יש את השבועות העמוסים האלה, שאין בהם זמן לנשום.
וככל שסוף השבוע מתקרב העומס מתעצם, וחזרה לעבודה, ואין מוסדות, ואחרי החגים, ובלה בלה בלה.
ולא, לא היה לי זמן להכין שבת. באמת. וגם לא לשטוף סירים אח"כ! זה בעיקר.
לקחתי אתגר היום כהכנה לשבתות החורף המלחיצות, שעה וחצי ושחקתם אותה!!
רק תעכבו אחרי, תפנו לעצמכם 2 דקות לקרוא את הפוסט ועוד שעה וחצי לבצע, ויש לכם שבת מוכנה עם מטבח מסודר.
הנה זה בא:
בסיר א' בישלתי גזרים לפשטידת גזר.
בינתיים- קילפתי וחתכתי לקוביות 10 בצלים.למה? תכף תראו.
בסיר ב' בישלתי ביצים קשות לסלט פטריות בטעם כבד.
יש עוד כמה דקות עד שהגזר רך, לכו לברור אורז.
חתכתי חצילים לפרוסות חצילים בתחמיץ.
קוביות בטטה לסלט בטטה עם תמרים.
הגזר התרכך, יש. עדיין בסיר מרסקת אותו במקל בלנדר ומוסיפה לתוכו את שאר החומרים.
משם מעבירה לתבנית, מצפה בקראסט פיצוחים ויאללה לתנור, שעובד עכשיו על טורבו ויש בתא אחד חצילים בתא השני פשטידה. יא?
שטיפה קלה לסיר ו 20 דקות בישול לאורז.
בינתיים סיר ב סיים ביצים קשות, מטגנת בו 5 מהבצלים החתוכים לסלט פטריות בטעם כבד.
לא לשכוח לערבב מידי פעם.
ב 2 הבצלים הנוספים אני בינתיים מכינה סלט טורקי מעולה עמוס כל טוב. פטרוזיליה, כוסברה , אריסה, מה לא. עסיסי וטעים. טורקי טורקי.
המקל בלנדר עוד בחוץ מהפשטידה, מנצלת אותו ל טחינה, רטבים לסלט חסה וכרוב שיחתכו בשבת (חרדל-דבש לחסה ושמן-חומץ-סוכר חום לכרוב)
אוקיי, יש עוד כמה דקות עד שהאורז מוכן, מכינה עוף באפרסקים (עוף בתבנית, רוטב של מיונז, סוכר חום, סירופ אפרסקים משומרים, מלח, שמן. מצפה בפלחי אפרסקים משומרים. יוצא מעולה. ) בתבנית מצופה ניר כסף, שיחכה למחר במקרר.
עדיין אוחזים?
אז החצילים מוכנים, מכניסים במקומם את הבטטות ומתבלים בינתיים.
האורז גם מוכן.
שטיפה קלה לסיר, ומטגנים בצל לבסיס לוויט פיש. למה בחרתי בו? כי אין זמן השבת לכבד, אז זה פתרון נהדר עבורי לדג שיכול להיות מוגש גם בשבת ביום. הגם שאני אוהבת תמיד להגיש אותו כתוספת לדג בשרני נותר כמו סלמון, היום הוא יהיה הכתר. בכל מקרה תוכלו ללכת גם על דג אחר כלשהו בתנור או על הפלטה.
הבצל כבר הזהיב וזה הזמן לסיים עם הפטריות כבד ולטחון אותו במקל בלנדר שעדיין בחוץ.
נשארו לי אפרסקים מהעוף, החלטתי לטחון אותם עם ריץ לנקטר.
יוגש עם עוגת הבית.
כבר אמרנו שאין זמן להתפנפן.
טוב נשאר לי עוד חצילון מה נעשה איתו? יאללה חציל קלוי. מגישים חם בזיגוג טחינה גולמית וסילאן.
זהו עברה שעה ורבע כבר. לכו לשטוף את 2 הסירים שלכם ולספר לי כמה טעים ומהיר היה להכין את השבת השבוע.
שבת שלום!
וככל שסוף השבוע מתקרב העומס מתעצם, וחזרה לעבודה, ואין מוסדות, ואחרי החגים, ובלה בלה בלה.
ולא, לא היה לי זמן להכין שבת. באמת. וגם לא לשטוף סירים אח"כ! זה בעיקר.
לקחתי אתגר היום כהכנה לשבתות החורף המלחיצות, שעה וחצי ושחקתם אותה!!
רק תעכבו אחרי, תפנו לעצמכם 2 דקות לקרוא את הפוסט ועוד שעה וחצי לבצע, ויש לכם שבת מוכנה עם מטבח מסודר.
הנה זה בא:
בסיר א' בישלתי גזרים לפשטידת גזר.
בינתיים- קילפתי וחתכתי לקוביות 10 בצלים.למה? תכף תראו.
בסיר ב' בישלתי ביצים קשות לסלט פטריות בטעם כבד.
יש עוד כמה דקות עד שהגזר רך, לכו לברור אורז.
חתכתי חצילים לפרוסות חצילים בתחמיץ.
קוביות בטטה לסלט בטטה עם תמרים.
הגזר התרכך, יש. עדיין בסיר מרסקת אותו במקל בלנדר ומוסיפה לתוכו את שאר החומרים.
משם מעבירה לתבנית, מצפה בקראסט פיצוחים ויאללה לתנור, שעובד עכשיו על טורבו ויש בתא אחד חצילים בתא השני פשטידה. יא?
שטיפה קלה לסיר ו 20 דקות בישול לאורז.
בינתיים סיר ב סיים ביצים קשות, מטגנת בו 5 מהבצלים החתוכים לסלט פטריות בטעם כבד.
לא לשכוח לערבב מידי פעם.
ב 2 הבצלים הנוספים אני בינתיים מכינה סלט טורקי מעולה עמוס כל טוב. פטרוזיליה, כוסברה , אריסה, מה לא. עסיסי וטעים. טורקי טורקי.
המקל בלנדר עוד בחוץ מהפשטידה, מנצלת אותו ל טחינה, רטבים לסלט חסה וכרוב שיחתכו בשבת (חרדל-דבש לחסה ושמן-חומץ-סוכר חום לכרוב)
אוקיי, יש עוד כמה דקות עד שהאורז מוכן, מכינה עוף באפרסקים (עוף בתבנית, רוטב של מיונז, סוכר חום, סירופ אפרסקים משומרים, מלח, שמן. מצפה בפלחי אפרסקים משומרים. יוצא מעולה. ) בתבנית מצופה ניר כסף, שיחכה למחר במקרר.
עדיין אוחזים?
אז החצילים מוכנים, מכניסים במקומם את הבטטות ומתבלים בינתיים.
האורז גם מוכן.
שטיפה קלה לסיר, ומטגנים בצל לבסיס לוויט פיש. למה בחרתי בו? כי אין זמן השבת לכבד, אז זה פתרון נהדר עבורי לדג שיכול להיות מוגש גם בשבת ביום. הגם שאני אוהבת תמיד להגיש אותו כתוספת לדג בשרני נותר כמו סלמון, היום הוא יהיה הכתר. בכל מקרה תוכלו ללכת גם על דג אחר כלשהו בתנור או על הפלטה.
הבצל כבר הזהיב וזה הזמן לסיים עם הפטריות כבד ולטחון אותו במקל בלנדר שעדיין בחוץ.
נשארו לי אפרסקים מהעוף, החלטתי לטחון אותם עם ריץ לנקטר.
יוגש עם עוגת הבית.
כבר אמרנו שאין זמן להתפנפן.
טוב נשאר לי עוד חצילון מה נעשה איתו? יאללה חציל קלוי. מגישים חם בזיגוג טחינה גולמית וסילאן.
זהו עברה שעה ורבע כבר. לכו לשטוף את 2 הסירים שלכם ולספר לי כמה טעים ומהיר היה להכין את השבת השבוע.
שבת שלום!