשפע שמן, כשמתחיל טיפה לקבל צבע, להוסיף את שאר הירקות ולאדות לריכוך. לתבל בנ"ל. (חשוב! לטעום שהירקות מתובלים היטב ולא תפלים)
במידה ונותרו נוזלים בסיר, להגביר האש לייבוש.
למלא, לאפות.
כ2 דקות לפני סיום האפיה, למרוח שמן עם כוסברה, ולסיים את האפייה.
אפשר גם למרוח לכתחילה מיד לאחר סיום האפיה.
נ.ב. הירקות והיחס ביניהם בגדר המלצה בלבד, אפשר להשתמש בכל סוג ירק מתאים, כגון כרוב קצוץ וכד'
נערך לאחרונה ב: