חלבון+פיתה עם סלט.ומי שבלי פחמימות לא שבע ולא מסוגל להסתכל לכיוון הקמחים המלאים,
יש עיצה להורדה במשקל,?
כלומר מה אוכלים???
יש הבדל מהותי בין סוכר תעשייתי לבין סוכר טבעי שנצרך לגוף כאנרגיה בסיסית וחיונית.התפוח נחשב לאחד ממזונות העל. התפוח הינו מאגר עשיר של ויטמינים, אנטיאוקסידנטים וסיבים תזונתיים אשר שילובם מביא לאפקט אנטי סרטני. הוא מסייע לטיפול במחלות לב וכלי דם. התפוח במצבו הטבעי מכיל סיבים תזונתיים לא מסיסים וגם מסיסים מסוג פקטין. השילוב של שני סוגי סיבים אלו מקנים לתפוח אפקט של תחושת שובע יחד עם ספיגת סוכר איטית יותר לדם ובכך מומלץ לחולי סוכרת (להתייעץ עם רופא!) מכיוון שהאינדקס הגליקמי שלו הינו בין הנמוכים מבין הפירות.
מחקרים הראו שצריכת תפוחים הביאה לירידה בסרטן.
נמצא קשר בין צריכת תפוחים לבין ירידה בסיכון למחלות כלי דם ולב.
צריכת תפוחים מקטינה סיכון לאסטמה ותורמת לבריאות הריאות.
נמצא כי צריכת תפוחים יכולה לתרום לירידה בסיכון לסוכרת.
בסרט שהועלה, השוו תפוח גדול ל 15 קוביות סוכר!
זו רק דוגמא, שמלמדת אותנו, כמה מוטעה להסיק מסקנות שטחיות מנתון אחד בלבד ולהתעלם מהמכלול. כשמסתכלים על המכלול התמונה משתנה לגמרי אפילו ביחס לנתון אליו התייחסו.
אשתדל לקצר ולכן אכתוב זאת במשפטים קצרים ומדוייקים...
1. כל מה שאנו אוכלים ונצרך לקיום הגוף - נהפך לסוכרים = גלוקוז, זה מקור האנרגיה - "החיים" של כל התאים בגוף.
2. יש בלבול גדול בין המוצר "סוכר" לבין ה"גלוקוז" האמור.
3. מה שמעלה את הגלוקוז בדם באופן מובהק - הן הפחמימות.
4. חייבת להיות רמת גלוקוז בדם (היא מערכת הולכת המזון לכל התאים בגוף) ברמה של בין 70-110 מ"ל לד"ל בכל רגע נתון.
5. עודפי הגלוקוז מהמזון הופכים לגליקוגן (שרשרת של גלוקוזים) ומאוחסנים בכבד לשחרור איטי לפי הצורך.
6. גרם פחמימה = גרם פחמימה והיא תעלה את רמת הגלוקוז בדם בערכים מוחלטים, לא משנה מה מקורה (משקה תות בננה או לחם כוסמין)
7. האינדקס הגליקמי: נסיון של חוקרים להעריך את טווח הזמן בו מתפרק כל מזון מפחמימה לגלוקוז ואת השפעתו על ערכי הגלוקוז בדם. מסתבר, שאכן יש שוני גדול בין המאכלים השונים, אך באותה מידה יש שוני גדול בין בני האדם. כלומר, מאכל שאצל אחד מתפרק מהר - אצל משנהו יתפרק לאט, ולכן ה"אינדקס הגליקמי" כאינדקס מוחלט - לא התקבל בקהילה הרפואית. עם זאת, כל אחד יכול לבדוק ספציפית לגביו מה המאכל שמתפרק אצלו במהירות יותר ממאכלים אחרים ולנהוג בהתאם.
8. סוגי פחמימות: יש "פחמימה פשוטה" - מתפרקת מהר והופכת לגלוקוז, ולעומתה "פחמימה מורכבת" שמתפרקת באופן איטי, ומשכך, מעלה את רמות הגלוקוז באופן מתון ומתמשך.
9. אכילת פחמימות יחד עם שומנים מאיטה את קצב התפרקותן. (למרבה האירוניה, בקטע של מהירות ההתפרקות, צ'יפס עדיף מקטוצ'קעס..)
10. לשם הכנסת הגלוקוז לתאים נדרש הורמון בשם אינסולין המיוצר בלבלב.
11. האינסולין מיוצר באופן קבוע ברמות נמוכות הזקוקות להכנסת הגלוקוז לכל תא ותא בגוף שלא בעת האוכל, וב"פיקים" גבוהים כאשר מוכנס אוכל פחמימתי הדורש כמות אינסולין גבוהה להכנסתו לתאים.
12. לסיכום: תפסיקו לבדוק "סוכר" באוכל. (הכי עצוב לי כשאני שומע מסוכרתי מתקדם שמספר לי בחדווה שהוא לא מכניס סוכר לפה, אבל אוכל קוגלים מכל הסוגים עם בורקס תפו"א...) רצוי וחשוב לבדוק כמויות "פחמימות" באוכל, הן אלו שמעלות את ערכי הגלוקוז, וכתוצאה מכך אימוץ הלבלב בייצור אינסולין, כאשר אכילת כמויות גדולות של פחמימות עלולות לעייף את הלבלב ולעודד סוכרת מסוג 2, לנוטים לכך (תורשה, השמנה, גיל ועוד).
מה הרופא אמר על זה?מה הכוונה חיבת להיות?
אם יצאה לי תוצאה של 45 (בבדיקה האחרונה של ההעמסה של 100)
מה זה אומר?
מה הרופא אמר על זה?
פחות מ70 זה גובל ברמת סוכר נמוכה שמסוכנת מאד הנקראת "היפוגליקמיה"
את הרגשת טוב? כי ברמת סוכר נמוכה כ"כ כבר מתאשפזים עם סוכר בוריד . יתכן שהיה טעות בבדיקה....
מוזר...היה כתוב בתוצאות "נבדק פעמיים" כנראה בגלל הערך הנמוך.
לא הייתי במיטבי-קישרתי את זה להעמסת סוכר..
מה גם, שכל שאר הבדיקות יצאו תקינות.
אבל לא הרגשתי נורא ברמה של להתאשפז
הרופאה לא התקשרה, שלחתי שאלה דרך האתר והיא גם לא הגיבה.
מוזר...
אבל אני לא רופאה.אז תחכי לתשובה ממנה
המון בהצלחה
רמת סוכר 45 מחייבת לאכול סוכר בדווקא, על מנת להגיע לערך מינימלי של 70משתדלת להמנע מהפרזה בכמויות סוכר
אין מצב שהיה לה רמה כזאת.רמת סוכר 45 מחייבת לאכול סוכר בדווקא, על מנת להגיע לערך מינימלי של 70
רמת סוכר 45 מחייבת לאכול סוכר בדווקא, על מנת להגיע לערך מינימלי של 70
אין מצב שהיה לה רמה כזאת.
כנראה שהיתה טעות בבדיקה,
ב"ה היא טוענת שיש לה חיות ובריאות..
לפי מה שידוע לי ערך מעל 100 זה בעיה של סוכר גבוה שמצריך דיאטה של התנזרות מסוכר וכד'הענין הוא שהופניתי לההעמסה המורחב בעקבות תוצאה גבוהה בהעמסה של 50.
הבנתי שערכים חריגים (גבוהים או נמוכים) נובעים מאותה הבעיה.
ובשניהם צריך להמנע מסוכר ופחמימות ריקות.
יותר נשמע לי הגיוני שהיתה צניחה פתאומיתלפי מה שידוע לי ערך מעל 100 זה בעיה של סוכר גבוה שמצריך דיאטה של התנזרות מסוכר וכד'
ופחות מ70 זה בעיה של סוכר נמוך שהוא אגב מחלה מאד נדירה מצריכה תזונה עשירה בסוכרים ופחמימות על מנת להעלות את רמות הסוכר ואכילה לעיתים קרובות על מנת לשמור על איזון הסוכר שלא יפול.
לפעמים כשהסוכר גבוה יכול לקרות נפילה פתאומית אבל באופן תדיר זה שני בעיות נפרדות.
אם את רוצה לנסות, תבדקי סוכר אחרי שעתיים.
אצלי, היו מאכלים שלא הקפיצו (שוקולד מריר, למשל)
והיו מאכלים... ה' ישמור.
רק מעקב צמוד יכול ללמד אותך מה נכון לגוף שלך ומה מסוכן עבורו.
בזמן שאתם מחפשים את החמץ, הלקוחות שלכם מחפשים אתכם בנרות!
מנוי פרימיום באתר פרוג, יקפיץ את המוניטין שלך לקהל גדול שאסור לך להחמיץ!
ועכשיו בהזדמנות, מבצע פסח 10% הנחה ברכישת מנוי שנתי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ר'
קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ: