אני אשמח למתכונים קלים להכנה, אך מרשימים.
הנה כמה מתכונים
קייקפאפס- מתכון שלי, התפרסם בקראט, תמונות-
@יעל אייזיקוביץ שאין עליה!
קייקפאפס קפה
כדורי עוגת שוקולד בארומה של קפה.
מתכון ל-24 קייקפאפס
לעוגת שוקולד בסיסית:
2 ביצים L או 3 M
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
1 כוס שמן
1 כוס קפה חזק [2 כפות קפה מהולים בכוס מים רותחים]
3/4 כוס מים חמים
2.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
לפאפס:
24 מקלות לשוקולד [להשיג בחנויות חד פעמי וחנויות מתמחות למוצרי אפיה]
2 כפות קפה נמס
2 כפות מים רותחים
1/2-3/4 כוס ריצ' גולמי, נוזלי
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן.
סוכר צבעוני [מחנויות למוצרי אפיה] או להכנה ע"פ ההוראות שבמתכון.
פפיונים לקישוט [להשיג בחנויות חד פעמי]
התחילי בהכנת העוגה:
הקציפי ביצים שלמות וסוכר במשך כ-2 דקות. הוסיפי כוס שמן בזרם דקיק. הוסיפי קקאו
הוסיפי נוזלים לסירוגין עם הקמח ואבקת האפיה.
צקי לתבנית A4 ואפי ב 180 מעלות כ-45 דקות עד שהעוגה יבשה.
קררי.
הכיני את הפאפס:
פוררי עת העוגה בקערה גדולה. המיסי את הקפה ב-2 כפות מים רותחים. צקי מעל לפירורים.
צקי 1/2 כוס ריצ' מעל לפירורים וערבבי לתערובת נוחה, לא יבשה מדי. אם התערובת יבשה, הוסיפי עוד ריצ' מרבע הכוס הנותר.
הכיני כדורים מהתערובת. הקפידי ליצור כדורים יפים ומושלמים. הניחי על משטח ישר ונעצי מקל בזהירות. על המקל להיות נעוץ בעומק הכדור, אך לא להשתחרר מצידו התחתון.
הקפיאי את הפאפס לפחות 5 שעות.
צפי וקשטי:
המיסי במיקרוגל או בסיר קטן שוקולד ושמן המסה מלאה. העבירי לכוס. טבלי כל פאפ בשוקולד בעודך מחזיקה במקל. נערי מעודפי שוקולד והניחי על ניר אפיה. פזרי סוכר צבעוני.
המתיני להתייבשות השוקולד וקשרי פפיון על כל מקל.
להכנת סוכר צבעוני: ערבבי סוכר עם מעט צבע מאכל ע"פ בחירתך.
קייפאפס חמאת בוטנים
שילוב מנצח של שוקולד וחמאת בוטנים. מסוג הממתקים שאי אפשר לעמוד בפניהם.
מתכון ל-24 קייקפאפס
לעוגה לבנה בסיסית:
6 ביצים M
1.5 כוסות סוכר
1 כוס שמן
2 סוכר וניל
1 כוס מים
3.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
לפאפס:
24 מקלות לשוקולד [להשיג בחנויות חד פעמי וחנויות מתמחות למוצרי אפיה]
4 כפות חמאת בוטנים מתוקה
3-6 כפות ריצ' גולמי, נוזלי
לציפוי:
300 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן.
התחילי בהכנת העוגה:
במקצף בלון, הקציפי ביצים שלימות, סוכר וסוכר וניל במשך מספר דקות לקבלת תערובת קצפית בהירה. הוסיפי שמן בזרם תוך כדי הקצפה.
הנמיכי את מהירות ההקצפה והוסיפי מים לסירוגין עם הקמח ואבקת האפיה.
צקי לתבנית A4 ואפי ב 180 מעלות כשעה.
קררי.
הכיני את הפאפס:
פוררי עת העוגה בקערה גדולה. הוסיפי חמאת בוטנים ו-3 כפות ריצ' וערבבי לתערובת נוחה, לא יבשה מדי. אם התערובת יבשה, הוסיפי עוד מעט ריצ' מכפות הריצ' הנותרות.
הכיני כדורים מהתערובת. הקפידי ליצור כדורים יפים ומושלמים. הניחי על משטח ישר ונעצי מקל בזהירות. על המקל להיות נעוץ בעומק הכדור, אך לא להשתחרר מצידו התחתון.
הקפיאי את הפאפס לפחות 5 שעות.
צפי וקשטי:
המיסי במיקרוגל או בסיר קטן 200 גרם שוקולד ו-2 כפות שמן המסה מלאה. העבירי לכוס. טבלי כל פאפ בשוקולד בעודך מחזיקה במקל. נערי מעודפי שוקולד והניחי על ניר אפיה.
המתיני להתייבשות השוקולד.
המיסי את 100 גרם השוקולד הנותר עם כף שמן. העבירי לשקית זילוף. חוררי חור קטם בקצה השקית וזלפי קישוטים על הקייקפאפס.
הניחי לייבוש וקשטי בפרח עם סגר מתכת גמיש או בפפיון.
הקייקפאפס מעולים בהקפאה.
טיפ: אין לך זמן ואת רוצה לחסוך בעבודה? אין בעיה. במקום לאפות עוגה, השתמשי בעוגות בחושות מוכנות. לכל מתכון תצטרכי 2 עוגות פס אינגליש. גם העוגה הזולה ביותר תתאים.
בהצלחה!
עוגת פצפוצים חמאת בוטנים ושוקולד
2 חבילות שוקולד צ'יפס לבן
1 חבילה שוקולד צ'יפס חום
12 כוסות פצפוצי אורז
1 חמאת בוטנים גדולה של בטר אנד דיפרנט 1 קילו
תבנית חד פעמית ענקית.
מתקבלים 120 קוביות.
בסיר קטן ממסים 400 גרם חמאת בוטנים עם חבילה שוקולד צ'פס לבן [או 300 גרם שוקולד לבן פרווה/חלבי]
מעבירים לקערה ומוסיפים 6 כוסות פצפוצי אורז.
מערבבים היטב.
מרפדים תבנית חד פעמית ענקית בניילון [מפת שולחן חד פעמית חתוכה, מקל על החילוץ]
יוצקים את התערובת ודוחסים היטב. אני שמה מעל ניר אפיה ולוחצת ממש חזק בכל המקומות.
משאירה את ניר האפיה ומעבירה להתקשות במקרר.
אחרי שמתקה מקלפת את ניר האפיה.
שכבה שניה:
אותו דבר אבל עם השוקולד החום
שוב משטחים כנ"ל ומקררים.
שכבה שלישית:
חבילה שוקולד צ'יפס לבן + 200 גרם חמאת בוטנים שנשאר.
יוצקים על השכבה העליונה ומעבירים להקפאה.
משהים מספר דקות על השיש לפני החיתוך.
סכין חדה ולא משוננת או סכין 2 ידיות לעוגה [הכי מדוייק]
מאחסנים בהקפאה.
כאן בתמונה בחזית ליד עיגולי הבראוניס. קישטתי בדוגמא של שיבולים