בשרי ככה הכנתי שבת בשעה וחצי עם 2 סירים//המדריך ל"הצילו!! אין לי זמן להכין שבת!!"

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
מזכיר לי את המתכונים האלה של ה"10 דקות"
זה מתחיל: פטרוזליה קצוצה (כלומר למלאות קערה עם סבון, להפריד עלים, להשרות,לשטוף היטב, לקצוץ, לשטוף את הקרש)
בצל מטוגן (כלומר לבדוק, לחתוך ולטגן, ולטוף את המחבת)
וכן על זה הדרך.
הלכה לך כבר חצי שעה ואת עדיין רק בשלב "המצרכים":)
זה באמת תלוי בהרגלים, ובמלאי בבית, כמו שכתבה @ארבע , כי לי יש במקפיא באופן קבוע פטרוזיליה יבשה ושבבי בצל.
(לפעמים יש גם פטרוזיליה של חסלט קצוצה ומוכנה לשימוש. לא תמיד)
זה לא גורמה כמו לטגן בצל, ולהוסיף פטרוזיליה טרייה בדיוק בדקת הבישול האחרונה, אבל בהחלט מציל את המצב כשצריך לאלתר משהו ב10 דקות.
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
(קוסקוס מהיר הכנה, אבל אצלינו הוא מתבשל בסיר כמו פתיתים),
אצלנו זו התוספת הכמעט קבועה לשבת.
ואין צורך בסיר.
אני מכניסה שקית לתבנית עמוקה קטנה (גודל בערך חצי מתבנית A4, אבל עם דפנות עמוקות. יש להשיג בכל חנות ח"פ, ויש שם גם מכסים תואמים) מוסיפה כפית מלח, מעט שמן, ושתים וחצי כוסות מים רותחים. מערבבת ומכסה מיד במכסה. אחרי 10 דקות פותחת, מפוררת עם מזלג, ומעבירה לפלטה. להגשה משתמשת בכלי המיועד להגשת תבניות ח"פ.
 

אוריגמי

משתמש מקצוען
אז אצלי זה משהו כזה:
נכנסת למטבח, מעמידה סיר מעמידה סיר (ריק, כן?) על הכיריים. חצי דקה
רצה לכיוון הצעקה מהסלון, מצילה ילדון מנפילה מאדן החלון (איך הוא הגיע לשם??)
חוזרת למטבח, מגלה את ילדון ב' מקלף בצלים שהוציא מהסלסילה. מסדרת 3 דקות.
מעמידה בצל ובשר להשחמה 2 דקות (במקום 2 וחצי, כי הבצל חצי מקולף ;))
מצלצלת המכונה כביסה- מוציאה לסלסילת כביסה, אם הכביסה מחכה, לפחות שתנשום בינתיים. חוזרת למטבח
מוסיפה תפו"א לסיר - 2 דקות
צעקות מהחדר- מפרידה בין ילדון א' וג'
למטבח- מעמידה סיר ביצים
טלפון מאמא שלי- אין קליטה במטבח- מדברת כמה דקות מהסלון
חוזרת למטבח- מוסיפה קטניות לסיר

בקיצור, לא אלאה אתכן יותר, בכל מקרה אצלכם כתוב את כל זה ב"מעמידה סיר טשולנט - 5 דקות"
בעיקר
היה לוקח יותר זמן כי פשוט הייתי ממוקדת,
וזו היתה מטרת הפוסט :)
את באה להגיד שעד 12.10 לא התחלת לא אוכל ולא ספנג'ה? והספקת להכניס שבת מוקדם?
אפשר לעשות את זה אם ממוקדים, כאמור,
וגם אם לא מצפים למושלם.
ועוד משהו- אני מכירה את המתכונים בעל-פה, כי הם לא מתכונים. לכל מנה יש לי צורת הכנה פשוטה שאנחנו אוהבים.
אם אני רוצה להכין משהו ממתכון, אני צריכה להתחיל מוקדם יותר.
לדוגמא- כבר תקופה ארוכה שאני מכינה עוף עם סילאן - מינימום זמן, מקסימום טעם (כרעיים מופשטות מעור, מורחת סילאן, שמה בסיר על פרוסות בצל, מוסיפה שיני שום אם יש לי עוד דקה. בסיר מכוסה למשך שעה על אש קטנה)

ולגבי הספונג'ה-
השבוע הבן שלי בן 5! עשה ספונז'ה...
עבר על הכל עם סמרטוט רטוב מאד, ואז שוב עם סמרטוט יבש. (בלי גריפה)
לא מושלם, אבל לי היה שווה מכל הבחינות.
 

~רחלי~

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

מלינקה

משתמש פעיל
לא התייחסתן לכמה סועדים הכנתן
לא אותו דבר להכין שבת לזוג+2 תינוקות
או למשפחה של 12+ נפשות
שלא לדבר על נשואים שלא מוותרים על שבת אצל אמא
אפילו אם מדובר על אותו תפריט בדיוק
 

במבונה

משתמש פעיל
לא התייחסתן לכמה סועדים הכנתן
לא אותו דבר להכין שבת לזוג+2 תינוקות
או למשפחה של 12+ נפשות
שלא לדבר על נשואים שלא מוותרים על שבת אצל אמא
אפילו אם מדובר על אותו תפריט בדיוק
ואפשר להוסיף , שאינה דומה הכנת שבת עם ילדים קטנים שמתרוצצים בין הרגליים, לבין הכנה עם בחורות בוגרות שעוזרות....
וכן, גודל השיש - האם המקום מאפשר לעבוד על כמה דברים במקביל...
 

חני גרינשטיין

משתמש מקצוען
את באה להגיד שעד 12.10 לא התחלת לא אוכל ולא ספנג'ה? והספקת להכניס שבת מוקדם?
אוף, למה רק אצלי כל דבר זה סיפור?
אני הייתי נלחצת טילים, ואצלי החלות קנויות ואין עוגות...
לא אמרתי.
להפך, אמרתי שהבית היה שטוף, המטבח היה נקי ומסודר.

אם מתחילים עם מטבח מבולגן הכל לקח פי שנים זמן.

ולאור התגובות שנכתבו בהמשך, ראוי לציין, שאמנם יש לי גם קטנים, אבל יש לי גם בנות גדולות שהעסיקו אותם בזמן שאני הייתי במטבח.
 

פוטושופר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
גודל השיש - האם המקום מאפשר לעבוד על כמה דברים במקביל...
משטחי עבודה הם דבר שאם אין אותם, מייצרים אותם...
מפנים את השולחן מהכל, דואגים שיהיה נקי, ואם צריך, אז גם השולחן בסלון מוזעק לעזרה.
צריכים להיות כל הזמן בחשיבה, מהם המשאבים שלי, איך אפשר להקל באמצעות מתכונים פשוטים ומוצרים עוד יותר פשוטים שחוסכים התעסקות...
וכך יש הרבה יותר רצף ומיקוד בעשיה...
 

חני גרינשטיין

משתמש מקצוען
Wow!!!
את מכינה על השיש הכל מראש?
יודעת מתכונים בעל פה?
מתחילה עם סלטים/עיקריות?
איך עושים את זה??
אשמח לשמוע...
כן. מכינה על השיש ככל הניתן.
יודעת מתכונים ע"פ (בישולים, לא אפיה.)
מתחילה עם עיקריות
כשהמנות מתבשלות בסירים מכינה תוספות וסלטים.
הסלטים שצריכים טחינה מעמדים בשורה על השיש ואז אני עוברת עם הסטיק בלנדר בזה אחר זה. אמנם שוטפת את הסכין בין לבין אבל הרצף ג''כ חוסך זמן.

יש דברים שאני מכינה כמויות גדולות ומקפיאה (חומוס, טחינה, חצילים קלויים, בצל מטוגן, מוסקה, שניצלים, קציצות) כך שאני יכולה לשלוף בשעת הצורך.
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עיצוב גרפי
פרסום וקופירייטינג
אני חושבת שהסוד לשבת קלת הכנה זו התארגנות ותכנון, גם בשבוע עמוס.
אם מפרקים את הבישולים לחלקים ומטפלים בכל חלק בנפרד בזמן המתאים לו - הכל אפשרי.
לדוגמא:
חלות ועוגות לעולם לא בשישי. המקפיא מארח אותם בשמחה ולא אכפת לו מאיזה יום. לכן: חלות ועוגות לא אחרי רביעי. אם ברביעי לא היה זמן לחלות, קונים אותן במאפיה הסמוכה. אם לעוגת שכבות לא היה זמן ביום רביעי- מכינים בחושה אהובה.
קוגל ירושלמי- אחת לכמה שבועות מכינה נגלה ומקפיאה את התערובת המוכנה לפני אפיה באינגליש קייק. בשישי שולפת ומעבירה לתנור.
קינוח - הרבה מאד סוגים אפשר גם להקפיא, ולכן: מוסים, גלידות וכדו' אפשר להכין ברביעי, ואפילו לפתן נשמר נהדר במקרר. (ויש גם קינוחים נהדרים בשתי דקות, כמו מוס אפרסקים המורכב מריצ' וקופסת שימורי אפרסק, או ממתק קורנפלקס, שוקולד וחמאת בוטנים ועוד...)
מאכלי הבסיס: דגים, מרק, עוף- אם לא בוחרים במתכונים יוצאי דופן ומדובר בשבוע של בישולי בזק, מעמידים אותם בחמישי בשעות אחה"צ, עם הילדים בין הרגליים, כי הם לא דורשים הרבה ריכוז אבל מורידים הרבה עול.
סלטים- הכי הרבה זמן, מקדישים להם שעות שקטות בהן הילדים ספונים במיטותיהם. קולפים הרבה שום מראש, קוצצים כמה בצלים, משרים את כל עשבי התיבול והעלים, פורסים את החצילים ומשרים במלח, מעמידים את המגי'מיקס על השיש, ואז פוצחים בהכנת הסלטים. אם לדוגמא יש סלטי ירקות קצוצים במעבד ורטבים שאמורים להיטחן בו, קוצצים קודם את הירקות ומעבירים בין סלט לסלט רק שטיפה קלה על חלקי המכשיר. חוסך מאד. אני אוהבת להעמיד קערות כשבכל אחת מרכיבי סלט אחר, ואז בסרט נע לעבור מקערה לקערה - לתבל, לערבב ולארוז.
חומוס- אחת לכמה שבועות משרה ומבשלת כמות גדולה של גרגירי חומוס, מחלקת לשקיות ומקפיאה. בהכנת הסלטים תכולת השקית שהופשרה מראש רק נכנסת למעבד המזון ונטחנת עם שאר החומרים.
תוספת- אחרי שהסלטים מוכנים השעון והכוח יחליטו אם להכין פשטידה או פשוט להניח פלחי בטטה בשמן זית ומל"פ לצליה ענוגה בתנור שלא דורשת מאמץ.
ליום שישי נשאר רק הטשולנט- וקוגל תפו"א לארוחת צהריים. שאר היום מוקדש לארגון, שטיפה, עריכת שולחן ומקלחות.
(אה, גם מצעים וכביסות לא משאירים לשישי. אבל זה כבר לא קשור להפסקת אוכל...)

זו תורת בישולי השבת בשפיות על רגל אחת :)
כשהעיקרון מובן אפשר להתאים לכל תפריט באשר הוא.
 

אחות

משתמש מקצוען
את האמת הכל סיעתא דשמיא!
לפעמים יש הכל מאןרגן אבל כל דבר מסתבך ומסתרבל
ויש כמו השבת לכבוד שבת בראשית שבאמת ביקשתי מה' שיהיה קל ומהיר (עבדתי גם בחמישי וגם בשישי עד.......סוד!)
לא לקח לי שעתיים קצת יותר....
נכנסתי למטבח ב 21
בצק לחלות, ביצים קשות
קילוף בצל לסיר המרק ולטושלנט קטניות (היו במקפיא מושרה ברור) בשר (היה חתוך)
קילוף תפוא בטטה וכו
עוף קפוא למרק המתבשל (ממש לא מתלכתחילה מלא קצף......) הוצאתי את העוף וחתכתי אחרי שהתבשל ואז הוספתי את הירקות למרק אשכנזי אמיתי ?!
את חלקי העוף העליונים הוצאתי לסיר אחר אותו טיבלתי עם שום דבש פפריקה טעים!
הוספת הירקות לסיר הממתאים + חיתוך לקערה עם מים לירקות שיכנסו מחר לתנור
הוצאתי סלומון מהמקפיא, הכנת רוטב אדום חיתוך הדג והשריתו בלימון, ושידוך בין השתיים לתבנית במקרר (מחר יאפה טרי בנתיים סופג את הטעם)
הפרשת חלה קליעת חלות
שטיפת כלים ואירגון המטבח
השעה 1:30
( סלטים- יש בחנות, עוגה- ביום רביעי, פיצוחים וקרטיבים- יש בחנות ,כביסה סיימתי ברביעי מה שלא נשאר בסל זה לא לשבת, גיהוץ הגדולה גיהצה ואחרת ערכה שולחן)
בשישי הכנסת תפןא לתנור, דגים לתנור, רוטב לחסה, אה ונקנקיות כדורי שוקולד שהזמינו פה....
הכל הכל סיעתא דשמיא!
 

חני גרינשטיין

משתמש מקצוען
אצלנו זו התוספת הכמעט קבועה לשבת.
ואין צורך בסיר.
אני מכניסה שקית לתבנית עמוקה קטנה (גודל בערך חצי מתבנית A4, אבל עם דפנות עמוקות. יש להשיג בכל חנות ח"פ, ויש שם גם מכסים תואמים) מוסיפה כפית מלח, מעט שמן, ושתים וחצי כוסות מים רותחים. מערבבת ומכסה מיד במכסה. אחרי 10 דקות פותחת, מפוררת עם מזלג, ומעבירה לפלטה. להגשה משתמשת בכלי המיועד להגשת תבניות ח"פ.
אני יודעת.
זוהי הדרך המהירה והקלה.

אבל תנסי פעם להכין בסיר -
לחמם שמן, להוסיף את הקוסקוס, לטגן תוך כדי ערבוב עד להשחמה קלה
ואז להוסיף מים ותבלינים ולהמשיך לבשל על אש נמוכה ולערבב מידי פעם, לפורר עם מזלג.

תרגישו בהבדל!
 

חני גרינשטיין

משתמש מקצוען
@חני גרינשטיין
הקוסקוס נשמע ממש טוב.
הבנתי את הרעיון, אבל את יכולה לפרט בדיוקקקק
כמה ואיך את מכינה אותו?
בשמחה.
כותבת כמויות ל-3 כוסות קוסקוס, כי זו הכמות שאני מכינה בד"כ
מחממים בסיר 3 כפות שמן.
מוסיפים 3 כוסות קוסקוס (אני אוהבת עבה או בינוני)
מטגנים מס' דקות תוך ערבוב מתמיד (אם לא מערבבים זה נשרף) עד שהקוסקוס משחים מעט
מוסיפים 3 כוסות מים
ותבלינים - כפית מלח ומעט אבקת מרק עוף (אני לא מרבה מלהשתמש באבקת מרק, כאן, לדעתי, זה נצרך)
מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
מערבבים מידי פעם, עדיף עם מזלג כדי להכניס אווריריות בין הגרגרים.
מבשלים עד שכל המים מתאדים, ואפילו קצת יותר, שהקוסקוס יתייבש מעט.

מכינים מרק לקוסקוס, אבל זה כבר לפוסט אחר....
 

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח מודעות | קניה מכירה

לוח דרושים

למעלה