דיון כולם באים למטבח- אשכול יצירתי לרגל המצב

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
חומר גלם לניצול: עלי סיגר
התאמה לילדים: ילדים אוהבים מאד וזו דרך נחמדה לאכילת ירקות

אגרול ביתי
עושר של ירקות בתוך עלי סיגר מטוגנים בטיגול קל ומהיר הכנה , יוצא טעים וקריספי לפינוק בין הארוחות ...
אז תמיד מצטברים אצלי במקפיא עלי סיגר , חלקם הולכים למחבת עם ביצה (בוריק) -וזה גם נאכל בהנאה רבה ע"י הילדים
ואז כשאני רוצה קצת יותר להשקיע אני מכינה את מילוי הירקות מגלגלת לסיגר ומטגנת עם שמן בכמות קצת יותר מחביתה
קודם מכינים את מילוי הירקות :
בצל -לרצועות מטוגנות עד להזהבה
גזר -גפרורים
כרוב -גם קצוץ לרצועות
פטריות קצוצות
מקפיצים בשמן לפי הסדר שכתוב
מתבלים ב- פלפל שחור , סילאן ורוטב סויה (אם הוא יחסית מלוח יבא במקום מלח)
אחרי כמה דקות שהירקות התרככו מעט וספגו את הרוטב לכבות
לקחת עלה סיגר למלא בירקות ולגלגל
לחמם מחבת עם שמן בכמות של שכבה דקה שמחסה את כל המחבת לטגן כמה דקות מכל צד
וזהו , לאכול בתאבון !
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
חומר גלם לניצול: חזה עוף / הודו (משום מה תמיד יש לי מזה הרבה)
שיתוף הילדים: בהרכבת המנה. הם מרגישים כמו בחנות של השווארמה

''שווארמה'' ביתית

בצל פרוס לפרוסות דקיקות
שום כתוש
שמן
חזה עוף / הודו חתוך לקוביות או לרצועות
פפריקה, כמון, כורכום, או חווייג' למרק
שמן לטיגון

מחממים שמן במחבת גדולה מוסיפים את הבצל ואת השום מטגנים שתים שלוש דקות ומוסיפים את החזה החתוך. מתבלים וממשיכים בטיגון על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מדי כמה דקות. שימו לב. אם השתמשתם בחזה הודו הוא מצריך בישול ארוך יותר עד שמתרכך היטב. אפשר להוסיף קצת מים כדי לזרז עניינים.

עכשיו מגיע הכיף.
עורכים על השלחן פיתות ו/ או באגטים, חומוס, טחינה, סלט ירקות, חמוצים, צ'יפס, חצילים מטוגנים ועוד ככל העולה על רוחכם (אצלי זה ככל העולה מן המקרר, מה שיש שם, מוצא)
כל אחד בוחר לו מה שהוא אוהב להכניס לפיתה.

אופציה אחרת - קצת יותר אלגנטית
לבשל תפו''א במי מלח עד ריכוך. למעוך לפירה.
לשים בצלחת תלולית של פירה ומעליה חזה עוף עסיסי ומלא רוטב.

בתאבון
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
חומר גלם לניצול: פסטה ונקניקיות (סויה או בשריות)
שיתוף הילדים: בקטנה, הם יכולים לפרוס את הנקניקיות ולשבור את הספגטי...

ספגטי עם נקניקיות
החומרים: 12 נקניקיות חתוכות לפרוסות עבות
שמן לטיגון
4-5 כפות רסק עגבניות
תבלינים - מלח, פלפל, כמון, א. מרק עוף (לא חובה)
חב' ספגטי.

מבשלים את הספגטי לפי ההוראות
מחממים מעט שמן במחבת עמוקה, מכניסים את פרוסות הנקניקיות.
מטגנים עד להזהבה קלה.
מוסיפים רסק עגבניות וכחצי כוס מים (אני אוהבת שזה סמיך. יש שאוהבים שהרוטב יותר דליל, אפשר להוסיף עוד קצת מים. מתבלים.

לאחר סינון הפסטה מערבבים אותה עם רוטב הנקניקיות.

טעים מאד עם סלט חי.

קל ומהיר (לקח לי יותר זמן לכתוב ממה שלוקח לי להכין... טוב, כמעט....)
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
איך התבשלה לנו היום ארוחת צהרים בעשרים דקות?
חומר גלם לניצול: פסטה ועוף / הודו / בקר טחון
שיתוף הילדים : באכילה

ספגטי בולונז

מתחילים בסיר עם מים על הכירים, כשהמים ירתחו נבשל בהם חב' ספגטי.
בינתים -
מחממים מעט שמן במחבת עמוקה או בסיר קוצצים בצל אחד גדול, חמש שש שיני שום
מטגנים עד להשחמה קלה.
כאן המקום להוסיף ירקות כיד הדמיון וכיד המלאי במקרר.
היום הוספתי פלפל ירוק קצוץ, פלפל חריף קצוץ ועלי סלרי קצוצים דק.
אופציות נוספות - עגבניה, קישוא, חציל, גזר.

מוסיפים חצי ק''ג בשר טחון (הכי טעים לערבב עוף עם הודו או בקר)
מערבבים עם מזלג כדי שהבשר ישאר מפורר ולא יהפוך לקציצה.
כשהבשר מתחיל להלבין, מוסיפים חמש שש כפות של רסק עגבניות ומערבבים היטב שהבשר והירקות יקבלו צבע אדום.
מוסיפים כוס מים ותבלינים - מלח, כמון, אבקת מרק - אם אתם אוהבים, אני בד''כ לא שמה.
זהו. אחרי כמה דקות של בישול הרוטב מוכן ואפשר לערבב אותו עם הפסטה.

בזמן שהרוטב התבשל חתכתי ירקות לסלט - כרוב, מלפפון, גמבה ועלי סלרי תיבלתי במיץ לימון, מלח, פלפל וטיפה מיונז.
היתה ארוחה מושלמת. טעימה ומשביעה.
 

מירי ברנדויין

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
גלידה חמה!!
עוגת שקולד בגביע גלידה

חומרי גלם לניצול- ילדים משועממים ;)
סתם.. גביעי גלידה שנשארו מהקיץ (שווה אפילו לקנות מיוחד)
שיתוף הילדים- משלב ראשון עד האחרון!

עוגה קלה מאד וכייפית לילדים!

נוסטלגיה מהילדות! אימא שלי עשתה לנו לכבוד היום הולדת והכניסה לקופסת קרמבו ריקה, היה שווה!!!

מצרכים למתכון
כ 16 גביעי גלידה
2 כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
3 כפות קקאו
1.5 כוסות סוכר
3 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
לציפוי
1 שמנת מתוקה
1 שוקולד חלב
סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה
לקערה גדולה אחת מוסיפים את כל מצרכי העוגה.
מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה ובלי גושים כלל.
שופכים את הבלילה לגביעי הגלידה עד 3/4 גובה
מכניסים את העוגות לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40 דקות בלבד, יש להוציא מהתנור בזמן.
5 דקות לקראת סיום האפייה מכינים ציפוי שוקולד: ממיסים במיקרוגל שמנת מתוקה ושוקולד שבור לקוביות, מערבבים היטב ויוצקים על העוגה בעודה חמה.
מפזרים סוכריות צבעוניות ומניחים על השיש עד להתייצבות הציפוי וזה הכל.


מצרפת תמונה מתוך אתר של קרין גורן (המתכון לא משם.)
1584451960231.png
 
נערך לאחרונה ב:

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
חומרי גלם- ירקות כגון: קישוא, גזר, דלעת/ דלורית, תפו"א, בצל.
חומוס משימורים.
קוסקוס.
א. צהריים משביעה ומהירה
הכוללת פחמימה+ חלבון+ ירק.


קוצצים בצל ומתחילים בטיגון
מוסיפים חצאי עיגולים של גזר (2)
קוביות גסות של תפו"א וקישואים.
קוביות דלעת/ דלורית. (בקטנה...)
ומוסיפים חומוס.
מתבלים במל"פ, א.מרק עוף, כורכום, מעט פפריקה, חוויאג' תימני.
ממלאים מים עד ל3/4 מכמות הירקות.
מביאים לרתיחה. ומנמיכים.
ממשיכים לבשל עד שמתרכך..

בינתיים מכינים קוסקוס בצלחת מרק ח"פ (לפי ההוראות האריזה)

כששתיהם מוכנים,
שמים בצלחת קוסקוס ומעל את התבשיל,
וקיבלנו מעדן מלכים!!!
בלי עבודה!
ותוצאה שווה!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
חורי גלם לניצול: בשר/עוף/הודו טחון, פסטה או ספגטי
ארוחה מלאה ומשביעה

סלאפי ג'ואוס
או בעברית בולונז


הכיני את הבולונז

בסיר בינוני טגני 2 בצלים קצוצים דק ב-3 כפות שמן.
כשהבצל מזהיב, הוסיפי:
500 גרם בשר/עוף או הודו טחון
1/2 כפית מלח
פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
חופן פטרוזיליה קצוצה
250 גרם רסק עגבניות
1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות סוכר חום
1 כף רוטב סויה או טריאקי
1/3 כוס מים

בשלי על אש נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה כדי שהבשר לא יתגבש לגוש אחד.
אחרי שהבשר הופך לחתיכות קטנות, כסי את הסיר ובשלי ל -15 דקות.
ערבבי מדי פעם.
הוסיפי מים כדי שלא יחרך.

הכיני חבילת פסטה על פי ההוראות.
סנני וערבבי עם הבולונז.
הגישי לשולחן.
מבטיחה לך מחמאות
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
חומרי גלם לניצול:
שקית ירקות קפואים. [כרובית, ברוקולי, שעועית וגזר גמדי [סנפרוסט], או שאריות אחרות של ירקות קפואים
שומשום, גרעיני חמניה, פולי סויה קלויים, שקדים מולבנים קלויים [תערובת לסלט]
גרעיני חומוס בשימורים [או קפואים מבושלים לפי ההוראות]
קוסקוס

מרק מהמם


בסיר גדול שמים את הירקות הקפואים [אני שמתי שקית עם תערובת של סנפרוסט כנ"ל]. אני הוספתי גם קצת כרוב שקצצתי.
מלח
פלפל
מים לכיסוי + עוד קצת
3 כפות א. מרק בצל
1.5 כוסות גרגרי חומוס [או משמורים או מוכן לפי ההוראות]

מבשלים על אש בינונית כשעה עד שהירקות מתרככים והמים מקבלים גוון בהיר מהירקות.

מכינים קוסקוס לפי ההוראות.

שמים תלולית קוסקוס בקערה
מעליה יוצקים מהמרק [ירקות + מי]
מפזרים מעט מתערבות הסלט.

אם אצליח אצלם מנה שנשארה מאוחר יותר.

מעולה לדיאטה
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
חומרי גלם לניצול:
אורז שנשאר מהצהריים , אפונה קפואה.

מוקפץ שאריות מהיר בנוסח אסייתי.

רכיבים:
שתי שיני שום כתושות
1 ס"מ שורש גינג'ר מגורד (זה גם בריא לקורונה. ככה אומרים).
שתי כוסות אורז לבן מבושל קר.
3/4 כוס אפונה קפואה
2 גזרים מגורדים.
1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות.
3 כפות רוטב סויה
פלפל גרוס.

אופן ההכנה:
מרתיחים מים, מניחים את האפונה בקערה קטנה ויוצקים עליה את המים הרותחים.
משהים 10 דקות ומסננים.
מניחים בסיר את השום והג'ינג'ר ומחממים עם שתי כפות שמן עד שעולה ריח.
מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים עד שהם משנים את צבעם תוך ערבוב מתמיד.
מוסיפים את האורז ומקפיצים עוד מספר דקות.
מתבלים בסויה ופלפל גרוס . טועמים ומתקנים תיבול.
לא כתבתי מלח ברשימת הרכיבים כיון שהסויה מלוחה דיה והאורז הומלח בבישול.
אם בכל זאת חסר מלח תוסיפו בזהירות.
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
חומרי גלם לניצול
ממרח פסטו שנשאר משבת ,ירקות, פסטה ,עוף.

פסטה , פסטו , אנטיפסטי, צ'או!
תבשיל פסטה וירקות מודולרי

הבסיס הוא פסטה ופסטו, כל השאר לפי המלאי הנוכחי ולא חובה.


1 חבילת פסטה.
4 כפות ממרח פסטו מדולל בכף שמן זית.
10-15 עגבניות שרי שטופות וחצויות.
4 קישואי זוקיני חתוכים לפרוסות אלכסוניות. (קישואים רגילים לא יתאימו).
פרחי ברוקולי קפואים.
סלסלת פטריות טריות שטופות ובדוקות.
שני בצלים (כדאי סגולים לא חובה) חתוכים לשמיניות.
שתי גמבות אדומות שטופות , בדוקות וחתוכות לרצועות.
שמן זית , מלח גס ופלפל גרוס.

מכינים אנטי פסטי:
מחממים תנור ל 180 בתוכנית רגילה.
מרפדים שתי תבניות בנייר אפיה.
מניחים בתבנית אחת את קלי הבישול: פטריות , קישואים, עגבניות.
מתבלים בשמן והתבלינים
בתבנית שניה מניחים את הגמבה, הבצלים והברוקולי ומתבלים באותו אופן.
צולים עד שהירקות עשויים ומעט צרובים.
מצננים עד שהם חמימים.
בינתיים מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
מערבבים עם הפסטו עד שהפסטה עטופה כולה ברוטב.
מוסיפים את הירקות ומערבבים בעדינות.
אפשר להוסיף גם נתחי חזה עוף שנשארו או הוכנו במיוחד.

בון אפטיט!
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
חומרי גלם לניצול
ממרח פסטו שנשאר משבת ,ירקות, פסטה ,עוף.

פסטה , פסטו , אנטיפסטי, צ'או!
תבשיל פסטה וירקות מודולרי

הבסיס הוא פסטה ופסטו, כל השאר לפי המלאי הנוכחי ולא חובה.


1 חבילת פסטה.
4 כפות ממרח פסטו מדולל בכף שמן זית.
10-15 עגבניות שרי שטופות וחצויות.
4 קישואי זוקיני חתוכים לפרוסות אלכסוניות. (קישואים רגילים לא יתאימו).
פרחי ברוקולי קפואים.
סלסלת פטריות טריות שטופות ובדוקות.
שני בצלים (כדאי סגולים לא חובה) חתוכים לשמיניות.
שתי גמבות אדומות שטופות , בדוקות וחתוכות לרצועות.
שמן זית , מלח גס ופלפל גרוס.

מכינים אנטי פסטי:
מחממים תנור ל 180 בתוכנית רגילה.
מרפדים שתי תבניות בנייר אפיה.
מניחים בתבנית אחת את קלי הבישול: פטריות , קישואים, עגבניות.
מתבלים בשמן והתבלינים
בתבנית שניה מניחים את הגמבה, הבצלים והברוקולי ומתבלים באותו אופן.
צולים עד שהירקות עשויים ומעט צרובים.
מצננים עד שהם חמימים.
בינתיים מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
מערבבים עם הפסטו עד שהפסטה עטופה כולה ברוטב.
מוסיפים את הירקות ומערבבים בעדינות.
אפשר להוסיף גם נתחי חזה עוף שנשארו או הוכנו במיוחד.

בון אפטיט!
אהבתי את ההגדרה מודולרי :)
 

לואיזה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
גלידה חמה!!
עוגת שקולד בגביע גלידה

חומרי גלם לניצול- ילדים משועממים ;)
סתם.. גביעי גלידה שנשארו מהקיץ (שווה אפילו לקנות מיוחד)
שיתוף הילדים- משלב ראשון עד האחרון!

עוגה קלה מאד וכייפית לילדים!

נוסטלגיה מהילדות! אימא שלי עשתה לנו לכבוד היום הולדת והכניסה לקופסת קרמבו ריקה, היה שווה!!!

מצרכים למתכון
כ 16 גביעי גלידה
2 כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
3 כפות קקאו
1.5 כוסות סוכר
3 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
לציפוי
1 שמנת מתוקה
1 שוקולד חלב
סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה
לקערה גדולה אחת מוסיפים את כל מצרכי העוגה.
מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה ובלי גושים כלל.
שופכים את הבלילה לגביעי הגלידה עד 3/4 גובה
מכניסים את העוגות לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40 דקות בלבד, יש להוציא מהתנור בזמן.
5 דקות לקראת סיום האפייה מכינים ציפוי שוקולד: ממיסים במיקרוגל שמנת מתוקה ושוקולד שבור לקוביות, מערבבים היטב ויוצקים על העוגה בעודה חמה.
מפזרים סוכריות צבעוניות ומניחים על השיש עד להתייצבות הציפוי וזה הכל.


מצרפת תמונה מתוך אתר של קרין גורן (המתכון לא משם.)
צפה בקובץ המצורף 622566
איך את מעמידה את הגביעים באפיה? נראה ממש טוב!
 

משמשים

משתמש פעיל
יש עוד דברים?
קצת יותר זולים מ'גבינה צהובה'??
ביומיום, לא קונים אצלנו גבינה צהובה, אז לכבוד הקורנה?.....
תנו גם מתכונים זולים ונגישים.
הבנתי שאפשר לשים קוטג' במקום גבינה צהובה. יוצא שונה אבל גם טעים
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
הבנתי שאפשר לשים קוטג' במקום גבינה צהובה. יוצא שונה אבל גם טעים
אני שמה בפיציות (מעל רוטב פיצה/רסק) גבינה לבנה או קוטג (מעורבב עם פ.שחור ושום כתוש)
כמעט אין הבדל וכולם מחסלים...
 

מירי ברנדויין

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה