עוגות/עוגיות כשעוגת מספרים פוגשת אלפחורס

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
היו לנו פה הרבה עוגות מספרים.
כולן יפות וטעימות ומשמחות לבבות.
זו לא עוגת מספרים קלאסית.
ומי לא אוהב אלפחורס?
אז החלטתי להכין בצק של אלפחורס.
הוא כל כך קל לתפעול, לא מפונק, לא דורש מיקסר וגם לא ימי חופשה וקרן השתלמות.
ומצד שני הוא נימוח וטעים גם בפני עצמו.
אליו כמובן הצטרפו בחדווה ריבת חלב וקוקוס. היה טעים!

המתכון לבצק הוא
הקבוע שלי לאלפחורס.
הכנתי חצי כמות.
כדי לפשט את אופן ההכנה ולמנוע בעיות הכנתי באופן הבא:
1. מכינים בצק לפי ההוראות ומקררים.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. לאחר קירור הבצק, מעבדים אותו על משטח מקומח.
4. פורשים נייר אפיה ועליו מרדדים עיגול לא מדויק.
5. בעזרת רינג קורצים עיגול מדויק של 20 ס"מ.
6. מעבירים את הנייר ועליו העיגול לתבנית האפיה. קורצים באמצעו עיגול בקוטר 10 ס"מ.
7. אופים עד להזהבה בשוליים.
כפי שאתם רואים לא כל הטבעות יצאו שוות ויפות. אל דאגה! כל עוד הן חמימות אפשר לישר מעט את השוליים.
מצננים היטב.
1.JPG
2.JPG

3.JPG
4.JPG



מכינים שני סוגים קרם לזילוף:
1. מקציפים מיכל וחצי שמנת מתוקה עם חבילת פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
2. מכינים שקית זילוף עם צנטר כוכב וממלאים בריבת חלב.
2. בשקית זילוף חד"פ גוזרים חור בקוטר זהה לשל צנטר הכוכב וממלאים בקצפת.

מרכיבים:
1. על המגש שהכנתם לעוגה מניחים את הטבעת הכי פחות יפה. את הטבעת היפה ביותר שומרים לשלב העליון.
2. מזלפים שורות של נשיקות קצף ושושני ריבת חלב במתכונת לפי טעמכם. מסיימים ומניחים טבעת נוספת .ממשיכים באותו אופן.
3. כפי שאתם רואים בשלב האחרון זילפתי מעגל נשיקות קצף וכיסיתי בקוקוס, זילפתי שושני ריבת חלב וסיימתי בנשיקות קצף ללא ציפוי.
חשוב מאד- לפני שמזלפים עושים טסט ובוחנים כמה שורות מקבילות ידרשו והאם גודל הצנטר מתאים.

5.JPG
6.JPG


7.JPG
8.JPG
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
והנה התוצאה הסופית:
10.JPG



אחסון: במקרר עטוף היטב היטב.
כדאי לקרר מספר שעות לפני ההגשה לשם ריכוך וספיגת טעמים.

הערות, הארות ושאר ירקות:
1. הצנטר שבחרתי היה בקוטר של כ-3 ס"מ. כמובן שאפשר לבחור גדלים אחרים ולתכנן פחות שורות.
2. כפי שאתם רואים בחרתי סגנון די שמרני (יום שישי זה לא הזמן להתפרע אצלי).
אבל לכם אני ממליצה לאזור יותר אומץ ולקשט בקוקוס קלוי או לזלף בשלב האמצעי שורה חיצונית דווקא של ריבת חלב שיראו מבעד לקומות.
3. חשוב שלא להכין טבעות עבות מדי. אחרת זה יבש וחונק.
4. מהכמות הזו נשאר בצק שאפשר להכין ממנו עוגיות.
5. ממש לא חייבים רינג מתכוונן. אפשר בהחלט להדפיס שני עיגולים בקוטר 20 -10 ולחתוך סביבם בסכין חדה ולא משוננת.
6. אפשר להפחית את כמות הפודינג לשלש כפות.
7. חשוב מאד להקציף רק לפני שמתחילים להרכיב כיון שתוך מספר דקות השמנת סופחת נוזלים מהפודינג והולכת ונהיית שבירה יותר. (אפשר לראות ממש שהזילופים בשכבה התחתונה חלקים יותר).
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
גם אותי היא תפסה. זו שעה של חלומות על עוגות בדרך כלל. לא הביצוע שלהם.
מי שהלך לישון מוקדם בגלל מיגרנה אכזרית, חזקה עליו שיקום מוקדם ויוכל לשבת לכתוב ולערוך...
הביצוע היה ביום שישי.
אם כי השעות הקטנות של הלילה יפות מאין כמותן לזילוף וחיתוך. ערכתי מחקר מקיף בנושא.
 

הדסההה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני עשיתי גם מבצק אלפחורס ויצא מושלם
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
היו לנו פה הרבה עוגות מספרים.
כולן יפות וטעימות ומשמחות לבבות.
זו לא עוגת מספרים קלאסית.
ומי לא אוהב אלפחורס?
אז החלטתי להכין בצק של אלפחורס.
הוא כל כך קל לתפעול, לא מפונק, לא דורש מיקסר וגם לא ימי חופשה וקרן השתלמות.
ומצד שני הוא נימוח וטעים גם בפני עצמו.
אליו כמובן הצטרפו בחדווה ריבת חלב וקוקוס. היה טעים!

המתכון לבצק הוא
הקבוע שלי לאלפחורס.
הכנתי חצי כמות.
כדי לפשט את אופן ההכנה ולמנוע בעיות הכנתי באופן הבא:
1. מכינים בצק לפי ההוראות ומקררים.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. לאחר קירור הבצק, מעבדים אותו על משטח מקומח.
4. פורשים נייר אפיה ועליו מרדדים עיגול לא מדויק.
5. בעזרת רינג קורצים עיגול מדויק של 20 ס"מ.
6. מעבירים את הנייר ועליו העיגול לתבנית האפיה. קורצים באמצעו עיגול בקוטר 10 ס"מ.
7. אופים עד להזהבה בשוליים.
כפי שאתם רואים לא כל הטבעות יצאו שוות ויפות. אל דאגה! כל עוד הן חמימות אפשר לישר מעט את השוליים.
מצננים היטב.
צפה בקובץ המצורף 823668צפה בקובץ המצורף 823669
צפה בקובץ המצורף 823670צפה בקובץ המצורף 823671


מכינים שני סוגים קרם לזילוף:
1. מקציפים מיכל וחצי שמנת מתוקה עם חבילת פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
2. מכינים שקית זילוף עם צנטר כוכב וממלאים בריבת חלב.
2. בשקית זילוף חד"פ גוזרים חור בקוטר זהה לשל צנטר הכוכב וממלאים בקצפת.

מרכיבים:
1. על המגש שהכנתם לעוגה מניחים את הטבעת הכי פחות יפה. את הטבעת היפה ביותר שומרים לשלב העליון.
2. מזלפים שורות של נשיקות קצף ושושני ריבת חלב במתכונת לפי טעמכם. מסיימים ומניחים טבעת נוספת .ממשיכים באותו אופן.
3. כפי שאתם רואים בשלב האחרון זילפתי מעגל נשיקות קצף וכיסיתי בקוקוס, זילפתי שושני ריבת חלב וסיימתי בנשיקות קצף ללא ציפוי.
חשוב מאד- לפני שמזלפים עושים טסט ובוחנים כמה שורות מקבילות ידרשו והאם גודל הצנטר מתאים.

צפה בקובץ המצורף 823672צפה בקובץ המצורף 823673

צפה בקובץ המצורף 823674צפה בקובץ המצורף 823675
מרהיב!
ממש אהבתי.
יפה להכין כמרכז שולחן באירועים כמו אירוסין/בר מצווה/שבע ברכות.
חושבת להכין לשבת.
 

קלרינט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L
זו פגישה מוצלחת ;)

נראה מושלם
והטעם בטח עוד יותר...

תודה על ההשקעה בצילום התהליך
מכורה לשיתופים המפורטים שלך
קוראת כל מילה!
 

*טובית*

משתמש מקצוען
והנה התוצאה הסופית:
צפה בקובץ המצורף 823676


אחסון: במקרר עטוף היטב היטב.
כדאי לקרר מספר שעות לפני ההגשה לשם ריכוך וספיגת טעמים.

הערות, הארות ושאר ירקות:
1. הצנטר שבחרתי היה בקוטר של כ-3 ס"מ. כמובן שאפשר לבחור גדלים אחרים ולתכנן פחות שורות.
2. כפי שאתם רואים בחרתי סגנון די שמרני (יום שישי זה לא הזמן להתפרע אצלי).
אבל לכם אני ממליצה לאזור יותר אומץ ולקשט בקוקוס קלוי או לזלף בשלב האמצעי שורה חיצונית דווקא של ריבת חלב שיראו מבעד לקומות.
3. חשוב שלא להכין טבעות עבות מדי. אחרת זה יבש וחונק.
4. מהכמות הזו נשאר בצק שאפשר להכין ממנו עוגיות.
5. ממש לא חייבים רינג מתכוונן. אפשר בהחלט להדפיס שני עיגולים בקוטר 20 -10 ולחתוך סביבם בסכין חדה ולא משוננת.
6. אפשר להפחית את כמות הפודינג לשלש כפות.
7. חשוב מאד להקציף רק לפני שמתחילים להרכיב כיון שתוך מספר דקות השמנת סופחת נוזלים מהפודינג והולכת ונהיית שבירה יותר. (אפשר לראות ממש שהזילופים בשכבה התחתונה חלקים יותר).
מושלם!!!!!!!!!!!!!!
נראה לך יעבור בהקפאה?
שוקלת אם להכין כמשלוחי מנות.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מושלם!!!!!!!!!!!!!!
נראה לך יעבור בהקפאה?
שוקלת אם להכין כמשלוחי מנות.
לא יודעת. ככלל, אינני בעד הקפאת עוגות מזולפות. מרקם הקצפת משתנה ולא לטובה.
לגבי משלוחי מנות, אלו עוגות שדורשות שינוע מורכב וקופסא שתגן עליהן אז לשיקולך.
 

מה הענינים

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מתוסכלת ומאוכזבת
הכנתי לפי ההוראות המדויקות, אבל הבצק פשוט נשבר
נשארתי עם פירורים :(

עריכה: אחרי בירור עם שירה, זה לא נקרא ממש הוראות מדויקות
כי הפחתתי מכמות החמאה, וכנראה זה מה שגרם לשבירות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה