דיון כולם באים למטבח- אשכול יצירתי לרגל המצב

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אנחנו עומדים בפני ימים לא פשוטים.
הוירוס המאיים ובעיקר הלא נודע.
פסח נושף בעורפנו וגם הילדים בבית.
זה הזמן לארוחות מהירות ולא מורכבות מחומרים זמינים.
ואם אפשר לשתף בהכנה את הילדים - הנה מה טוב ומה נעים.
אז שתפו אותנו במתכונים ידידותיים, קלי הכנה ואם אפשר גם כאלו שניתן להכין עם הילדים.
גם מתכונים לניצול שאריות, קופסאות שימורים וקפואים יתקבלו בברכה.
ניתן כמובן לתת גם קישור למתכון שכבר פרסמתם כאן.
בברכת "יאכלו ענווים וישבעו"
והעיקר שיהיו בריאים!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
שירה תודה
אשכול מצוין
יאללה, מחכה לרעיונות של כולם.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
חומר גלם לניצול: רסק עגבניות, פסטה.
הכנה על ידי ילדים: דרושה השגחה (סכין וכיריים).

פסטה אדומה, מהירה וטעימה.
רכיבים:
1 חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן.
קופסת רסק עגבניות בינונית.
בצל גדול קצוץ דק.
שתי כפות שמן
שתי כפות מים
מלח ופלפל
1/3 כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה.

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא רך ומזהיב מעט.
מוסיפים את המים והרסק ומערבבים.
מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים כחצי דקה על אש נמוכה.
טועמים ומתקנים תיבול.
מערבבים עם הפסטה.
 

12 Shira

משתמש מקצוען
סלטים בהרכבה אישית.
כל אחד עושה עם הירקות שיש אצלו בבית.
מאוד מהנה ! נותן תחושה של מסעדה! וגורם לכל הילדים לאכול בריא!!

חותכים :
מלפפונים
עגבניות- רגילות או שרי
בצל - רגיל סגול או ירוק
כרוב - סגול או לבן
חסה
קולורבי
פלפל
תירס
גזר
זיתים
טונה
פסטה
בורגול
פטריות
גבינה בולגרית
בטטה אפויה
חצילים
צנוברים
חמוציות
פקאן
ועוד, כיד הדמיון הטובה.
אפשר לשתף את הילדים בשטיפה וחיתוך הירקות.
מכינים 2 סוגי רטבים ומסדרים כל ירק בכלי נפרד וכל אחד בתורו מכין לעצמו סלט איך שהוא אוהב בקערה נפרדת.

בתאבון!!
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
ילדים מאוד אוהבים, וכמובן פשוט ומוכר:
פיתה-פיצה...
פיתות/לחמניות/פיתה עירקית גדולה
רוטב לפיצה (אפשר עוד יותר פשוט-את המוכנים בשימורים)
מבחר תוספות
גבינה לבנה/קוטג
גבינהצ
וכל ילד מכין לעצמו מה שהיא אוהב.
אפשר גם לעשות עסק: אחד יהיה אחראי על הארוחה,
לוקח פינקס ועובר בין כולם וכל אחד נותן לו פירוט מה הוא רוצה בפיצה שלו, כמו מלצר...
הולך ומכין לכולם...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
חומר גלם לניצול: קמח כוסמין, שימורי זיתים וכיו"ב, רסק עגבניות.
התאמה לילדים: הם יכולים להכין את הבצק לבד וגם להרכיב.

פיצת כוסמין מהירה וקלה ללא התפחה - איה קרמרמן

לבצק: 1+3/4 כוס קמח כוסמין מלא
1 כוס יוגורט סמיך (לא הנוזליים שבאים בבקבוק)
שקית אבקת אפייה .
כף שמן זית

לרוטב:
8 עגבניות מרוסקות
קופסה קטנה של רסק עגבניות
כף סוכר חום
כפית מלח
2 כפות שמן זית
גבינה: לחירתכם בין גבינות קשות. כ- 100 גרם גבינה קשה.
תוספות לבחירתכם- זיתים, פטריות , תירס.

אופן ההכנה:
במיקסר או ביד מערבבים את כל המרכיבים של הבצק.
נותנים לו לנוח כ-10 דקות.
מניחים את רכיבי הרוטב בסיר קטן.
מבשלים כ-10 דקות על אש בינונית, עם מכסה סגור עד שהרוטב מסמיך.
(חשוב מאד - רוטב נוזלי ירטיב את הבצק).
מרדדים על נייר אפייה מקומח מעט כשליש מהבצק, מורחים אותו ברוטב ומפזרים גבינות ואילו תוספות שאתם אוהבים.
מכניסים לתנור מחומם מראש לבערך 210‑230 מעלות.
אופים כ‑7‑10 דקות.
הבצק אפוי כשהתחתית שחומה.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
חומר גלם לניצול: קמח כוסמין, שימורי זיתים וכיו"ב, רסק עגבניות.
התאמה לילדים: הם יכולים להכין את הבצק לבד וגם להרכיב.

פיצת כוסמין מהירה וקלה ללא התפחה - איה קרמרמן

לבצק: 1+3/4 כוס קמח כוסמין מלא
1 כוס יוגורט סמיך (לא הנוזליים שבאים בבקבוק)
שקית אבקת אפייה .
כף שמן זית

לרוטב:
8 עגבניות מרוסקות
קופסה קטנה של רסק עגבניות
כף סוכר חום
כפית מלח
2 כפות שמן זית
גבינה: לחירתכם בין גבינות קשות. כ- 100 גרם גבינה קשה.
תוספות לבחירתכם- זיתים, פטריות , תירס.

אופן ההכנה:
במיקסר או ביד מערבבים את כל המרכיבים של הבצק.
נותנים לו לנוח כ-10 דקות.
מערבבים את המרכיבים של הרוטב בסיר קטן.
מבשלים כ-10 דקות על אש בינונית, עם מכסה סגור עד שהרוטב מסמיך.
(חשוב מאד - רוטב נוזלי ירטיב את הבצק).
מרדדים על נייר אפייה מקומח מעט כשליש מהבצק, מורחים אותו ברוטב ומפזרים גבינות ואילו תוספות שאתם אוהבים.
מכניסים לתנור מחומם מראש לבערך 210‑230 מעלות.
אופים כ‑7‑10 דקות.
הבצק אפוי כשהתחתית שחומה.

הקדמתותי :cool: :eek:
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
פיציות שאולתרו בעת צרה:

גחנון קפוא, הבצק, לא האפוי!
נותנים לו מעט להפשיר, פותחים אותו,
מורחים רסק/רוטב פיצה מוכן וגבינה כלשהי, אני שמתי קוטג עם שום,
מגלגלים, פורסים ומניחים בתבנית הפוך.

זה קל לילדים, טעים כמובן, מהיר וזמין וחוסך הכנת בצק,
זה אגב יותר נוח מבצק עלים שהוא גדול ולוקח זמן עד שמפשיר, וכמובן מתקבלת תוצאה אחרת, של בצק שמרים,
שלדעתי יותר מוצלחת ומשביעה.
ולא אמרתי שזה בריא! אבל את זה נניח כעת בצד:)
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
@אפרת 10 אם יש לך תמונות ותהליך שלך יהיה עדיף בהחלט (וגם יקל על הילדים ) ואני אמחק.
שטויות אל תמחקי, זה מתכון אחר
כל אחת תבחר מה שמתאים לה ולמטבחה :D
אולי אפילו אני אפתח אשכול לזה...
 

מצב כפית

משתמש מקצוען
יש עוד דברים?
קצת יותר זולים מ'גבינה צהובה'??
ביומיום, לא קונים אצלנו גבינה צהובה, אז לכבוד הקורנה?.....
תנו גם מתכונים זולים ונגישים.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יש עוד דברים?
קצת יותר זולים מ'גבינה צהובה'??
ביומיום, לא קונים אצלנו גבינה צהובה, אז לכבוד הקורנה?.....
תנו גם מתכונים זולים ונגישים.
יש צורה להתנסח ויהיו עוד מתכונים בהמשך ללא גבנ"צ וכבר יש שניים כעת.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא מרגישה צורך להתנצל או להתבייש.
זה המצב הכלכלי שלנו..
בסך הכל בקשתי מתכון זול יותר.
לא מתחרטת ולא מתביישת בשום מילה שלי!!
מכבדת כל אחד והמקום שלו.
חס וחלילה. אין צורך להתנצל על הרצון הזה.
מתכונים זולים ונגישים מתקבלים בחום וברצון רב על ידי כולנו.
במקביל מותר להעלות מתכונים שכן מכילים חומרים קצת יותר יקרים.
וכל אחת תבחר מה שמתאים לכיסה ולטעמה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
חומוס עם פסטה.
פחמימה + חלבון
כלום הכנה


חומוס- אפשר משימורים או להכין לבד או משקית קפואה.

פסטה מבשלים לפי ההוראות.
מסננים מהמים
מוסיפים חומוס
מתבלים במלח, פלפל, מעט שמן, קצת פפריקה
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
חומר גלם לניצול: שימורי טונה.
התאמה לילדים: הם יכולים להכין את הפיתות לבד. הבישול בהשגחה.

עראייס טונה

חומרים:
2 קופסאות טונה בשמן
גמבה קטנה קצוצה דק (רצוי בפומפיה)
בצל בינוני מרוסק בפומפיה
פלפל חריף קצוץ דק או כפית אריסה- לאמיצים.
כף שמן קנולה
מלח ופלפל גרוס
כפית פפריקה
צרור קטן של כוסברה קצוצה דק.
שמן זית להברשה
2-3 פיתות חצויות

מחבת פסים /טוסטר חזק.

אופן ההכנה:
מחממים את המחבת /הטוסטר עד שהם חמים מאד.
בינתיים סוחטים את הטונה מהשמן שבקופסת השימורים.
סוחטים את הבצל והגמבה מנוזלים
מניחים את כל הרכיבים בקערה ומערבבים היטב.
מברישים את הפיתות בשמן זית מצידן החיצוני
ממלאים בכל פיתה מתערובת הטונה (אני מניחה שכבה בעובי הפיתה).
מטגנים במחבת עד שהפיתה צרובה היטב משני צדדיה.
או מכינים בטוסטר עד שהפיתות שחומות.
מגישים חם בלווית טחינה וסלט ירקות.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
העלתי כאן מתכון לפיצה כוסמין מדהימה
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
פוקצ'ות קלות להכנה (נדמה לי שהמקור מ"מרווה לצמא"):

בקערה 1 מערבבים:
1 ק"ג קמח (אפשר גם כוסמין או מלא)
1 כפית מלח
חצי כוס שמן

בקערה 2 מערבבים:
2 כפות שמרים יבשים
8 כפות סוכר
3 כוסות מים (גמיש, תלוי בסוג הקמח, עדיף לשים פחות ולהוסיף לפי הצורך)

להמתין לתסיסת השמרים ולהוסיף את קערה 2 לקערה 1.
ללוש קלות (אין צורך בלישה ארוכה, רק עד לגיבוש בצק אחיד. אם כי לישה ממושכת יותר מוסיפה לאווריריות).
להתפיח זמן לא ארוך (אפשר בכלל לוותר על ההתפחה)
לקחת כדורים מהבצק, להניח על תבנית תנור ולשטוח למעין פיתה.
וכאן מתחיל הכיף - אין ספור אפשרויות:
אפשר להשאיר ככה
או לפזר מעט מלח גס
אפשר לפזר בצל מטוגן - מקבלים פיתות בצל
אפשר למרוח רוטב פיצה וגבינה צהובה - אנחנו אוהבים גם בלי הגבינה, רק רוטב
אפשר לפזר ירקות שונים - פלפלים, עגבניות, בצל חי, חצילים מטוגנים
ומלמעלה אפשר להוסיף טימין, רוזמרין או בזיליקום

אופים עד שהקצוות מזהיבים, כ20 דקות.
 

פטיפורית

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
חומר גלם לניצול: ספגטי, נקניקיות
התאמה לילדים: קל מאוד !!! הם יכולים להכין לבד ונהנים עוד יותר לאכול...

פורסים את הנקניקיות (פרווה / בשרי) לטבעות.
הילדים משחילים על הספגטי מספר טבעות של נקניק.
מבשלים (את הספגטי עם הנקניקיות שעליו) לפי ההוראות.
ו - אוכלים בשמחה רבה...
אפשר להוסיף קטשופ... ;)
(יש כאלו שלא מחליק להם האוכל בלי זה...)

חומר גלם לניצול: בצק עלים / מלאווח, נקניקיות

פותחים את בצק העלים ומניחים נקניקיות שלמות, מצפים את הנקניק בבצק, סוגרים היטב וחותכים לפרוסות.
אופים עד השחמה. (אפשר למרוח על הבצק חרדל - למי שאוהב)
אופציה נוספת - להשאיר בגודל של נקניק שלם או חצי, להבריש בביצה, לפזר שומשום ולאפות.
יוצא בורקס עם נקניק כמו בחנות !
אפשר להכין רוטב פטריות להשלמת החגיגה.
במלאווח - מניחים עלה מלאווח, מורחים קטשופ חותכים ל - 6-8 משולשים. מניחים חתיכת נקניק בגודל המתאים ומגלגלים לסהרון. אופים עד השחמה.
טעים מאד כתוספת מעניינת וסתם לנשנוש בזמן שיעמום.........
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  29  פעמים

לוח מודעות

למעלה