דרוש מתכון לחם דל קלוריות תוצרת בית, יש דבר כזה?

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עיצוב גרפי
פרסום וקופירייטינג
@shira bira @hbecker
וכל אלופות הפורום באשר הן-
האם יש לכן מתכון להכנת לחם דל קלוריות ביתי,
אשמח מאד להחכים!
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא יוצא לי להכין לחמניות קלות אבל אני מאמינה שיש הרבה ניקיות שכן מכינות.
נחכה שהן תגענה :).
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עיצוב גרפי
פרסום וקופירייטינג

חני גרינשטיין

משתמש מקצוען
אמרה לי דיאטנית מומחית מאד (במרפאה לסכרת הריון)
אין לחם ביתי דל קלוריות!
חד משמעית.
אין לך בבית את אפשרויות ההתפחה שיש במאפיות.
הרי העניין של לחם קל הוא שיש בו המון אוויר וכך בפרוסה אחת יש מעט מאד פחמימה.
ובבית אין לנו לא את החומרים ולא את התנורים שיש להם במאפיות.
בתקופת ההריון עם הסכרת, רק אפיתי חלות ולחמניות. עיני כלו. ואכלתי לחמניות כוסמין קלות של המאפיה....
 

20:39

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
לחמניות קלות
16 לחמניות קלות
מצרכים:
420 גרם (3 כוסות) קמח
80 גרם (8 כפות) קורנפלור
15 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים
20 גרם (2 כפות) סוכר
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן קוקוס
240 מ"ל (1 כוס) מים
10 גרם (כפית וחצי) מלח
מעט חלב סויה להברשה
שומשום או גרעיני חמנית
לחמניות קלות | צילום: נטע ליבנה

צילום: נטע ליבנה
אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, קורנפלור, שמרים, סוכר, שמן, מים ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
  2. מכסים את הקערה ומתפיחים במשך 1-2 שעות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח קלות ומחלקים ל-16 חלקים שווים.
  4. יוצרים צורת כדור מכל חלק ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  5. מכסים את הלחמניות ומתפיחים עוד 30-50 דקות או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
  6. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  7. מברישים את הלחמניות התפוחות בעדינות בחלב סויה ומפזרים שומשום או גרעיני חמנית.
  8. אופים במשך 12-17 דקות או עד הזהבה.
  9. מצננים לחלוטין ומגישים.
הערות, הארות ותוספות:
  • הלחמניות במיטבן ביום ההכנה, אך ניתן להקפיא בשקית אטומה עד שבועיים. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.
  • אפשר להוסיף אגוזים קצוצים או גרעינים לבצק עצמו.
  • אפשר להשתמש בכל שמן צמחי אחר במקום שמן קוקוס באותה כמות, למשל שמן קנולה, שמן חמניות, שמן זית או שמן תירס.
  • מהכמות הרשומה במתכון מתקבלות 16 לחמניות לא גדולות במיוחד. אם רוצים, אפשר להכין לחמניות גדולות יותר בהתאם לטעם האישי, אבל כמובן שיצאו פחות יחידות.
זה מתכון שלקחתי מאיזשהוא אתר שאינני זוכרת את שמו.
ואני גם לא זוכרת מה הערך הקלורי של כל לחמניה.
 

חני גרינשטיין

משתמש מקצוען
לחמניות קלות
16 לחמניות קלות
מצרכים:
420 גרם (3 כוסות) קמח
80 גרם (8 כפות) קורנפלור
15 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים
20 גרם (2 כפות) סוכר
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן קוקוס
240 מ"ל (1 כוס) מים
10 גרם (כפית וחצי) מלח
מעט חלב סויה להברשה
שומשום או גרעיני חמנית
לחמניות קלות | צילום: נטע ליבנה

צילום: נטע ליבנה
אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, קורנפלור, שמרים, סוכר, שמן, מים ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
  2. מכסים את הקערה ומתפיחים במשך 1-2 שעות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח קלות ומחלקים ל-16 חלקים שווים.
  4. יוצרים צורת כדור מכל חלק ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  5. מכסים את הלחמניות ומתפיחים עוד 30-50 דקות או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
  6. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  7. מברישים את הלחמניות התפוחות בעדינות בחלב סויה ומפזרים שומשום או גרעיני חמנית.
  8. אופים במשך 12-17 דקות או עד הזהבה.
  9. מצננים לחלוטין ומגישים.
הערות, הארות ותוספות:
  • הלחמניות במיטבן ביום ההכנה, אך ניתן להקפיא בשקית אטומה עד שבועיים. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.
  • אפשר להוסיף אגוזים קצוצים או גרעינים לבצק עצמו.
  • אפשר להשתמש בכל שמן צמחי אחר במקום שמן קוקוס באותה כמות, למשל שמן קנולה, שמן חמניות, שמן זית או שמן תירס.
  • מהכמות הרשומה במתכון מתקבלות 16 לחמניות לא גדולות במיוחד. אם רוצים, אפשר להכין לחמניות גדולות יותר בהתאם לטעם האישי, אבל כמובן שיצאו פחות יחידות.
זה מתכון שלקחתי מאיזשהוא אתר שאינני זוכרת את שמו.
ואני גם לא זוכרת מה הערך הקלורי של כל לחמניה.
מה, לדעתך, הופך את הלחמניות הללו לדלות קלוריות?
מיעוט הסוכר? הקורנפלור? קצת פחות שמן?
אני שואלת בכנות. לא בהתרסה....
 

20:39

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מה, לדעתך, הופך את הלחמניות הללו לדלות קלוריות?
מיעוט הסוכר? הקורנפלור? קצת פחות שמן?
אני שואלת בכנות. לא בהתרסה....
לחמניה קלה זה בד"כ 99 קלוריות.
וכאן מ3 כוסות קמח יוצא 16 לחמניות.
לי מקילו יוצא באזור ה20.
שימי לב שיש כאן 3 כפיות שמרים.


אני לא בעלת המתכון, העתקתי בזמנו שחיפשתי מתכון ללחמניות קלות.
(ולא הכוונה לקלות הכנה..)
 

בוב ספוג

משתמש מקצוען
אני מכינה לחמניות מקמח מלא 100%
ללא סוכר וללא מלח ויוצא טעים מאד!
הלחמניות יוצאות דחוסות אבל למי שבדיאטה הן לא משמינות בכלל.
קילו קמח+4 כוסות מים+2 ביצים
+2 כפות שמרים+2 כפות שמן.
להתפיח כמה שיותר זמן שאפשר.
(מי שרגילה למתוק אולי תגיד שזה בלי טעם אבל הכל עניין של הרגל)
 

חני גרינשטיין

משתמש מקצוען
לחמניה קלה זה בד"כ 99 קלוריות.
וכאן מ3 כוסות קמח יוצא 16 לחמניות.
לי מקילו יוצא באזור ה20.
שימי לב שיש כאן 3 כפיות שמרים.


אני לא בעלת המתכון, העתקתי בזמנו שחיפשתי מתכון ללחמניות קלות.
(ולא הכוונה לקלות הכנה..)
אז זה פשוט לחמניה פיצפונת.
אם כך, גם קוביה קטנה של שוקולד היא דלת קלוריות...
 

חני גרינשטיין

משתמש מקצוען
אני מכינה לחמניות מקמח מלא 100%
ללא סוכר וללא מלח ויוצא טעים מאד!
הלחמניות יוצאות דחוסות אבל למי שבדיאטה הן לא משמינות בכלל.
קילו קמח+4 כוסות מים+2 ביצים
+2 כפות שמרים+2 כפות שמן.
להתפיח כמה שיותר זמן שאפשר.
(מי שרגילה למתוק אולי תגיד שזה בלי טעם אבל הכל עניין של הרגל)
ושוב, הנודניקית, עם אותה שאלה.
מה הופך אותן ללא משמינות?

אתם צריכים להבין. לא הסוכר והשמן (ודאי לא המלח) הופך את הלחם למשמין.
מה שקובע את הערך הקלורי של לחם הוא כמות הפחמימה במאה גר' מוצר מוגמר.
הפחתה של כמות הפחמימה היא רק ע''י התפחה באמצעים שאין לנו במטבח הביתי.
קצת פחות שמן או קצת פחות סוכר זה נחמד. זה לא הופך את הלחמניה ללחמניה קלה בהגדרה.
 

בוב ספוג

משתמש מקצוען
מה הופך אותן ללא משמינות?
הרבה נשים טועות וחושבות שבכדי להרזות צריך לאכול לחם קל וזו טעות.
הלחמניה שעשויה רק מחומרים בריאים עם קמח מלא מתעכלת בצורה נכונה בגוף ומעניקה לו את מה שצריך.
בכדי להשמין מלחמניה צריך שיהיה בה סוכר או נתרן שזה הופך בגוף לשומן ואינו מתעכל כראוי.
 

חני גרינשטיין

משתמש מקצוען
הרבה נשים טועות וחושבות שבכדי להרזות צריך לאכול לחם קל וזו טעות.
הלחמניה שעשויה רק מחומרים בריאים עם קמח מלא מתעכלת בצורה נכונה בגוף ומעניקה לו את מה שצריך.
בכדי להשמין מלחמניה צריך שיהיה בה סוכר או נתרן שזה הופך בגוף לשומן ואינו מתעכל כראוי.
הדיאטניות הקליניות חושבות אחרת ממך.
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
הרבה נשים טועות וחושבות שבכדי להרזות צריך לאכול לחם קל וזו טעות.
הלחמניה שעשויה רק מחומרים בריאים עם קמח מלא מתעכלת בצורה נכונה בגוף ומעניקה לו את מה שצריך.
בכדי להשמין מלחמניה צריך שיהיה בה סוכר או נתרן שזה הופך בגוף לשומן ואינו מתעכל כראוי.
הדיאטניות הקליניות חושבות אחרת ממך.
אמרה לי דיאטנית מומחית מאד (במרפאה לסכרת הריון)
אין לחם ביתי דל קלוריות!
חד משמעית.
אין לך בבית את אפשרויות ההתפחה שיש במאפיות.
הרי העניין של לחם קל הוא שיש בו המון אוויר וכך בפרוסה אחת יש מעט מאד פחמימה.
ובבית אין לנו לא את החומרים ולא את התנורים שיש להם במאפיות.
בתקופת ההריון עם הסכרת, רק אפיתי חלות ולחמניות. עיני כלו. ואכלתי לחמניות כוסמין קלות של המאפיה....
בדיוק מה שיש לי להעיד...
הייתי עם סכרת היריון, קניתי לחם קל(קמח מלא), והוא היחיד שהיה מתאים.
כשאפיתי כוסמין בלי סוכר כלל, הסוכר היה קופץ כמו לחם רגיל...
אכן, הפחתה של סוכר ושמן היא כמובן יותר בריאה, אבל אינה הופכת אותו לקל.
 

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח מודעות | קניה מכירה

לוח דרושים

למעלה