בשרי ככה הכנתי שבת בשעה וחצי עם 2 סירים//המדריך ל"הצילו!! אין לי זמן להכין שבת!!"

YBMB

משתמש רשום
אצלי בישול לשבת נעשה כשעתיים ביום שישי, והוא כולל:
ניקוי המקרר משאריות השבוע...
לפני הכל.. מכניסה פרוסות חצילים לתנור ולבנתיים מעמידה סיר עם עוף ותפו"א בסיר,
דג מושט או סלמון- רוטב מחומרים זמינים
מחליפה את החצילים מהתנור בדגים
סלטים: הכל עם בלנדר ידני:
טחינה, ערבי, חצילים שאפיתי עם מיונז, זיתים טחונים, חומוס
סיר טשולנט - בשר חתוך, קטניות ברורות ומושרות במקפיא
אם באלי עוגה בחושה ב 10 דק' עבודה.... וחסל
כיורים ושייש עם אקונומיקה - המטבח פיקס לשבת !
והנה עברו להן שעתיים ביעף :)
 

בת מלך

משתמש מקצוען
לא קראתי אל כל התגובות, אך מחלקן נשמע שכולכן כאן עובדות ביעף.
ממש חלישות הדעת למי שאינה זריזה כשד.

אולי כדאי שכל אחת תציין גם את הסודות הקטנים? קודם כל, האם תמיד מקבלים סחרחורת אם נמצאים לידה כשהיא עובדת? חוץ מזה, למשל, כמה מהמצרכים היו כבר ברורים/חתוכים/מושרים/חצי מוכנים? כמה עזרה סביבתית היא קיבלה? כמה תינוקות יש לה בבית, וכמה הסתובבו לה בין הרגלים?
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
לא קראתי אל כל התגובות, אך מחלקן נשמע שכולכן כאן עובדות ביעף.
ממש חלישות הדעת למי שאינה זריזה כשד.

אולי כדאי שכל אחת תציין גם את הסודות הקטנים? קודם כל, האם תמיד מקבלים סחרחורת אם נמצאים לידה כשהיא עובדת? חוץ מזה, למשל, כמה מהמצרכים היו כבר ברורים/חתוכים/מושרים/חצי מוכנים? כמה עזרה סביבתית היא קיבלה? כמה תינוקות יש לה בבית, וכמה הסתובבו לה בין הרגלים?
ולכמה סועדים היא מבשלת...
 

יואל ארלנגר - קקטוס

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני יודע שזה אשכול נשי, אבל בכל זאת תנו לי להכניס אתכם למטבח שלנו, סתם בשביל הכיף.
השבוע (כמו בהרבה שבועות) עבדתי עד הדקה האחרונה באירועים, חתונות קורונה קורעות ומעייפות לרוב.
בקיצור באחת וחצי יצאתי לקניות לשבת, (היה את הרוב בבית, אבל תמיד יש השלמות ופינוקים, וקפיצות של הרגע האחרון)
אשתי במקביל כבר התפיחה בצק לחלות עילאיות ומתנשאות, שמאוד חשוב לנו שלא יצאו מהמקפיא, ואפילו לא ייכנסו אליו, אנחנו אוהבים הכל טרי +
חזרתי בשלוש, וגיליתי שאשתי השחימה בצל לשטולנט, באמת כל הכבוד לה, יכלה להשאיר לי גם אתה זה, אבל בכל אופן מה שמגיע מגיע.
15:05
על השיש עמד גוש גדול של בשר מספר שמונה, שרצה להיכנס לשטולנט, אבל לא הרשיתי לו - הבצל צריך להשחים עוד קצת.
סלטים מוכנים מראש זה גם דבר שלא רואים אצלנו, לפני הסעודה חותכים סלט מיוחד מלא מכל טוב (השבוע - כרוב סגול, מלפפון ירוק, מנגו ואפרסמון, ברוטב שמן זית, רכז רימונים, וסילאן + גרעיני חמניה), אבל סלטים שמנגבים עם הלחם זה לא בשבילנו (כן קונים חומוס, ומנגבים טחינה גולמית ומיונז, אבל אסור לפני הדגים).

דבר ראשון בקבוק קטן של גולדסטאר, מגדיל את הכרס, ומעניק השראה, פתחתי ושמתי על השיש.
15:10
ראיתי את הכרעיים ממתינים על השיש, אמרתי לעצמי שזה הזמן לעשות איתם משהו.
לקחתי סוטז', חיממתי בו שמן והתחלתי לזבוח אליו בצלים בכמויות, גם רגילים, וגם שאלוט (שישמע יותר יוקרתי) כדי שיהיה ריח טוב בבית.
אחר כך נזכרתי שלא צרבתי את הכרעיים, אז עשיתי את זה באותו סוטז' עם הבצל.
ואז הבנתי שאין לי כיוון, אז שאלתי את האישה מה בא לה עם העוף.
היא רצתה עוף עם מלא ירקות.
והציעה כל מיני ירקות שונים, כולל שעועית ירוקה.
שעועית ירוקה? לא מתאים לפרשת נח מבחינתי, אז ההצעה נפסלה, אבל סוף של בקבוק יין לבן מצא את הדרך שלו אל סיר העוף, ושימח את הבשר ביין.
15:25
אמרתי בשר, נזכרתי בסיר של הטשולנט שהשתוקק כבר לקבל לקרבו את נתח הבשר, והכריז על כך בקולות פצפוץ ורחשי טיגון שונים. לא היססתי. הטלתי את הגוש פנימה, וסגרתי את המכסה - שייחנק הגוש.
אז עוף בירקות - מה עושים? פותחים את המקרר.
הציצו אלי קישואים נחמדים, וגזרים קצת עצובים, וסלרי משבוע שעבר, לא שטוף עדיין, מבוייש בחבילה שלו, כמוש ומצומק.
דיברתי אל הסלרי: זהו, באתי לגאול אותך, סוף סוף תבוא על תיקונך.
הקישואים והגזרים והסלרי באו אל הסיר לפי סדר קשיותם, ובינתיים הנחתי במכתש את גרגירי פלפל ארבעת העונות.
לרגע המכתש היה נראה כמו בריכת כדורים צבעוניים ושמחים, לא עבר רגע אחד, והעלי צנח לתוך המכתש, והפך את ערימת הכדורונים לחצץ צבעוני כתוש ורמוס.
כאילו לא הספיקה הסקילה, והנה באה השריפה, הפלפל הכתוש עף לתוך הסיר הלוהט, והצטרף לזעתר שקניתי פעם בבקבוקון יוקרתי, ולמלח גס.
והנה ראיתי גם פטריות אז הוספתי - שיהיה.
כיביתי את האש, שינוח.
עוד לגימה מהבירה, קפיצה להורים כי שכחנו לקנות נרות
15:56
חזרתי לטשולנט - גוש הבשר הענקי נצרב והעלה ניחוחות, הוספתי לו מים ותפודים, ושעועית, ותערובת תבלינים מהמכתש ומהמקרר (אל תגלו: פלפל שחור טחון, פלפל ארבע עונות גרוס, פפריקה מתוקה עלובה של איזו חברה עם שם גדול וניחוח חלש, תבלין גריל בשר, פילדלפיה מעושנת - שזה תבלין שנולד כתוצאה מתקלה מצערת - שפכתי בטעות פפריקה מעושנת לתוך תבלין פילדלפיה..)
ואחרי שכל זה רתח - הוספתי גריסים ומים, והנמכתי את האש - לא לפני ששאלתי את אשתי אם היא שמה מלח. (מה היא קשורה בכלל - היא מכינה חלות ראווה, ולא ביקרה כאן מאז שכבשתי את הטריטוריה)
16:15
נשארו לי דגים ואורז -אורז הוא חובה אצלנו - לא משנה אם זאת שבת או חג או יאר צייט - תמיד יש אורז לבן בלי מלח ובלי כלום, כמו לחם.
עשיתי אותו בדרך הכי מהירה שאפשר, וניגשתי לדגים.
16:30
אין לי מושג מה עשיתי באמצע, אבל זה היה קשור לסיבוב בחוץ עם סיגריה
עמדתי מול הסלמון ולא היה לי מושג מה הוא רוצה ממני, לרגע נשכחו ממני כל כללי הבישול
ראיתי את הפטריות, ואמרתי שאולי עולה לי בראש שידוך, אבל לא סמכתי על עצמי, הייתי צריך שדכן.
(בינתיים חלות נכנסות ויוצאות מהתנור, גם עוגת שמרים נוצרה פתאום- אשתי)
רצתי לאינטרנט, בדקתי כל מיני הודעות ומיילים והתראות בפרוג, וכמה חולי קורונה נכון להיות ובאיזה בית חולים יש עומס, וגם מצאתי איזה מתכון לסלמון בפטריות ובכלום עבודה.
16:50
מוריד עור מסלמון, חותך פטריות, צורח על ילד שחטף קריזה ולא מסכים להתקלח, מתבל, עוטף בניר אפיה, שם בפיירקס, יורה פקודות, שם פלטה ומסתכל על המטיאס שקורא לי בשם.
17:03
מחליט להכין מטיאס כמו של זהבה, קוצץ בצל, זיתים, פלפלים חריפים, כותש עוד קצת מהארבע העונות, במקביל עוגת השמרים עושה סוגרת את אירוע האפייה היומי, אני עף למקלחת, ואשתי מעבירה ניגוב אחרון (כאן אני מסתיר כמה פרטים יותר מפדחים, ותיאורים של השיש החלבי המבולגן והכיריים שצריך לנקות ,ועוד דברים שאני אפילו לא מעז לרמוז עליהם)
אחר כך השמש שוקעת.

מוצש
21:01
מסיים לכתוב תיאור מצמרר על "איך הכנתי שבת תוך שעתיים", ולוחץ על "פרסם תגובה" בלי לחשוב על השלכות עתידיות.
 

חני גרינשטיין

משתמש מקצוען
אני יודע שזה אשכול נשי, אבל בכל זאת תנו לי להכניס אתכם למטבח שלנו, סתם בשביל הכיף.
השבוע (כמו בהרבה שבועות) עבדתי עד הדקה האחרונה באירועים, חתונות קורונה קורעות ומעייפות לרוב.
בקיצור באחת וחצי יצאתי לקניות לשבת, (היה את הרוב בבית, אבל תמיד יש השלמות ופינוקים, וקפיצות של הרגע האחרון)
אשתי במקביל כבר התפיחה בצק לחלות עילאיות ומתנשאות, שמאוד חשוב לנו שלא יצאו מהמקפיא, ואפילו לא ייכנסו אליו, אנחנו אוהבים הכל טרי +
חזרתי בשלוש, וגיליתי שאשתי השחימה בצל לשטולנט, באמת כל הכבוד לה, יכלה להשאיר לי גם אתה זה, אבל בכל אופן מה שמגיע מגיע.
15:05
על השיש עמד גוש גדול של בשר מספר שמונה, שרצה להיכנס לשטולנט, אבל לא הרשיתי לו - הבצל צריך להשחים עוד קצת.
סלטים מוכנים מראש זה גם דבר שלא רואים אצלנו, לפני הסעודה חותכים סלט מיוחד מלא מכל טוב (השבוע - כרוב סגול, מלפפון ירוק, מנגו ואפרסמון, ברוטב שמן זית, רכז רימונים, וסילאן + גרעיני חמניה), אבל סלטים שמנגבים עם הלחם זה לא בשבילנו (כן קונים חומוס, ומנגבים טחינה גולמית ומיונז, אבל אסור לפני הדגים).

דבר ראשון בקבוק קטן של גולדסטאר, מגדיל את הכרס, ומעניק השראה, פתחתי ושמתי על השיש.
15:10
ראיתי את הכרעיים ממתינים על השיש, אמרתי לעצמי שזה הזמן לעשות איתם משהו.
לקחתי סוטז', חיממתי בו שמן והתחלתי לזבוח אליו בצלים בכמויות, גם רגילים, וגם שאלוט (שישמע יותר יוקרתי) כדי שיהיה ריח טוב בבית.
אחר כך נזכרתי שלא צרבתי את הכרעיים, אז עשיתי את זה באותו סוטז' עם הבצל.
ואז הבנתי שאין לי כיוון, אז שאלתי את האישה מה בא לה עם העוף.
היא רצתה עוף עם מלא ירקות.
והציעה כל מיני ירקות שונים, כולל שעועית ירוקה.
שעועית ירוקה? לא מתאים לפרשת נח מבחינתי, אז ההצעה נפסלה, אבל סוף של בקבוק יין לבן מצא את הדרך שלו אל סיר העוף, ושימח את הבשר ביין.
15:25
אמרתי בשר, נזכרתי בסיר של הטשולנט שהשתוקק כבר לקבל לקרבו את נתח הבשר, והכריז על כך בקולות פצפוץ ורחשי טיגון שונים. לא היססתי. הטלתי את הגוש פנימה, וסגרתי את המכסה - שייחנק הגוש.
אז עוף בירקות - מה עושים? פותחים את המקרר.
הציצו אלי קישואים נחמדים, וגזרים קצת עצובים, וסלרי משבוע שעבר, לא שטוף עדיין, מבוייש בחבילה שלו, כמוש ומצומק.
דיברתי אל הסלרי: זהו, באתי לגאול אותך, סוף סוף תבוא על תיקונך.
הקישואים והגזרים והסלרי באו אל הסיר לפי סדר קשיותם, ובינתיים הנחתי במכתש את גרגירי פלפל ארבעת העונות.
לרגע המכתש היה נראה כמו בריכת כדורים צבעוניים ושמחים, לא עבר רגע אחד, והעלי צנח לתוך המכתש, והפך את ערימת הכדורונים לחצץ צבעוני כתוש ורמוס.
כאילו לא הספיקה הסקילה, והנה באה השריפה, הפלפל הכתוש עף לתוך הסיר הלוהט, והצטרף לזעתר שקניתי פעם בבקבוקון יוקרתי, ולמלח גס.
והנה ראיתי גם פטריות אז הוספתי - שיהיה.
כיביתי את האש, שינוח.
עוד לגימה מהבירה, קפיצה להורים כי שכחנו לקנות נרות
15:56
חזרתי לטשולנט - גוש הבשר הענקי נצרב והעלה ניחוחות, הוספתי לו מים ותפודים, ושעועית, ותערובת תבלינים מהמכתש ומהמקרר (אל תגלו: פלפל שחור טחון, פלפל ארבע עונות גרוס, פפריקה מתוקה עלובה של איזו חברה עם שם גדול וניחוח חלש, תבלין גריל בשר, פילדלפיה מעושנת - שזה תבלין שנולד כתוצאה מתקלה מצערת - שפכתי בטעות פפריקה מעושנת לתוך תבלין פילדלפיה..)
ואחרי שכל זה רתח - הוספתי גריסים ומים, והנמכתי את האש - לא לפני ששאלתי את אשתי אם היא שמה מלח. (מה היא קשורה בכלל - היא מכינה חלות ראווה, ולא ביקרה כאן מאז שכבשתי את הטריטוריה)
16:15
נשארו לי דגים ואורז -אורז הוא חובה אצלנו - לא משנה אם זאת שבת או חג או יאר צייט - תמיד יש אורז לבן בלי מלח ובלי כלום, כמו לחם.
עשיתי אותו בדרך הכי מהירה שאפשר, וניגשתי לדגים.
16:30
אין לי מושג מה עשיתי באמצע, אבל זה היה קשור לסיבוב בחוץ עם סיגריה
עמדתי מול הסלמון ולא היה לי מושג מה הוא רוצה ממני, לרגע נשכחו ממני כל כללי הבישול
ראיתי את הפטריות, ואמרתי שאולי עולה לי בראש שידוך, אבל לא סמכתי על עצמי, הייתי צריך שדכן.
(בינתיים חלות נכנסות ויוצאות מהתנור, גם עוגת שמרים נוצרה פתאום- אשתי)
רצתי לאינטרנט, בדקתי כל מיני הודעות ומיילים והתראות בפרוג, וכמה חולי קורונה נכון להיות ובאיזה בית חולים יש עומס, וגם מצאתי איזה מתכון לסלמון בפטריות ובכלום עבודה.
16:50
מוריד עור מסלמון, חותך פטריות, צורח על ילד שחטף קריזה ולא מסכים להתקלח, מתבל, עוטף בניר אפיה, שם בפיירקס, יורה פקודות, שם פלטה ומסתכל על המטיאס שקורא לי בשם.
17:03
מחליט להכין מטיאס כמו של זהבה, קוצץ בצל, זיתים, פלפלים חריפים, כותש עוד קצת מהארבע העונות, במקביל עוגת השמרים עושה סוגרת את אירוע האפייה היומי, אני עף למקלחת, ואשתי מעבירה ניגוב אחרון (כאן אני מסתיר כמה פרטים יותר מפדחים, ותיאורים של השיש החלבי המבולגן והכיריים שצריך לנקות ,ועוד דברים שאני אפילו לא מעז לרמוז עליהם)
אחר כך השמש שוקעת.

מוצש
21:01
מסיים לכתוב תיאור מצמרר על "איך הכנתי שבת תוך שעתיים", ולוחץ על "פרסם תגובה" בלי לחשוב על השלכות עתידיות.
היה שווה.

לא משנה מה יהיה התוכן שתכתוב, עצם שה שאתה כתבת - שווה קריאה!
ת'אמת? חטפתי סחרחורת.

שורה אחרונה היתה חסרה - איך היה הטעם?
 

Goldidea

משתמש מקצוען
יש מי שמתאים להם בלילה לאכול רק דג עם סלטים ובבוקר סלטים עם חמין ו/או מנה בשרית.
מזכירה שזהו פורום קולינריה ואין מקום לדיוני השקפה בנושא.
איש על מחנהו ועל דגלו ועל תפריטו ומנהגי כולם יסודותם בהררי קודש.
עוד נקודה, לתשומת לבכן,
ישנם הבדלים הלכתיים, בין העדות השונות, בעניין חימום על פלטה בשבת ועוד.
פשוט ראיתי כאן באשכול רעיונות שכנראה אצלנו לא נוהגים. וכל אחת תברר לעצמה.
 

גלוריה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
לא קראתי אל כל התגובות, אך מחלקן נשמע שכולכן כאן עובדות ביעף.
ממש חלישות הדעת למי שאינה זריזה כשד.

אולי כדאי שכל אחת תציין גם את הסודות הקטנים? קודם כל, האם תמיד מקבלים סחרחורת אם נמצאים לידה כשהיא עובדת? חוץ מזה, למשל, כמה מהמצרכים היו כבר ברורים/חתוכים/מושרים/חצי מוכנים? כמה עזרה סביבתית היא קיבלה? כמה תינוקות יש לה בבית, וכמה הסתובבו לה בין הרגלים?
ולכמה סועדים היא מבשלת...
ומה גודל משטחי השיש שלה...
ומה איכות כלי הבישול שלה...
ובאיזה גודל ועוצמה פועל התנור שלה...
וכמה שעות היא ישנה בלילה!
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אני יודע שזה אשכול נשי, אבל בכל זאת תנו לי להכניס אתכם למטבח שלנו, סתם בשביל הכיף.
וכו' וכו'
טוב, אז להעמיד סיר חמין (כשאת הבצל כבר קצצו בשבילך)
ולהכניס כמה כרעיים לתנור,
ואז לפזר קצת תבלינים על סלמון...
זה לא שבת, וגם לא שעתיים.
זה רבע שבת ואמור לקחת רבע שעה.
אה, שכחתי, צריך לגמור בקבוק גולדסטאר,
טוב אז עכשיו אני מבין לאן נעלמה לה חצי שעה.
יש לך שף קונדיטור צמוד,
ואני רואה שהמשרתת גם שטפה את הכלים והעבירה ניגוב על השיש, כך שבאמת יצאת שף.

אבל להכין שבת זה כולל, 7 סלטים, חוץ מטחינה וסלטים חיים, לאפות חלות ושתי סוגי עוגה, מנה עיקרית ושתי תוספות,
מנה ראשונה לשבת בבוקר, קוגל תפו"א וקוגל איטריות
3 מנות אחרונות, ופינוק לסעודה שלישית.
איך עושים את זה בשעתיים?
 
נערך לאחרונה ב:

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
אבל להכין שבת זה כולל, 7 סלטים, חוץ מטחינה וסלטים חיים, לאפות חלות ושתי סוגי עוגה, מנה עיקרית ושתי תוספות,
מנה ראשונה לשבת בבוקר, קוגל תפו"א וקוגל אירטיות
3 מנות אחרונות, ופינוק לסעודה שלישית.
איך עושים את זה בשעתיים?
אוקי.
אז אצלי שבת לא כוללת 7 סלטים.
לא כוללת גם קוגל תפו"א וגם אטריות.
3 סוגים של מנות אחרונות: שימורים, גלידה וסלט פירות לדוג'
ואני לא יודעת למה אתה מתכוון פינוק בסעודה שלישית.... (אצלנו זה בקבוק שוקו/אייס קפה ודגנים)
כל אחד מגדיר שבת סטנדרטית בצורה אחרת ולכן מן הסתם יקח לו יותר/ פחות זמן הכנה.
עוגות וחלות אם מכינים אז כמובן ביום רביעי או חמישי...
 

רבקה@

משתמש פעיל
אשכול חמוד ומעורר השראה, אבל משהו מרגיש לא מדויק כל כך....
למרות שאני מבשלת במהירות- באזור הזמן שכתבו פה, (אגב לדעתי אין באמת קיצורי דרך אמיתיים.... האפיות לדוגמא, לוקחות את הזמן, והשבת הנ"ל שתוארה מתאימה לדעתי לזוג עם ילדים קטנים, ולא למשפחה עם ילדים בוגרים שמחפשים את הגיוון ואת המושקע קצת יותר, ולא מסתפקים רק באילתורים...)
בכל מקרה, למרות שאני מכירה וחובבת את ההכנות המרתון האלה של- "לקח לי להכין שבת-כולל-לנקות-ולדחוף-את-העוגה לתנור-רק-שעה-ושלושים-ושבע-דקות!!!!"-
משהו באשכול הזה קצת הרגיש סטיה מהרעיון: ההכנות לשבת הן במטרה לפאר ולרומם את השבת. נכון, זה לא אומר שצריך להיקרע ולהשתגע עם עשרות מנות אחרונות, ראשונות, תוספות, עיקריות, מטבלים, סלטים, וכל מה שלא בא בכיף אלה בלחץ ובעצבים.
אבל עדיין- אין שום עניין להדגיש איך הצלחנו תוך שתי דקות בלי להרגיש כמעט לסיים את כל השבת!!! אנחנו אלופות!!!!
ממש לא באה לומר שזה מה שכל המגיבות פה עשו, בכלל לא, יש פה הרבה חומר מעניין, ומבינה מקרוב את הסיפוק שבבישול המהיר-בתור אתגר נטו, ובכל זאת, היו פה כמה צרימות.... וזה בלי קשר לתחושת התחרות (וההגזמות, סליחה.) שעולה בין השורות...
בכל מקרה שיהיה לכולכן בהצלחה, תעשו חייל כל אחת במה שמשמח אותה- אם זה בבישול מהיר, יום אפיה שלם או 10 דקות קניה בבית ישראל.
 
נערך לאחרונה ב:

חני גרינשטיין

משתמש מקצוען
אשכול חמוד ומעורר השראה, אבל משהו מרגיש לא מדויק כל כך....
למרות שאני מבשלת במהירות- באזור הזמן שכתבו פה, (אגב לדעתי אין באמת קיצורי דרך אמיתיים.... האפיות לדוגמא, לוקחות את הזמן, והשבת הנ"ל שתוארה מתאימה לדעתי לזוג עם ילדים קטנים, ולא למשפחה עם ילדים בוגרים שמחפשים את הגיוון ואת המושקע קצת יותר, ולא מסתפקים רק באילתורים...)
בכל מקרה, למרות שאני מכירה וחובבת את ההכנות המרתון האלה של- "לקח לי להכין שבת-כולל-לנקות-ולדחוף-את-העוגה לתנור-רק-שעה-ושלושים-ושבע-דקות!!!!"-
משהו באשכול הזה קצת הרגיש סטיה מהרעיון: ההכנות לשבת הן במטרה לפאר ולרומם את השבת. נכון, זה לא אומר שצריך להיקרע ולהשתגע עם עשרות מנות אחרונות, ראשונות, תוספות, עיקריות, מטבלים, סלטים, וכל מה שלא בא בכיף אלה בלחץ ובעצבים.
אבל עדיין- אין שום עניין להדגיש איך הצלחנו תוך שתי דקות בלי להרגיש כמעט לסיים את כל השבת!!! אנחנו אלופות!!!!
ממש לא באה לומר שזה מה שכל המגיבות פה עשו, בכלל לא, יש פה הרבה חומר מעניין, ומבינה מקרוב את הסיפוק שבבישול המהיר-בתור אתגר נטו, ובכל זאת, היו פה כמה צרימות.... וזה בלי קשר לתחושת התחרות (וההגזמות, סליחה.) שעולה בין השורות...
בכל מקרה שיהיה לכולכן בהצלחה, תעשו חייל כל אחת במה שמשמח אותה- אם זה בבישול מהיר, יום אפיה שלם או 10 דקות קניה בבית ישראל.
פותחת האשכול התחילה שזה מיועד למקרי "הצילו"
ברור, שבימים כתיקונים, אופים עודה ברביעי, נקיון, סלטים וחלות בחמישי
ובישולים - ביום שישי.
 

רבקה@

משתמש פעיל
פותחת האשכול התחילה שזה מיועד למקרי "הצילו"
ברור, שבימים כתיקונים, אופים עודה ברביעי, נקיון, סלטים וחלות בחמישי
ובישולים - ביום שישי.
לא דברתי על פתיחת האשכול. אמרתי שרק התולדות שלו לא נעימות כל כך לקריאה.... בלי לצטט כמה וכמה תגובות.
 
נערך לאחרונה ב:

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח מודעות | קניה מכירה

לוח דרושים

למעלה