דרוש מתכון לא טובה באפיה:(

פריידי

צילום תוסס ואנרגטי:)
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אם יש לך תבניות שקעים מסיליקון, אפשר להמיס שוקולד עם קרם נוגט/חמאת בוטנים/חלווה/פצפוצי אורז או כל מה שבא לך לשפוך לתבנית שקעים ולהקפיא. ממש לא עבודה קשה ויוצא מרשים וטעים.
אין לי.
תודה לכן
קודם נרגעתי שזה לא בלתי עביר:)
הני אני אשמח למתכון רק אם זה ממש לא קשה:)
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
קרמונים:
250 גר' שוקולד מריר
300 גר' חמאת בוטנים (כוס חמאת בטונים= 200 גר')
להמיס על האש
להקציף ריץ' קטן חזק
לערבב אחרי שהשוקולד נהיה פושר
שמים במקפיא ועושים כדורים (כשהעיסה נהיית חזרה קשה לעשייה מחזירים שוב למקפיא ושוב עושים וחוזר חלילה :))
ומצפים בקורקנט לוז
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני אשמח למתכונים קלים להכנה, אך מרשימים.
הנה כמה מתכונים

קייקפאפס- מתכון שלי, התפרסם בקראט, תמונות- @יעל אייזיקוביץ שאין עליה!




קייקפאפס קפה

כדורי עוגת שוקולד בארומה של קפה.

מתכון ל-24 קייקפאפס


לעוגת שוקולד בסיסית:

2 ביצים L או 3 M

1.5 כוסות סוכר

3/4 כוס קקאו

1 כוס שמן

1 כוס קפה חזק [2 כפות קפה מהולים בכוס מים רותחים]

3/4 כוס מים חמים

2.5 כוסות קמח

1 אבקת אפיה


לפאפס:

24 מקלות לשוקולד [להשיג בחנויות חד פעמי וחנויות מתמחות למוצרי אפיה]

2 כפות קפה נמס

2 כפות מים רותחים

1/2-3/4 כוס ריצ' גולמי, נוזלי


לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

2 כפות שמן.

סוכר צבעוני [מחנויות למוצרי אפיה] או להכנה ע"פ ההוראות שבמתכון.

פפיונים לקישוט [להשיג בחנויות חד פעמי]


התחילי בהכנת העוגה:

הקציפי ביצים שלמות וסוכר במשך כ-2 דקות. הוסיפי כוס שמן בזרם דקיק. הוסיפי קקאו

הוסיפי נוזלים לסירוגין עם הקמח ואבקת האפיה.

צקי לתבנית A4 ואפי ב 180 מעלות כ-45 דקות עד שהעוגה יבשה.

קררי.


הכיני את הפאפס:

פוררי עת העוגה בקערה גדולה. המיסי את הקפה ב-2 כפות מים רותחים. צקי מעל לפירורים.

צקי 1/2 כוס ריצ' מעל לפירורים וערבבי לתערובת נוחה, לא יבשה מדי. אם התערובת יבשה, הוסיפי עוד ריצ' מרבע הכוס הנותר.

הכיני כדורים מהתערובת. הקפידי ליצור כדורים יפים ומושלמים. הניחי על משטח ישר ונעצי מקל בזהירות. על המקל להיות נעוץ בעומק הכדור, אך לא להשתחרר מצידו התחתון.

הקפיאי את הפאפס לפחות 5 שעות.

צפי וקשטי:

המיסי במיקרוגל או בסיר קטן שוקולד ושמן המסה מלאה. העבירי לכוס. טבלי כל פאפ בשוקולד בעודך מחזיקה במקל. נערי מעודפי שוקולד והניחי על ניר אפיה. פזרי סוכר צבעוני.

המתיני להתייבשות השוקולד וקשרי פפיון על כל מקל.

להכנת סוכר צבעוני: ערבבי סוכר עם מעט צבע מאכל ע"פ בחירתך.



קייפאפס חמאת בוטנים



שילוב מנצח של שוקולד וחמאת בוטנים. מסוג הממתקים שאי אפשר לעמוד בפניהם.

מתכון ל-24 קייקפאפס


לעוגה לבנה בסיסית:

6 ביצים M

1.5 כוסות סוכר

1 כוס שמן

2 סוכר וניל

1 כוס מים

3.5 כוסות קמח

1 אבקת אפיה



לפאפס:

24 מקלות לשוקולד [להשיג בחנויות חד פעמי וחנויות מתמחות למוצרי אפיה]

4 כפות חמאת בוטנים מתוקה

3-6 כפות ריצ' גולמי, נוזלי


לציפוי:

300 גרם שוקולד מריר

3 כפות שמן.


התחילי בהכנת העוגה:

במקצף בלון, הקציפי ביצים שלימות, סוכר וסוכר וניל במשך מספר דקות לקבלת תערובת קצפית בהירה. הוסיפי שמן בזרם תוך כדי הקצפה.

הנמיכי את מהירות ההקצפה והוסיפי מים לסירוגין עם הקמח ואבקת האפיה.

צקי לתבנית A4 ואפי ב 180 מעלות כשעה.

קררי.


הכיני את הפאפס:

פוררי עת העוגה בקערה גדולה. הוסיפי חמאת בוטנים ו-3 כפות ריצ' וערבבי לתערובת נוחה, לא יבשה מדי. אם התערובת יבשה, הוסיפי עוד מעט ריצ' מכפות הריצ' הנותרות.

הכיני כדורים מהתערובת. הקפידי ליצור כדורים יפים ומושלמים. הניחי על משטח ישר ונעצי מקל בזהירות. על המקל להיות נעוץ בעומק הכדור, אך לא להשתחרר מצידו התחתון.

הקפיאי את הפאפס לפחות 5 שעות.

צפי וקשטי:

המיסי במיקרוגל או בסיר קטן 200 גרם שוקולד ו-2 כפות שמן המסה מלאה. העבירי לכוס. טבלי כל פאפ בשוקולד בעודך מחזיקה במקל. נערי מעודפי שוקולד והניחי על ניר אפיה.

המתיני להתייבשות השוקולד.

המיסי את 100 גרם השוקולד הנותר עם כף שמן. העבירי לשקית זילוף. חוררי חור קטם בקצה השקית וזלפי קישוטים על הקייקפאפס.

הניחי לייבוש וקשטי בפרח עם סגר מתכת גמיש או בפפיון.



הקייקפאפס מעולים בהקפאה.

טיפ: אין לך זמן ואת רוצה לחסוך בעבודה? אין בעיה. במקום לאפות עוגה, השתמשי בעוגות בחושות מוכנות. לכל מתכון תצטרכי 2 עוגות פס אינגליש. גם העוגה הזולה ביותר תתאים.


בהצלחה!



פופס 1.jpg



1581978195896.png

עוגת פצפוצים חמאת בוטנים ושוקולד

2 חבילות שוקולד צ'יפס לבן
1 חבילה שוקולד צ'יפס חום
12 כוסות פצפוצי אורז
1 חמאת בוטנים גדולה של בטר אנד דיפרנט 1 קילו
תבנית חד פעמית ענקית.
מתקבלים 120 קוביות.

בסיר קטן ממסים 400 גרם חמאת בוטנים עם חבילה שוקולד צ'פס לבן [או 300 גרם שוקולד לבן פרווה/חלבי]
מעבירים לקערה ומוסיפים 6 כוסות פצפוצי אורז.
מערבבים היטב.
מרפדים תבנית חד פעמית ענקית בניילון [מפת שולחן חד פעמית חתוכה, מקל על החילוץ]
יוצקים את התערובת ודוחסים היטב. אני שמה מעל ניר אפיה ולוחצת ממש חזק בכל המקומות.
משאירה את ניר האפיה ומעבירה להתקשות במקרר.
אחרי שמתקה מקלפת את ניר האפיה.

שכבה שניה:
אותו דבר אבל עם השוקולד החום
שוב משטחים כנ"ל ומקררים.

שכבה שלישית:
חבילה שוקולד צ'יפס לבן + 200 גרם חמאת בוטנים שנשאר.
יוצקים על השכבה העליונה ומעבירים להקפאה.

משהים מספר דקות על השיש לפני החיתוך.
סכין חדה ולא משוננת או סכין 2 ידיות לעוגה [הכי מדוייק]
מאחסנים בהקפאה.

20160229_204146.jpg

כאן בתמונה בחזית ליד עיגולי הבראוניס. קישטתי בדוגמא של שיבולים
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
טארטלטים
IMG_1981.jpg

מלית פיסטוק-קפוצ'ינו
40 יחידות קטנות

למלית:
300 גרם שוקולד לבן פרווה [או חלבי לגרסא חלבית]
4 כפות מלית פיסטוק
1 כוס פיסטוק קלוי קצוץ
200 גרם מטבעות שוקולד קפוצ'ינו
2 כפות שמן


בסיר קטן על גבי מחבת עם מים ממיסים שוקולד.
מוסיפים מלית פיסטוק
עד להמסה מלאה.

מסירים מהאש ומוסיפים פיסטוק קצוץ
ממלאים לגובה 2/3 מגובה הטארטלט

ממתינים להתקשות

ממיסים כנ"ל מטבעות שוקולד קפוצי'נו עם 2 כפות שמן

ממלאים מעל למלית כמעט עד שפת הטארטלט

מקפיאים או מקררים להתקשות


IMG_2402.jpg


מלית שוקולד-חמאת בוטנים
40 יחידות קטנות

300 גרם שוקולד לבן
3/4 כוס חמאת בוטנים מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס חמאת בוטנים
חצי בוטן לקישוט

ממיסים בסיר כנ"ל שוקולד לבן+ חמאת בוטנים עד שמתקבל קרם חלק.
ממלאים לגובה 2/3 מהטארטלט. משהים להתקשות.

ממיסים שוקולד מריר + חמאת בוטנים
ממלאים כמעט עד לשפת הטארטלט
מקררים להתקשות

IMG_3248.JPG

מלית גנאש מוקפא
40 יחידות קטנות

250 גרם שוקולד מריר
250 ריצ'

ממסים יחד בסיר כנ"ל עד לקבלת קרם חלק.
מצננים במקרר עד שהגנאש מתקשה.
מעבירים למיקסר ומקציפים בוו בלון עד שמתקבל קרם מוקצף. הגנאש יתבהר ויקבל מרקם קרמי מתאים לזילוף.
מזלפים בעזרת שקית זילוף עם צנטר כוכב

טיפ: אפשר להוסיף לגנאש מעט קפה, קרם חלבה, קרם נוגט, וכיוצ"ב

IMG_2438.jpg


מלית קרמל
40 יחידות קטנות

300 גרם שוקולד לבן
1 קופסא קטנה 250 גרם שלמלית קרמל
2 כפות שמן
סוכר מוזהב
סוכריות לקישוט עוגה בצבע חום

ממיסים שוקולד לבן עם שמן בסיר כנ"ל
שופכים את הזוכר המוזהב לקערה קטנה.
טובלים את שםת הטארטלט בשוקולד לבן מנערים מעט ומעבירים לטבילה בסוכר המוזהב.
כך עושים עם כל הטארטלטים

אח"כ מוסיפים לשוקולד הלבן את מלית הקרמל וממלאים בטארטלטים עד כמעט שפת הטארטלט.
מפזרים סוכריו חומות בעוד המלית רטובה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בראוניס מהממים בקלי קלות
תבנית חד פעמית ענקית.
כ-70 יחידות אצבעות

8 ביצים
3.5 כוסו סוכר [מופחת מ-4]
2 כוסות שמן
2 כוסות קקאו
4.5 כוסו קמח
1 כף אבקת אפיה

מערבבים הכל במיקסר לקבלת תערובת אחידה.
התערובת דביקה.

מעבירים לתבנית חג פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.
משטחים באופן שווה בעזרת מרית או בידיים לחות מעט.

אופים ב 180 כ-35 דקות.
יש להיזהר לא לאפות יותר מדי כדי שישאר נימוח

מצננים

לקישוט
250 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
100 גרם שוקולד לבן
1 כף שמן


ממיסים שוקולד מריר + 1 כף שמן לקרם חלק.
יוצקים על העוגה ומורחים בתורה אחידה על העוגה. מטלטלים מעט את התבנית כדי שהשוקלד יתיישר
בעוד השוקולד רטוב ממיסים שוקולד לבן + 1 כף שמן. מזלפים פסים באלכסון.
בעזרת קיסם מושכים פסים פעם מימין ופעם משמאל לקבלת דוגמא של שיבולים.
מעבירים למקפיא להתתקשות.
משהים מעט על השיש לפני החיתוך כדי שהשוקולד לא ישבר.
פורסים בסכין חדה ולא משוננת שחוממה במעט מים רותחים ונוגבה
או בסכין 2 ידיות לעוגות למקסימום דיוק


עוד מתכונים אולי אעלה בהמשך
 

קבצים מצורפים

  • IMG_5093.jpg
    IMG_5093.jpg
    KB 103.8 · צפיות: 169

פריידי

צילום תוסס ואנרגטי:)
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הני צדיקה!
איזה השקעה!
 

leaha

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
הני
אין מילים.
אני לפני בר מצווה
ובדיוק את סוג המתכונים האלה אני מחפשת.
עשית חסד אמיתי.
העתקתי את הכל לתקיית מתכונים וכתבתי את שמך בראש כל מתכון.
שנדע למי לפנות ושנזכור להודות.
שיעמוד לך לזכות!
 

360

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
מרנג ממולא בקצפת,
קונים את המרנג בחנות למוצרי אפיה,
הזלפתי מלמעלה שוקלד מומס,
מלאתי בקצפת(הוספתי כף קפה נמס)
ומלמעלה אפשרי כל קישוט,


מאד מרשים, ו
מרנג.PNG
הכי כיף שאחרי 10 דק' סיימת הכל.
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

אשכולית

משתמש סופר מקצוען
@hbecker האופה האלופה, היוצרת המוכשרת והשפית הכי נדיבה בסביבה:),
תודה ענקית על המתכונים והתמונות, הכל מוגש בפירוט ובבהירות ובנדיבות כדרכך.

שאלה קטנה: אני צריכה להכין כמות גדולה וחוששת לטעות-
בפעם האחת והיחידה שהשתמשתי בטרטלטים קנויים הטעם היה דומה לקרטון דחוס:(. זרקתי הכל הכל לפח, המילוי המתוק לא הצליח לחפות על הבסיס שעורר חלחלה בבלוטות הטעם.
אחר כך התברר שתאריך התפוגה היה קרוב מאד, וכנראה המוצר כבר לא היה היה טרי.
לדעתך זו הסיבה? או שכדאי לאפות לפני המילוי?
זה פשוט לאורחים, וחשוב שיהיה מכובד:).
 

פריידי

צילום תוסס ואנרגטי:)
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בראוניס מהממים בקלי קלות
תבנית חד פעמית ענקית.
כ-70 יחידות אצבעות

8 ביצים
3.5 כוסו סוכר [מופחת מ-4]
2 כוסות שמן
2 כוסות קקאו
4.5 כוסו קמח
1 כף אבקת אפיה

מערבבים הכל במיקסר לקבלת תערובת אחידה.
התערובת דביקה.

מעבירים לתבנית חג פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.
משטחים באופן שווה בעזרת מרית או בידיים לחות מעט.

אופים ב 180 כ-35 דקות.
יש להיזהר לא לאפות יותר מדי כדי שישאר נימוח

מצננים

לקישוט
250 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
100 גרם שוקולד לבן
1 כף שמן


ממיסים שוקולד מריר + 1 כף שמן לקרם חלק.
יוצקים על העוגה ומורחים בתורה אחידה על העוגה. מטלטלים מעט את התבנית כדי שהשוקלד יתיישר
בעוד השוקולד רטוב ממיסים שוקולד לבן + 1 כף שמן. מזלפים פסים באלכסון.
בעזרת קיסם מושכים פסים פעם מימין ופעם משמאל לקבלת דוגמא של שיבולים.
מעבירים למקפיא להתתקשות.
משהים מעט על השיש לפני החיתוך כדי שהשוקולד לא ישבר.
פורסים בסכין חדה ולא משוננת שחוממה במעט מים רותחים ונוגבה
או בסכין 2 ידיות לעוגות למקסימום דיוק


עוד מתכונים אולי אעלה בהמשך
למישהי יש הסרטה איך יוצרים את השיבולים?
אני רוצה להכין עכשיו את העוגה הזאת:)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker האופה האלופה, היוצרת המוכשרת והשפית הכי נדיבה בסביבה:),
תודה ענקית על המתכונים והתמונות, הכל מוגש בפירוט ובבהירות ובנדיבות כדרכך.

שאלה קטנה: אני צריכה להכין כמות גדולה וחוששת לטעות-
בפעם האחת והיחידה שהשתמשתי בטרטלטים קנויים הטעם היה דומה לקרטון דחוס:(. זרקתי הכל הכל לפח, המילוי המתוק לא הצליח לחפות על הבסיס שעורר חלחלה בבלוטות הטעם.
אחר כך התברר שתאריך התפוגה היה קרוב מאד, וכנראה המוצר כבר לא היה היה טרי.
לדעתך זו הסיבה? או שכדאי לאפות לפני המילוי?
זה פשוט לאורחים, וחשוב שיהיה מכובד:).
לא צריך לאפות לפני השימוש.
יכול להיות שמשהו באחסון בחנות שבו רכשת היה לא טוב
 

פשוש

משתמש מקצוען
פאי שקדים הכי פשוט שיש.
10 דקות של עבודה בלי מיקסר ובלי כלום.

גם אני לא טובה בכלל באפיה.

אם תרצי, אכתוב מתכון.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה