היום השתתפתי בשיעור בנושא כשרות שנמסר ע"י הרב רוזנצוייג שליט"א מ"שארית ישראל" ולמדתי דבר חדש שהדהים אותי:
כיריים אינדוקציה אינן יכולות לשמש לחלבי ולבשרי לסירוגין, כמו בכיריים גז או חשמליות!
החומר ממנו עשויה האינדוקציה נשמר בסוד ע"י היצרנים - ולא ידוע מה יש מתחת לשכבת הזכוכית, ולכן כיריים שגלש עליהן משהו בשרי- הופכות לבשריות, ואסור להשתמש בהן לחלבי... ולהפך
כיון שלאחרונה השימוש באינדוקציה הולך וגובר- צריכת החשמל שלה זולה בהרבה מכיריים חשמליות- והרבה יותר קל לנקות אותה מכיריים של גז, חשוב שהציבור ידע על העניין הכשרותי הזה.
אני כמובן לא פוסקת הלכה אפילו בראש חודש אדר... לכן כל אחד יברר לעצמו מה עליו לעשות.
כיריים אינדוקציה אינן יכולות לשמש לחלבי ולבשרי לסירוגין, כמו בכיריים גז או חשמליות!
החומר ממנו עשויה האינדוקציה נשמר בסוד ע"י היצרנים - ולא ידוע מה יש מתחת לשכבת הזכוכית, ולכן כיריים שגלש עליהן משהו בשרי- הופכות לבשריות, ואסור להשתמש בהן לחלבי... ולהפך
כיון שלאחרונה השימוש באינדוקציה הולך וגובר- צריכת החשמל שלה זולה בהרבה מכיריים חשמליות- והרבה יותר קל לנקות אותה מכיריים של גז, חשוב שהציבור ידע על העניין הכשרותי הזה.
אני כמובן לא פוסקת הלכה אפילו בראש חודש אדר... לכן כל אחד יברר לעצמו מה עליו לעשות.