מתכון בריאות לאורחי הסוכרתיים

אדריכלות מזווית אחרת

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
גזר ועגבניות (גם בצל? לא זוכרת) - לא מומלץ לאכול בכמות (מיץ גזר, מרק עגבניות וכדו')
כמובן משתנה ע"פ המלצות דיאטנית
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
גזר ועגבניות (גם בצל? לא זוכרת) - לא מומלץ לאכול בכמות (מיץ גזר, מרק עגבניות וכדו')
כמובן משתנה ע"פ המלצות דיאטנית
יש הבדל בין הירק למיץ (מבחינת ספיגת הסוכרים. אכילה תמיד מעכבת יותר ממיצים).
גזר אמנם ירק יותר פחממתי, אבל פחות גרוע מבטטה, למשל.
על בצל לא שמעתי מעודי
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
הירקות המכילים יותר סוכר: בצל, דלורית, סלק וגזר. קרובה שלי סוכרתית - פשוט למדנו מה לצרוך וממה להיזהר.
סלק ברור.
גזר ודלורית - לא נורא כמו שעושים את זה. כך רופא אמר לנו, כשביררנו את העניין.
בצל לא שמעתי מעולם
 

גדולה מהחיים

משתמש מקצוען
הירקות המכילים יותר סוכר: בצל, דלורית, סלק וגזר. קרובה שלי סוכרתית - פשוט למדנו מה לצרוך וממה להיזהר.
המסקנה שלי מזה זה שהכי נכון לשאול כל סוכרתי לגופו מה טוב לו.
כי אצל אורחיי הסוכרתיים, אין בעיה עם כל אחד מהרכיבים הנ"ל
אבל למשל לשים תפו"א במרק- אפילו בלי לאכול את התפו"א, זה הופך את כל המרק לעמילני ומעלה סוכר.
 

RUSI10

משתמש מקצוען
סלק ברור.
גזר ודלורית - לא נורא כמו שעושים את זה. כך רופא אמר לנו, כשביררנו את העניין.
בצל לא שמעתי מעולם

בצל מלללא סוכר, ולכן אפשר "לקרמל" בצל (את יכולה להרגיש את המתיקות אחרי הטיגון)

המסקנה שלי מזה זה שהכי נכון לשאול כל סוכרתי לגופו מה טוב לו.
כי אצל אורחיי הסוכרתיים, אין בעיה עם כל אחד מהרכיבים הנ"ל
אבל למשל לשים תפו"א במרק- אפילו בלי לאכול את התפו"א, זה הופך את כל המרק לעמילני ומעלה סוכר.
מה שנכון - נכון!
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
בצל מלללא סוכר, ולכן אפשר "לקרמל" בצל (את יכולה להרגיש את המתיקות אחרי הטיגון)
1632646288043.png
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען

RUSI10

משתמש מקצוען
צפה בקובץ המצורף 969282צפה בקובץ המצורף 969282

וכל זה מגוגל פשוט...


מעניין.

אין לי מושג מטעם מי הכתבה הזו. אולי צריך להראות את זה לדיאטנית - במרפאת הסוכרת. כי היא טוענת אחרת...



מה הבעיה בבצל מטוגן?
וגזר הוא לא כזה נורא....

ואגב לא כתוב שם על טיגון עם שמן....

(ותודה אלף פעמים לקב"ה שאני לא צריכה להתמודד עם הקושי היומיומי הזה!!!!!!!!!!!!!!!!)
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
בהודעה שלפני כן ציטטתי רופא.
עקרונית, לא אמורה להיות בעיה בטיגון בשמן, כי שומן מעכב את ספיגת הסוכר
 

רותי ינאי.

צילום מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
גם אם בבצל יש פחמימה
וגם אם הוא מטוגן בשמן
לרוב שמים בצל שתים לתבשיל שלם
זה "בטל" שם....
תדמיינו כמה בצל נכנס לפה באכילת מנה אחת מסיר שלם שהכיל בצל אחד

בכל מקרה בסוכרת יש לכל אדם מאכל שהוא עלול להגיב אליו בעליות למשל
וזה שונה מאחד לשני
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה