דיון כולם באים למטבח- אשכול יצירתי לרגל המצב

לואיזה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
הכנו היום את הסמבוסקים של @shira bira
ילדים בני 5 ו-3 נהנו מאוד!
וכמובן שזה טעים ברמה...
 

מוזיקאית בנשמה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אני שמעתי על מתכון של פסטה מוקרמת עם קוטג' .עם אפשרות להוסיף גבינה צהובה
גם ל אלה שבדיאטה זה עדיף!
מבשלים פסטה בנפרד.ובמחבת משחימים בצל ואחכ שום ואת הקוטג' לכמה דקות.כשהרוטב מוכן ורותח מעבירים לפסטה רק שהיא חמה.אם שניהם פושרים אפשר גם.
 

חני S

משתמש מקצוען
''שווארמה'' ביתית
אפשר להוסיף לחזה תבלין לשווארמה או על האש ואחרי טיגון קל (במקור על אש נמוכה ולאדות היטב)
לחתוך לרצועות דקות
לילדים אפשר לתת לחתוך כמו סלט (חויה) שזה קר

מתכון מצורף מיוטיוב

נ.ב. עשיתי לא מזמן עם חזה ולא פרגיות ותבלין על האש -מעדן אמיתי!
 

idlmovb

משתמש מקצוען
משתפת כאן משהו חמוד שהעליתי מזמן, סוג של סידורי ירקות שאפשר להכין בעזרת 3 סכינים פשוטים מאלי
ולמי ששואל הילדים שלי חותכים מצויין את הירקות בעזרת הסכינים האלו.
אני רק מעמידה בצורה מושכת ותוך שנייה מתחסלת כמות של ירקות

קישור לסכין הראשון
קישור לסכין השני
קישור לסכין השלישי


1-jpg.581681






5-jpg.581677




4-jpg.581678




2-jpg.581679




3-jpg.581680


צטט הודעה
דווח על תוכן שלילי
 

idlmovb

משתמש מקצוען
ועוד משהו חמוד שהעליתי מזמן ורלוונטי לזמנים האלו:
אחרי שכמה ימים השפעת חגגה אצלינו בבית והרווחתי "עוזרת" צמודה לשעות הבוקר למשך כמעט שבוע
שזה כולל בין השאר לחפש בנרות איזו עבודה לתת היום ל"עוזרת"
אז אחרי שיום אחד שטפנו את הבית ביחד וביום השני תלינו כביסה ביחד (וכמעט חצי מהמכונה נפלה למסתור כביסה אבל העיקר שהערימה של הכביסה הרטובה נגמרה בסוף) הגברת הודיעה שהיום היא עוזרת לי להכין ארוחת צהריים.
במשך חלק גדול מהבוקר זה היה התעסוקה שלה להכניס ספגטי לתוך הנקניקיות.
הייתם צריכים לראות את העיניים הזוהרות שלה כשכל הילדים חזרו והתלהבו עד הגג מהארוחה ה"מושקעת" ועוד יותר כשאני ובעלי ישבנו לארוחת צהריים ואכלנו מהיצירות שלה .

IMG_8095.JPG
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מצאתי חצי חבילה של אגוזים טחונים שכוחה,
אז הכנו ממנה את עוגיות השקדים (במקור) שוקולד כוסמין,
הילדים הכינו הכל.. יוצא בצק קל מאד :)
זה המתכון כזכור -
השימוש הוא בכוסות ח"פ לחם - מהסוג הבינוני, לא הענק
כוס וחצי קמח כוסמין
חצי כוס שקדים/אגוזים טחונים
3 כפות דבש
חצי כוס שמן
אופציונאלי להוסיף חצי חבילת שוקולד שדפקתם אותם לרסיסים (עוד תעסוקה)
יוצא בצק רך ונוח,
יוצרים עוגיות: מכדררים כדורים קטנים ומשטחים אותם,
הם לא תופחים, זו הצורה שתצא.
מניחים על נייר אפיה בתבנית גדולה
(אני שמה בתבנית התנור)
ואופים 10 דקות.
לחכות עד שיצטננו כליל! הן יוצאות קצת רכות
אבל מתקשות בהתקררות.
 
נערך לאחרונה ב:

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מתכון צהרים - שידוך של קינואה ושעועית מבושלת כי זה מה שיש במקפיא :)
אידוי של בצל ושום,
אחר כך עגבניה,
ואז קינואה, שעועית, תבלינים, מים רותחים,
ובישול של חצי שעה.
סליחה שאין כמויות, זה בגלל שאין כמויות.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מצאתי חצי חבילה של אגוזים טחונים שכוחה,
אז הכנו ממנה את עוגיות השקדים (במקור) שוקולד כוסמין,
הילדים הכינו הכל.. יוצא בצק קל מאד :)
זה המתכון כזכור -
כוס וחצי קמח כוסמין
חצי כוס שקדים/אגוזים טחונים
3 כפות דבש
חצי כוס שמן
אופציונאלי להוסיף חצי חבילת שוקולד שדפקתם אותם לרסיסים (עוד תעסוקה)
יוצא בצק רך ונוח, יוצרים עוגיות ואופים 10 דקות.
כוס מדידה או כוס חד פעמית?
מכינים כדורים או משטחים אותם?
מידות חום בתנור ואיזו תוכנית?
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

sth

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
מצאתי חצי חבילה של אגוזים טחונים שכוחה,
אז הכנו ממנה את עוגיות השקדים (במקור) שוקולד כוסמין,
הילדים הכינו הכל.. יוצא בצק קל מאד :)
זה המתכון כזכור -
השימוש הוא בכוסות ח"פ לחם - מהסוג הבינוני, לא הענק
כוס וחצי קמח כוסמין
חצי כוס שקדים/אגוזים טחונים
3 כפות דבש
חצי כוס שמן
אופציונאלי להוסיף חצי חבילת שוקולד שדפקתם אותם לרסיסים (עוד תעסוקה)
יוצא בצק רך ונוח,
יוצרים עוגיות: מכדררים כדורים קטנים ומשטחים אותם,
הם לא תופחים, זו הצורה שתצא.
מניחים על נייר אפיה בתבנית גדולה
(אני שמה בתבנית התנור)
ואופים 10 דקות.
לחכות עד שיצטננו כליל! הן יוצאות קצת רכות
אבל מתקשות בהתקררות.
יוצא מספיק מתוק?
אם אני רוצה להחליף את הדבש בסוכר, כמה לשים?
קמח לבן גם ילך?
(אני מזכירה לעצמי את הסיפור על העני שרצה להכין צפיחית בדבש...)
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יוצא מספיק מתוק?
אם אני רוצה להחליף את הדבש בסוכר, כמה לשים?
קמח לבן גם ילך?
(אני מזכירה לעצמי את הסיפור על העני שרצה להכין צפיחית בדבש...)
לנו זה מתוק די והותר, לכוסמין יש טעם קצת מתקתק משל עצמו
מי שרגיל יותר מתוק - אז אפשר להוסיף 1-3 כפות סוכר חום
כשאני שמתי היה מתוק מדי (עם השוקולד)
לא ניסיתי עם קמח לבן אבל לכאורה למה שלא יצליח?
אני לא משנה מתכונים בדרך כלל, עושה אותו דבר
אבל אולי את השמן תוסיפי לאט לאט שלא יצא מדי הרבה.
 
  • תודה
Reactions: sth

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
חומר גלם לניצול: קמח, גבינה לבנה
שיתוף הילדים: ילדים עם קצת נסיון במטבח, יוכלו לבצע את כל התהליך לבד.

כריך גבינה
האמת שזהו מתכון ישן מאד מסבתא שלי ע''ה שנפטרה לפני כמעט ארבעים שנה.
בכל זאת אצל אמא שלי הוא מככב כמעט כל שבת.
אני משום מה לא מכינה אותו כמעט, אבל עכשיו הילדים ביקשו ובאמת זה כ''כ קל שחבל לא להכין.

מתאים לתבנית תנור קטנה או ח''פ ענק.
אני השתמשתי בכוסות מדידה. אמא שלי משתמשת בח''פ.

לבצק:
3 כוסות קמח
1 חב' מרגרינה (א''א להמיר בשמן. זה לא בצק פריך אלא יותר דומה לבצק עלים)
1 יוגורט או לבן
2 כפות גבינה לבנה
לשים בצק מכל החומרים ומניחים בתוך שקית במקרר לכמה שעות. כמה שיותר יותר טוב, אפילו לילה שלם.
למלית:
750 גר' גבינה
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 ביצים
3/4 כוס סוכר (יתכן שתצטרכו יותר. תטעמו ותחליטו)
לערבב הכל היטב לבלילה אחידה וללא גושים
הרכבת העוגה:
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים
מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק.
מניחים בתבנית על נייר אפיה עלה אחד.
יוצקים מעליו את מלית הגבינה
ומכסים בעלה השני.
חשוב: דוקרים את הבצק במזלג, או יוצרים פסי חיתוך עם סכין (כמו בתמונה) אחרת הבצק יתפח לממדים....
אופים בחום בינוני 180 מעלות כחצי שעה עד להשחמה יפה.
עוד חשוב: אם אתם משתמשים בתבנית ח''פ הניחו אותה ע''ג תבנית תנור רגילה, אם לא, העוגה לא תאפה היטב מלמטה.

זהו.
בהצלחה

חבל שאני לא יכולה להעביר לכן את הריח...
20200325_014032.jpg


20200325_014122.jpg
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אנטיפסטי שאילתרתי מהמלאי במקרר ויצא טעים במיוחד:

שני בצלים גדולים -חתוכים לשמיניות או עשיריות.
שתי גמבות אדומות חתוכות לרצועות.
קולורבי גדול חתוך לרצועות -כמו צ'יפס עבים.
3 זוקיני חתוכים לפרוסות עבות.
שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס.

מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרפדים תבנית תנור בשני ניירות אפיה.
מסדרים את הירקות בקבוצות בשכבה אחת (אני לא מערבבת בין הסוגים לטובת המפונקים).
מברישים בשמן זית (לא להגזים איתו. חשוב).
מפזרים מלח ופלפל גרוס.
אופים כ-25-30 דקות לפחות ואז מעבירים למצב גריל עד רמת הצריבה שמתאימה לכם.
טעים מאד גם בטמפ' החדר.
פחות מתאים לחימום חוזר.
 

מוזיקאית בנשמה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מג'דרה-אורז עם עדשים ירוקות .
חשוב להשרות את העדשים עם מים פושרים (מהברז) .קודם ההכנה.כ -שעה .(כמות קטנה) אחכ מחממים סיר כמה דקות ובינתיים מחממים מים בקומקום.
אחרי שהסיר חם מוסיפים את העדשים .נותנים לזה כמה דקות .אני מוסיפה בשלב זה גם את האורז .והמים מהקומקום.לבשל כ 10 דקות על אש נמוכה.עדיף לתבל במלח ופלפל אחרי שמתקרר קצת.
נ. ב.-1. לתבשיל זה יש נטיה להכפיל את עצמו לפחות פי 2.לכן צריכים לשים עין על הכמויות בהתחלה.לפי מספר הסועדים.
2.התבשיל מתאים רק לכמה ימים בודדים במקרר.אחכ קצת מאבד מהטריות שלו.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
חומר גלם לניצול: פסטה, בטטות
שיתוף הילדים: בעיקר באכילה...

פסטה מוקרם עם ברוטב שמנת ובטטה
(מתכון של ניקי ב.)

מרכיבים:
300 ג’ ספגטי
בטטה בגודל בינוני
או שני גזרים
שמנת לבישול 10%
60 מ”ל חלב (רבע כוס)
אגוז מוסקט כמה גירודים
50 ג’ גבינה צהובה מגורדת
בצל
2 שיני שום
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים להוסיף את הפסטה ולבשל לפי ההוראות.

2. לקלף את הבטטה ולחתוך לקוביות קטנות, לשים 3 כפות שמן במחבת ולטגן את הקוביות עד שהן רכות אבל לא מתפרקות, להוסיף לבטטה את הבצל ולטגן כדקה שתיים, לפרוס את השום ולהוסיף לבצל לטיגון קצר.

*3. להוסיף את השמנת והחלב, לתבל לבשל כשתי דקות להוסיף את הגבינה לערבב עד שהיא נמסה, להוסיף את הפסטה דקה על האש ולהוריד, מומלץ לערבב עוד כמה דקות מידי פעם.

אני משמיטה את הגב''צ. מיותר לדעתי.

בתמונה: המעט שנשאר בסיר
15855139021694150458096078959797.jpg
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
חומר גלם לניצול: פסטה, בטטות
שיתוף הילדים: בעיקר באכילה...

פסטה מוקרם עם ברוטב שמנת ובטטה
(מתכון של ניקי ב.)

מרכיבים:
300 ג’ ספגטי
בטטה בגודל בינוני
או שני גזרים
שמנת לבישול 10%
60 מ”ל חלב (רבע כוס)
אגוז מוסקט כמה גירודים
50 ג’ גבינה צהובה מגורדת
בצל
2 שיני שום
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים להוסיף את הפסטה ולבשל לפי ההוראות.

2. לקלף את הבטטה ולחתוך לקוביות קטנות, לשים 3 כפות שמן במחבת ולטגן את הקוביות עד שהן רכות אבל לא מתפרקות, להוסיף לבטטה את הבצל ולטגן כדקה שתיים, לפרוס את השום ולהוסיף לבצל לטיגון קצר.

*3. להוסיף את השמנת והחלב, לתבל לבשל כשתי דקות להוסיף את הגבינה לערבב עד שהיא נמסה, להוסיף את הפסטה דקה על האש ולהוריד, מומלץ לערבב עוד כמה דקות מידי פעם.

אני משמיטה את הגב''צ. מיותר לדעתי.

בתמונה: המעט שנשאר בסירצפה בקובץ המצורף 630549
כדאי להוסיף כמה עלי בזיליקום. משדרג ומוסיף רובד טעמים נוסף.
 

חרמון

משתמש מקצוען
חומר גלם לניצול: חזה עוף / הודו (משום מה תמיד יש לי מזה הרבה)
שיתוף הילדים: בהרכבת המנה. הם מרגישים כמו בחנות של השווארמה

''שווארמה'' ביתית

בצל פרוס לפרוסות דקיקות
שום כתוש
שמן
חזה עוף / הודו חתוך לקוביות או לרצועות
פפריקה, כמון, כורכום, או חווייג' למרק
שמן לטיגון

מחממים שמן במחבת גדולה מוסיפים את הבצל ואת השום מטגנים שתים שלוש דקות ומוסיפים את החזה החתוך. מתבלים וממשיכים בטיגון על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מדי כמה דקות. שימו לב. אם השתמשתם בחזה הודו הוא מצריך בישול ארוך יותר עד שמתרכך היטב. אפשר להוסיף קצת מים כדי לזרז עניינים.

עכשיו מגיע הכיף.
עורכים על השלחן פיתות ו/ או באגטים, חומוס, טחינה, סלט ירקות, חמוצים, צ'יפס, חצילים מטוגנים ועוד ככל העולה על רוחכם (אצלי זה ככל העולה מן המקרר, מה שיש שם, מוצא)
כל אחד בוחר לו מה שהוא אוהב להכניס לפיתה.

אופציה אחרת - קצת יותר אלגנטית
לבשל תפו''א במי מלח עד ריכוך. למעוך לפירה.
לשים בצלחת תלולית של פירה ומעליה חזה עוף עסיסי ומלא רוטב.

בתאבון
מה הכוונה הודו חתוך לקוביות?
איזה חלק קונים? חזה הודו?
אף פעם לא יצא לי לראות...
עד עכשיו ראיתי בסופר, חזה טחון גרונות ושוקיים ענקיים של הודו :cool:
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה