לחמניות קלות
16 לחמניות קלות
מצרכים:
420 גרם (3 כוסות) קמח
80 גרם (8 כפות) קורנפלור
15 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים
20 גרם (2 כפות) סוכר
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן קוקוס
240 מ"ל (1 כוס) מים
10 גרם (כפית וחצי) מלח
מעט חלב סויה להברשה
שומשום או גרעיני חמנית
צילום: נטע ליבנה
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, קורנפלור, שמרים, סוכר, שמן, מים ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
- מכסים את הקערה ומתפיחים במשך 1-2 שעות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח קלות ומחלקים ל-16 חלקים שווים.
- יוצרים צורת כדור מכל חלק ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים את הלחמניות ומתפיחים עוד 30-50 דקות או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מברישים את הלחמניות התפוחות בעדינות בחלב סויה ומפזרים שומשום או גרעיני חמנית.
- אופים במשך 12-17 דקות או עד הזהבה.
- מצננים לחלוטין ומגישים.
הערות, הארות ותוספות:
- הלחמניות במיטבן ביום ההכנה, אך ניתן להקפיא בשקית אטומה עד שבועיים. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.
- אפשר להוסיף אגוזים קצוצים או גרעינים לבצק עצמו.
- אפשר להשתמש בכל שמן צמחי אחר במקום שמן קוקוס באותה כמות, למשל שמן קנולה, שמן חמניות, שמן זית או שמן תירס.
- מהכמות הרשומה במתכון מתקבלות 16 לחמניות לא גדולות במיוחד. אם רוצים, אפשר להכין לחמניות גדולות יותר בהתאם לטעם האישי, אבל כמובן שיצאו פחות יחידות.
זה מתכון שלקחתי מאיזשהוא אתר שאינני זוכרת את שמו.
ואני גם לא זוכרת מה הערך הקלורי של כל לחמניה.