דיון יש שניצלים, ויש שניצלים...

כיפת ברזל

משתמש פעיל
רב העולם אוהב שניצלים.
אנשים נשים וטף.
אבל כנ"ל יש דרגות ( ;) ) שונות בשניצלים:
יש את שלי, שהם טעימים בהחלט, כמובן הכי טעימים מיד לאחר הטיגון, הציפוי לפעמים נפרד תוך כדי הטיגון או לאחריו, והם די דקים.
ויש שניצלים שהם עבים ממש ורכים במיוחד, עסיסיים, ציפוים עבה פריך וטעים והם טעימים מאד גם מהקפאה!
אני רוצה להכין אותם. (מי שמכירה, 'שטיסל' בב"ב)
וכבר אקדים לתגובות אפשריות ואומר שאני כן דופקת את החזות כי חוששת שלא יצא מספיק רך, ואם הטיגון יהיה ארוך יותר אז הציפוי פחות פריך, כך אמרו לי.
ואני לא רוצה להוסיף לביצה תיבול משמעותי כי רוצה טעם שניצלי קלאסי טהור...
בקיצור, מה אומרות???
 

.....

משתמש מקצוען
אני מכינה את השניצלים כך:
פורסת את החזה לפרוסות ומכינה לי על השולחן 3 צלחות
1. עם קמח
2. עם 2 ביצים
3. עם תערובת: פירורי לחן עם שומשום ומלח, פלפל שחור ופפריקה
שמה את הפרוסת חזה בקמח אח"כ בביצה ואח"כ בתערובת ומקפיאה בתוך קופסאות....

כשבא לי אני מוציאה את הקופסה ומוציאה משם כמה שאני צריכה ומטגנת על אש הכי נמוכה כמה שצריך
בתאבון!!!
 

bracha5

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
אני עושה שנצלים עם מיונז ופרורי לחם בלבד!
המיונז כידוע מורכב משמן וביצה, וכך הוא חוסך לי את הטבילה בביצה.
בגלל שהוא מוקצף, הפרורי לחם נדבקים מצוין.
אפשר להשרות 10 דקות את החזה במיונז לריכוך, וכמובן ניתן לתבל את המיונז.
בנוסף אני גם אופה את השניצלים. יש לי תנור עם טורבו איכותי.
אני מחממת תנור ל-230. שמה את השניצלים על נייר אפיה (חובה! אחרת הציפוי נדבק לתבנית)
מרססת אותם בשמן מתרסיס. אופה 15 דקות צד אחד.
אח"כ הופכת, מרססת את הצד השני בשמן ואופה 10 דקות נוספות.
אני יכולה להכין ככה 5 ק"ג שניצלים תוך שעה.
גם הילדים הקטנים מאוד אוהבים את השניצלים האלה. הם עסיסים ואין הבדל בטעם בינם לבין שניצלים מטוגנים.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני דווקא בעד תיבול משמעותי לבלילת השניצלים. עניין של טעם. :)
(ביצה, חרדל דיז'ון, שום, פפריקה ולפעמים גם מעט רוטב צ'ילי מתוק).
בכל מקרה, ככל שמשרים את השניצלים יותר זמן בבלילה כך הם יהיו רכים יותר. כפית של מיץ לימון תסייע אף היא.
יש לבדוק שהשמן לא חם מדי ולא קר מדי
חם מדי- יניב שניצלים שרופים.
קר מדי- יניב שניצלים ספוגים בשמן.
כדי לשמור על הפריכות יש להניח בשכבה אחת לאחר הטיגון. מצפים תבנית גדולה בכמה שכבות של נייר סופג ועליהן מניחים את השניצל. רק לאחר שהוא התקרר ניתן להעביר לקערה/קופסא צרה יותר.
 

גויבה

משתמש פעיל
רב העולם אוהב שניצלים.
אנשים נשים וטף.
אבל כנ"ל יש דרגות ( ;) ) שונות בשניצלים:
יש את שלי, שהם טעימים בהחלט, כמובן הכי טעימים מיד לאחר הטיגון, הציפוי לפעמים נפרד תוך כדי הטיגון או לאחריו, והם די דקים.
ויש שניצלים שהם עבים ממש ורכים במיוחד, עסיסיים, ציפוים עבה פריך וטעים והם טעימים מאד גם מהקפאה!
אני רוצה להכין אותם. (מי שמכירה, 'שטיסל' בב"ב)
וכבר אקדים לתגובות אפשריות ואומר שאני כן דופקת את החזות כי חוששת שלא יצא מספיק רך, ואם הטיגון יהיה ארוך יותר אז הציפוי פחות פריך, כך אמרו לי.
ואני לא רוצה להוסיף לביצה תיבול משמעותי כי רוצה טעם שניצלי קלאסי טהור...
בקיצור, מה אומרות???
"שטיסל" -זה מתכון הפוך שמים קודם פרורי לחם ואח"כ ביצה ולכן הציפוי יוצא רך
 

איטא

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
לי גם יוצא שניצלים שכולם מתלקלקים
אז אני משרה לפחות 3 שעות בביצה וחרדל
אחכ פרורי לחם עם פפריקה מלח שומשום אפשר קצת א.מרק וכל מה שאת אוהבת
לפעמים אני עושה ביצה פרורי לחם וביצה שוב יש הבדל בטעם..לפעמים אין לי סבלנות...
ומכניסה לשמן רותח ממש שחממתי על האש הכי גדולה ואז העברתי לאש הכי קטנה
בקיצור שמן רותח על להבה נמוכה
יוצא מעעדן
בהצלחה
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כתבתי פה כבר כמה פעמים, ניסיתי את החיפוש ללא הצלחה, אבל אופה בתנור ויוצא מדהים.

חזות חתוכים לרצועות (לא דופקת, פורסת, הדפיקה מוציאה את הנוזלים והחזה הופך ליבשושי)

בשקית הקפאה:

פירורי לחם מוזהבים
פפריקה מתוקה
שום גבישי
מלח דק

לערבב את כל החומרים, לטבול כל חתיכת חזה משני הצדדים (נדבק מצוין, לא צריך ביצה בכלל) להניח בתבנית מרופדת בצפיפות, לשפוך מעל מעט שמן "לצייר פסים" לאורך ולרוחב.
לאפות על 200 מע' עד לביעבוע השמן, להפוך לצד השני לעוד דקה ולהוציא.
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
אז איך לא נהיה חביתה?
אצלנו באמת קוראים לזה שניצל חביתה
וזה המתכון המנצח לשניצל שלא אוכלים מיד, לשבת בבוקר למשל
אבל לא טובלים בפירורים אלא בקמח מצה מתובל
ואז ביצה (מומלץ עם חרדל)
טעים נורא להגיש עם רוטב צ'ילי
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  25  פעמים

לוח מודעות

למעלה