דיון כיצד מכינים מופלטה בלי שידבק אחד לשני?

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
כשמכינים את הבצק שמים עליו שמן
גם כשעושים עיגולים ועד שהבצק על המחבת
זה מרוח בשמן לא כמו בלחם
אלא בפירגון רב
יכול להיות שבגלל זה זה לא נדבק...
 

לדעת ועוד

משתמש רשום
השתמשתי דווקא בהרבה שמן ביצירת עיגולי המופלטה, יכולה להיות סיבה נוספת להידבקות?
 

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
אני לא יודעת מה בדיוק המתכון של הבצק שעשית
אבל בעקרון העיגולים עם שמן
אחר כך שמים על המחבת בלי למרוח שמן במחבת
וכשזה מקבל קצת צבע הופכים
עכשיו שהצד של הצבע למעלה שמים עליו בצק שטוח
כשהצד למטה מקבל צבע קצת
הופכים את כל המופלטות ושמים בצק חדש שטוח על החלק העליון

אחרי שאת עושה את זה
נדבק לך?
 

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
כך עשיתי ונדבק.
אולי היה חסר שמן בתוך הבצק?
בתוך הבצק אני לא יודעת
אבל תזכרי שזה מאכל מרוקאי ולכן השמן צריך להיות ש-מ-ן!!
שימי ביד רחבההה
אנחנו עכשיו מכינים אני מצלמת לך תמונה שתביני...
 

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
הנה תראי יש כאן צילומים מעכשיו
ככה זה כשהם בשמן לפני ההכנה...עיגולים..
שימי לב לכמות השמן..
20210415_162446.jpg

ככה פותחים...
20210415_162521.jpg

ככה זה במחבת הראשון עכשיו שמנו...
20210415_162501.jpg

ככה זה שהפכנו...
20210415_162529.jpg

וככה שכבר שמים בצק חדש...
20210415_162605.jpg
 

לדעת ועוד

משתמש רשום
אח"כ בזמן הפתיחה לעיגול את שוב מורחת שמן מעל העיגול לפני שאת מכניסה אותו לערימת המופלטות שבמחבת??
וכן האם את מכינה זאת על אש גבוהה או נמוכה, מה עדיף?
 

לדעת ועוד

משתמש רשום
ממש תודה על כל התמונות שלך..
שאלה: מה המטרה של נילון נצמד בשיש שעליו את מרדדת את המופלטה? וכיצד את מרימה אותו למחבת בלי שיקרע?
 

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
אח"כ בזמן הפתיחה לעיגול את שוב מורחת שמן מעל העיגול לפני שאת מכניסה אותו לערימת המופלטות שבמחבת??
וכן האם את מכינה זאת על אש גבוהה או נמוכה, מה עדיף?
אש בינונית
שמים שמן על הידים...
 

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
ממש תודה על כל התמונות שלך..
שאלה: מה המטרה של נילון נצמד בשיש שעליו את מרדדת את המופלטה? וכיצד את מרימה אותו למחבת בלי שיקרע?
אנחנו לא בבית אלא אצל אח של אבא שלי
ואנחנו לא כל כך סומכים על הכשרות שלהם ולכן שמנו ניילון נצמד על השיש
בעקרון עושים את זה על השיש עצמו ועל השיש יש שמן...

מרימים בזהירות ולא פותחים את הבצק עם מרדד
אלא עם הידים בצורת מריחה..
 

T.S

משתמש פעיל
כאן יש הוראות הכנה...
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אנחנו לא בבית אלא אצל אח של אבא שלי
ואנחנו לא כל כך סומכים על הכשרות שלהם ולכן שמנו ניילון נצמד על השיש
בעקרון עושים את זה על השיש עצמו ועל השיש יש שמן...

מרימים בזהירות ולא פותחים את הבצק עם מרדד
אלא עם הידים בצורת מריחה..
חשבתי מופלטה זה דווקא למימונה.
מכינים את זה גם סתם?
 

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה