דרוש מידע כמה סוכר יש במעדן הזה

האם אתם בודקים את רמת הסוכר במעדנים שאתם אוכלים?

  • כן

  • לא


תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
ומי שבלי פחמימות לא שבע ולא מסוגל להסתכל לכיוון הקמחים המלאים,
יש עיצה להורדה במשקל,?
כלומר מה אוכלים???
 

בורג קטן במערכת

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש ספר מאוד יפה לנשים שרוצות לרזות (בעצם כמעט כולם..) בשם 'דיאטה זה קשה - לרזות זה קל'
משהו מאוד יפה עם הומור וקומיקס מידי פעם.
להשיג באור החיים ב-70 ש"ח כמדומני.
 

צפורן

משתמש מקצוען
ומי שבלי פחמימות לא שבע ולא מסוגל להסתכל לכיוון הקמחים המלאים,
יש עיצה להורדה במשקל,?
כלומר מה אוכלים???
חלבון+פיתה עם סלט.
חלבון+מרק ירקות עם אטריות.
חלבון+פסטה מוקפצת עם ירקות.
זה לא משנה אם הסיבים התזונתיים מגיעים דרך הקמח המלא או דרך הירקות. מה שמשנה זה שלא יאכלו רק פחמימות ריקות.
 

מרחבית

משתמש מקצוען
התפוח נחשב לאחד ממזונות העל. התפוח הינו מאגר עשיר של ויטמינים, אנטיאוקסידנטים וסיבים תזונתיים אשר שילובם מביא לאפקט אנטי סרטני. הוא מסייע לטיפול במחלות לב וכלי דם. התפוח במצבו הטבעי מכיל סיבים תזונתיים לא מסיסים וגם מסיסים מסוג פקטין. השילוב של שני סוגי הסיבים מקנים לתפוח אפקט של תחושת שובע יחד עם ספיגת סוכר איטית יותר לדם ובכך מומלץ לחולי סוכרת (להתייעץ עם רופא!) מכיוון שהאינדקס הגליקמי שלו הינו בין הנמוכים מבין הפירות.

מחקרים הראו שצריכת תפוחים הביאה לירידה בסרטן.
נמצא קשר בין צריכת תפוחים לבין ירידה בסיכון למחלות כלי דם ולב.
צריכת תפוחים מקטינה סיכון לאסטמה ותורמת לבריאות הריאות.
נמצא כי צריכת תפוחים יכולה לתרום לירידה בסיכון לסוכרת.

בסרט שהועלה, השוו תפוח גדול ל 15 קוביות סוכר!
זו רק דוגמא, שמלמדת אותנו, כמה מוטעה להסיק מסקנות שטחיות מנתון אחד בלבד - גם אם הוא אמיתי ונכון - ולהתעלם מהמכלול. כשמסתכלים על המכלול התמונה משתנה לגמרי.
 
נערך לאחרונה ב:

מילקשייקית

משתמש מקצוען
התפוח נחשב לאחד ממזונות העל. התפוח הינו מאגר עשיר של ויטמינים, אנטיאוקסידנטים וסיבים תזונתיים אשר שילובם מביא לאפקט אנטי סרטני. הוא מסייע לטיפול במחלות לב וכלי דם. התפוח במצבו הטבעי מכיל סיבים תזונתיים לא מסיסים וגם מסיסים מסוג פקטין. השילוב של שני סוגי סיבים אלו מקנים לתפוח אפקט של תחושת שובע יחד עם ספיגת סוכר איטית יותר לדם ובכך מומלץ לחולי סוכרת (להתייעץ עם רופא!) מכיוון שהאינדקס הגליקמי שלו הינו בין הנמוכים מבין הפירות.

מחקרים הראו שצריכת תפוחים הביאה לירידה בסרטן.
נמצא קשר בין צריכת תפוחים לבין ירידה בסיכון למחלות כלי דם ולב.
צריכת תפוחים מקטינה סיכון לאסטמה ותורמת לבריאות הריאות.
נמצא כי צריכת תפוחים יכולה לתרום לירידה בסיכון לסוכרת.

בסרט שהועלה, השוו תפוח גדול ל 15 קוביות סוכר!
זו רק דוגמא, שמלמדת אותנו, כמה מוטעה להסיק מסקנות שטחיות מנתון אחד בלבד ולהתעלם מהמכלול. כשמסתכלים על המכלול התמונה משתנה לגמרי אפילו ביחס לנתון אליו התייחסו.
יש הבדל מהותי בין סוכר תעשייתי לבין סוכר טבעי שנצרך לגוף כאנרגיה בסיסית וחיונית.
בעוד הלבנבן -אפשר להסתדר בלעדיו עד 120.
 

שירי :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אשתדל לקצר ולכן אכתוב זאת במשפטים קצרים ומדוייקים...
1. כל מה שאנו אוכלים ונצרך לקיום הגוף - נהפך לסוכרים = גלוקוז, זה מקור האנרגיה - "החיים" של כל התאים בגוף.
2. יש בלבול גדול בין המוצר "סוכר" לבין ה"גלוקוז" האמור.
3. מה שמעלה את הגלוקוז בדם באופן מובהק - הן הפחמימות.
4. חייבת להיות רמת גלוקוז בדם (היא מערכת הולכת המזון לכל התאים בגוף) ברמה של בין 70-110 מ"ל לד"ל בכל רגע נתון.
5. עודפי הגלוקוז מהמזון הופכים לגליקוגן (שרשרת של גלוקוזים) ומאוחסנים בכבד לשחרור איטי לפי הצורך.
6. גרם פחמימה = גרם פחמימה והיא תעלה את רמת הגלוקוז בדם בערכים מוחלטים, לא משנה מה מקורה (משקה תות בננה או לחם כוסמין)
7. האינדקס הגליקמי: נסיון של חוקרים להעריך את טווח הזמן בו מתפרק כל מזון מפחמימה לגלוקוז ואת השפעתו על ערכי הגלוקוז בדם. מסתבר, שאכן יש שוני גדול בין המאכלים השונים, אך באותה מידה יש שוני גדול בין בני האדם. כלומר, מאכל שאצל אחד מתפרק מהר - אצל משנהו יתפרק לאט, ולכן ה"אינדקס הגליקמי" כאינדקס מוחלט - לא התקבל בקהילה הרפואית. עם זאת, כל אחד יכול לבדוק ספציפית לגביו מה המאכל שמתפרק אצלו במהירות יותר ממאכלים אחרים ולנהוג בהתאם.
8. סוגי פחמימות: יש "פחמימה פשוטה" - מתפרקת מהר והופכת לגלוקוז, ולעומתה "פחמימה מורכבת" שמתפרקת באופן איטי, ומשכך, מעלה את רמות הגלוקוז באופן מתון ומתמשך.
9. אכילת פחמימות יחד עם שומנים מאיטה את קצב התפרקותן. (למרבה האירוניה, בקטע של מהירות ההתפרקות, צ'יפס עדיף מקטוצ'קעס..)
10. לשם הכנסת הגלוקוז לתאים נדרש הורמון בשם אינסולין המיוצר בלבלב.
11. האינסולין מיוצר באופן קבוע ברמות נמוכות הזקוקות להכנסת הגלוקוז לכל תא ותא בגוף שלא בעת האוכל, וב"פיקים" גבוהים כאשר מוכנס אוכל פחמימתי הדורש כמות אינסולין גבוהה להכנסתו לתאים.
12. לסיכום: תפסיקו לבדוק "סוכר" באוכל. (הכי עצוב לי כשאני שומע מסוכרתי מתקדם שמספר לי בחדווה שהוא לא מכניס סוכר לפה, אבל אוכל קוגלים מכל הסוגים עם בורקס תפו"א...) רצוי וחשוב לבדוק כמויות "פחמימות" באוכל, הן אלו שמעלות את ערכי הגלוקוז, וכתוצאה מכך אימוץ הלבלב בייצור אינסולין, כאשר אכילת כמויות גדולות של פחמימות עלולות לעייף את הלבלב ולעודד סוכרת מסוג 2, לנוטים לכך (תורשה, השמנה, גיל ועוד).


מה הכוונה חיבת להיות?
אם יצאה לי תוצאה של 45 (בבדיקה האחרונה של ההעמסה של 100)
מה זה אומר?
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מה הכוונה חיבת להיות?
אם יצאה לי תוצאה של 45 (בבדיקה האחרונה של ההעמסה של 100)
מה זה אומר?
מה הרופא אמר על זה?
פחות מ70 זה גובל ברמת סוכר נמוכה שמסוכנת מאד הנקראת "היפוגליקמיה"
את הרגשת טוב? כי ברמת סוכר נמוכה כ"כ כבר מתאשפזים עם סוכר בוריד . יתכן שהיה טעות בבדיקה....
 

שירי :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מה הרופא אמר על זה?
פחות מ70 זה גובל ברמת סוכר נמוכה שמסוכנת מאד הנקראת "היפוגליקמיה"
את הרגשת טוב? כי ברמת סוכר נמוכה כ"כ כבר מתאשפזים עם סוכר בוריד . יתכן שהיה טעות בבדיקה....

היה כתוב בתוצאות "נבדק פעמיים" כנראה בגלל הערך הנמוך.
לא הייתי במיטבי-קישרתי את זה להעמסת סוכר..
מה גם, שכל שאר הבדיקות יצאו תקינות.
אבל לא הרגשתי נורא ברמה של להתאשפז
הרופאה לא התקשרה, שלחתי שאלה דרך האתר והיא גם לא הגיבה.
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
היה כתוב בתוצאות "נבדק פעמיים" כנראה בגלל הערך הנמוך.
לא הייתי במיטבי-קישרתי את זה להעמסת סוכר..
מה גם, שכל שאר הבדיקות יצאו תקינות.
אבל לא הרגשתי נורא ברמה של להתאשפז
הרופאה לא התקשרה, שלחתי שאלה דרך האתר והיא גם לא הגיבה.
מוזר...
אבל אני לא רופאה.אז תחכי לתשובה ממנה
המון בהצלחה
 

שירי :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מוזר...
אבל אני לא רופאה.אז תחכי לתשובה ממנה
המון בהצלחה

אני עדיין חיה וקיימת
משתדלת להמנע מהפרזה בכמויות סוכר
אבל אם הרופאה לא פנתה אלי, אני מניחה שזה תקין
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
רמת סוכר 45 מחייבת לאכול סוכר בדווקא, על מנת להגיע לערך מינימלי של 70
אין מצב שהיה לה רמה כזאת.
כנראה שהיתה טעות בבדיקה,
ב"ה היא טוענת שיש לה חיות ובריאות..
 

שירי :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
רמת סוכר 45 מחייבת לאכול סוכר בדווקא, על מנת להגיע לערך מינימלי של 70

הענין הוא שהופניתי לההעמסה המורחב בעקבות תוצאה גבוהה בהעמסה של 50.
הבנתי שערכים חריגים (גבוהים או נמוכים) נובעים מאותה הבעיה.
ובשניהם צריך להמנע מסוכר ופחמימות ריקות.


אין מצב שהיה לה רמה כזאת.
כנראה שהיתה טעות בבדיקה,
ב"ה היא טוענת שיש לה חיות ובריאות..

מאמינה שלא היתה טעות
כי בזמן הזה הרגשתי לא טוב (וצוין בתוצאות שהדם נבדק פעמיים)
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
הענין הוא שהופניתי לההעמסה המורחב בעקבות תוצאה גבוהה בהעמסה של 50.
הבנתי שערכים חריגים (גבוהים או נמוכים) נובעים מאותה הבעיה.
ובשניהם צריך להמנע מסוכר ופחמימות ריקות.
לפי מה שידוע לי ערך מעל 100 זה בעיה של סוכר גבוה שמצריך דיאטה של התנזרות מסוכר וכד'
ופחות מ70 זה בעיה של סוכר נמוך שהוא אגב מחלה מאד נדירה מצריכה תזונה עשירה בסוכרים ופחמימות על מנת להעלות את רמות הסוכר ואכילה לעיתים קרובות על מנת לשמור על איזון הסוכר שלא יפול.
לפעמים כשהסוכר גבוה יכול לקרות נפילה פתאומית אבל באופן תדיר זה שני בעיות נפרדות.
 

שירי :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
לפי מה שידוע לי ערך מעל 100 זה בעיה של סוכר גבוה שמצריך דיאטה של התנזרות מסוכר וכד'
ופחות מ70 זה בעיה של סוכר נמוך שהוא אגב מחלה מאד נדירה מצריכה תזונה עשירה בסוכרים ופחמימות על מנת להעלות את רמות הסוכר ואכילה לעיתים קרובות על מנת לשמור על איזון הסוכר שלא יפול.
לפעמים כשהסוכר גבוה יכול לקרות נפילה פתאומית אבל באופן תדיר זה שני בעיות נפרדות.
יותר נשמע לי הגיוני שהיתה צניחה פתאומית
הייתי בצום של מעל 12 שעות
ואז שתיתי לימונדה מתוקה בהגזמה
הסוכר עלה עלה
ואז צנח
אחרי שעה בער כבר חזרתי לעצמי והרגשתי מעולה ב"ה
 

ללית

משתמש פעיל
עוד בענין הסוכר... (אני בהריון עם סוכר גבולי...)מה דינם של תחליפי סוכר? כמו שוקולד, וופלים "ללא סוכר" לפי מה מחשבים אותם? אפשר להוסיף חופשי לתפריט?מחפשת נשים שהתמודדו עם סוכר בהריון...
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
אם את רוצה לנסות, תבדקי סוכר אחרי שעתיים.
אצלי, היו מאכלים שלא הקפיצו (שוקולד מריר, למשל)
והיו מאכלים... ה' ישמור.

רק מעקב צמוד יכול ללמד אותך מה נכון לגוף שלך ומה מסוכן עבורו.
 

שירי :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אם את רוצה לנסות, תבדקי סוכר אחרי שעתיים.
אצלי, היו מאכלים שלא הקפיצו (שוקולד מריר, למשל)
והיו מאכלים... ה' ישמור.

רק מעקב צמוד יכול ללמד אותך מה נכון לגוף שלך ומה מסוכן עבורו.

סורי על הבורות
אבל איך בודקים?
אין לי מכשיר בבית
ומי יתן לי הפניה לנסיון תמוה שכזה?
 

maty

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
הגיוני מאד שהיית עם 45.
יש מושג של ירידות סוכר תלולות בהריון.
והן מצריכות כפי שכתבו מעלי ארוחות קטנות צפופות, המורכבות מחלבון ופחמימה מלאה

45 נשמע נורא, אבל אני יודעת בברור, מניטור רציף ע"י חיישן למי שמכיר - שיש הרבה מקרים של 45-50.
זהו הרעד והחולשה ההם שחווים ומחפשים לשתות משהו או לאכול בדחיפות.
 

מחשבת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
מחפשת גם נשים שמתמודדות עכשיו עם סכרת הריון
רעיונות מתכונים ובעיקר מה לאכול, לא מחפשת כ"כ את הבריא רוצה לעבור את התקופה בשפיות ולא כל הזמן לחשוב מה אני יאכל בעוד 3 שעות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה