דרוש מתכון כרוב סגול - מה אפשר להכין ממנו?

שמש!

משתמש מקצוען
נתקעתי עם כמות אדירה של כרוב סגול קצוץ
מניסיון תוך יומיים זה הולך לפח וחבל
תנו לי רעיונות למתכונים טובים!
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אם לפני שהכרוב מתחיל להיות 'רטוב' מכניסים אותו למכל פלסטי וסוגרים היטב - הוא נשמר מצוין אפילו שבועיים-שלושה, מנסיון אישי שלנו.
 

Ayalam

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בחיפוש תמצאי פשטידות טובות
ובפעם הבאה, ברגע שקונים כרוב
מעבירים לקופסא פלסטיק, מחזיק במקרר חודש
 

חשבתי כתבתי

משתמש פעיל
סלט מושלם - כרוב סגול,בצל סגול חתוך לפרוסות ואז לרבעים, פלפל אדום וצהוב חתוך לקוביות, חמוציות פקאן מסוכר.
לרוטב ( אין לי מתכון מדויק - שימי ותקני לפי הטעם)
4 כפות קטשופ
4 כפות סוכר
2 כפות חומץ
1 כפית מיונז
1 כף שמן
לערבב ולשפוך לפני ההגשה ןלערבב היטב.
לא מומלץ להכין מראש הפקאן מאבד מהקראנצ'יות.
 

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
יש סלט עם תחמיץ,שומשום ושקדים פרוסים קלויים.
טעים מאוד
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כל מה שאת מכינה עם כרוב לבן קצוץ.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
פעם ניסיתי ויצא סלט בצבע כחול
דווקא טעים אבל נראה זוועה

יש לך מתכון מוצלח? אשמח!
יש לי סוג של מתכון, שקיבלתי מסבתא הונגריה, את יכולה להבין כמה הוא מדויק,
אבל אנסה לדייק ככל האפשר
מחממים מעט שמן בסיר רחב
מוסיפים 2 בצלים קצוצים ומטגנים על אש בינונית
כשהבצל משחים מעט מוסיפים כרוב אדום קצוץ (אני קוצצת ראש כרוב בינוני)
מאדים כעשר דקות על אש בינונית, מערבבים מידי פעם שלא יחרך.
כשהכרוב מתחיל להתרכך מוסיפים עד לכיסוי הכרוב וכ1/3 כוס חומץ
מתבלים במלח (בערך כפית מלח גס) ובסוכר או תחליף סוכר (2-3 כפות) ובמעט פלפל שחור (בערך חצי כפית)
מבשלים עוד כחצי שעה על אש נמוכה עד שהכרוב רך והמים מצטמצמים קצת.
טועמים ומתקנים תיבול

הודות לחומץ הכרוב נשמר היטב במקרר גם שבועיים ויותר
(אצלנו בד"כ זה לא קורה כי הוא נגמר אחרי יום)

טעים מאד כתוספת למנה בשרית ואפילו כנשנוש אחה"צ
 

מה שבטוח

משתמש פעיל
מאדים לבד או עם עוד ירקות, מתבלים.
ממלאים בבצק ספידי בצורה של שטרודל (צר וארוך)
אופים חצי אפיה ומקפיאים.
 

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מעניין לעניין באותו עניין.;)

כרוב אדום במיונז. (''כמו בחנות'')
אחרי כמה וכמה ניסיונות לא מוצלחים במיוחד..
אם למישהי יש מתכון מוצלח אשמח מאד!!
 

מימיי

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
אפשר מתכון?
אנחנו מכינים את הרוטב ככה:
3\1 כוס שמן
3\1 כוס סוכר
3\1 כוס חומץ
קמצוץ מלח
קמצוץ פלפל שחור
ומעט מים
לערבב ושלשפוך לפני ההגשה.
הכמות הזאת של הרוטב מתאימה לדעתי לחצי שקית כרוב ומעלה. אבל זה תלוי איך אתם אוהבים את הסלט.
הרוטב מתאים גם לסלט כרוב לבן עם קשיו וסלט חסה.
בהצלחה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה