עוגות/עוגיות יש מקום לעוד מתכון?

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
כן, את הקצוות אפשר לפורר ולערבב עם מעט ריצ' גולמי וליצור כדורי שוקולד-קפה משובחים.
יש לך מתכון לכזה דבר?
נתקעתי עם כמות יפה של שאריות עוגות.
ובא לי לנצל אותם טוב
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יש לך מתכון לכזה דבר?
נתקעתי עם כמות יפה של שאריות עוגות.
ובא לי לנצל אותם טוב

כדורי עוגת שוקולד בארומה של קפה.

מתכון ל-24 קייקפאפס



500 גרם שאריות עוגה

2 כפות קפה נמס

2 כפות מים רותחים

1/2-3/4 כוס ריצ' גולמי, נוזלי


לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

2 כפות שמן.



הכיני את הפאפס:

פוררי עת העוגה בקערה גדולה. המיסי את הקפה ב-2 כפות מים רותחים. צקי מעל לפירורים.

צקי 1/2 כוס ריצ' מעל לפירורים וערבבי לתערובת נוחה, לא יבשה מדי. אם התערובת יבשה, הוסיפי עוד ריצ' מרבע הכוס הנותר.

הכיני כדורים מהתערובת. הקפידי ליצור כדורים יפים ומושלמים. הניחי על משטח ישר
הקפיאי את הכדורים הקפאה מלאה

צפי וקשטי:

המיסי במיקרוגל או בסיר קטן שוקולד ושמן המסה מלאה. העבירי לכוס. טבלי כל כדור בשוקולד, נערי מעודפי שוקולד והניחי על ניר אפיה.
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הכנתי, בגירסה חלבית.
כי פתאום גיליתי שאין לי שוקולד לבן פרווה, ושיש שמנת מתוקה שממתינה לה בסבלנות במקרר מתחילת החג.
יצא מעולה, עדין מאד.
מה שנחמד זה שבדר"כ עוגות שמנת הן כבדות מאד, וכאן ההפרדה של הטורט באמצע הפכה את כל הענין למאד עדין ואוורירי.

תודה הני!
 

sl disign

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
גם אני הכנתי....
אמנם בלי השוקולד למעלה
ופקאנים שלמים.
אבל היה טעים ועדין.
עוגה לשמחת תורה.JPG
 

קבצים מצורפים

  • IMG_6580.JPG
    IMG_6580.JPG
    1.6 MB · צפיות: 15

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
כן, אפשר להמיר שוקולית בקקאו אבל כדאי לסנן את הקקאו שלא יהיו בו גושים ולהוסיף מעט סוכר לשכבה עם 3 כפות שוקולית [משהו כמו 2 כפות סוכר]

כן, אפשר לוותר על הפקאנים

כן, אפשר לוותר על הזיגוג, אבל חבל

כן, אם אתם לא אוהבים קפה, אפשר לשים אבקת נוגט במקום

כן, אפשר להשאיר כעוגה אחת בתבנית A 4 ולחתוך פרוסות מלבניות

לא, לא כדאי להפחית בסוכר הוא חשוב גם למרקם של העוגה וגם לטעם ולא, זה לא מדי מתוק.

כן, את הקצוות אפשר לפורר ולערבב עם מעט ריצ' גולמי וליצור כדורי שוקולד-קפה משובחים.

כן, אני כאן אם יש עוד שאלות
ספיישל לייק
 

מה שבטוח

משתמש פעיל
מתכון ל- 2 פסים כמו בתמונה

לטורט:
6 ביצים
2 ו 1/4 כוסות סוכר
1.5 כוסות שמן
1 אבקת אפיה
4 כוסות קמח
1.5 כוסות מים או חלב סויה

לגיוון הצבעים:
4 כפות שוקולית
1.5 כפות אבקת קפה נמס
3 כפות מים

לקרם:
1 ריצ' 500 מ"ל, פחות 3 כפות שמשאירים בצד לזיגוג
1 פודינג שוקולד [6 כפות]
150 גרם שוקולד לבן פרווה

לזיגוג:
250 גרם שוקולד לבן
3 כפות ריצ'
1 כף אבקת קפה נמס מומס בכף מים

לקישוט:
פקאן סיני גרוס גס
50 גרם שוקולד מריר

הכנה:

מכינים טורט:
מקציפים בוו של בחושות ביצים שלימות עם סוכר במשך כ-4-5 דקות עד שמתקבלת תערובת קצפית בהירה
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן בקילוח דק.
מערבבים אבקת אפיה עם קמח ומוסיפים לסירוגין עם הנוזלים.

מחלקים את הבלילה לשלושה חלקים פחות או יותר באותה כמות.

מרפדים 3 תבניות A4 בניר אפיה

יוצקים לאחת התבניות את השליש הראשון כמו שהוא. שטחים על פני כל התבנית

לשליש נוסף מוסיפים 1 כף אבקת שוקולית ו 1.5 כפות קפה נמס מהולים בכף מים [הקפה מהול במים]
יוצקים את השליש הזה לתבנית A4 נוספת מרופדת בניר אפיה. משטחים על פני כל התבנית.

לשליש האחרון מוסיפים 3 כפות שוקולית ו-2 כפות מים. יוצקים לתבנית השלישית ומשטחים על פני כל התבנית.

אופים את העוגות ב 180 מעלות כ-12-15 דקות עד שהן מוכנות. [משך האפיה תלי בעוצמת התנור אז כדאי לבדוק כבר אחרי 12 דקות, ויתכן שיהיה צורך באפיה ממושכת יותר אם התנור פחות עוצמתי]

מצננים את העוגות.

מכינים קרם:
מקציפים 500 מ"ל ריצ' פחות 3 כפות לקצף יציב.
מוסיפים פודינג שוקולד.
ממיסים 150 גרם שוקולד לבן ומוסיפים לקרם.

מוציאים את העוגות מהתבניות.

מניחים את העוגה הכהה ביותר [עם השוקולית ללא קפה] על משטח ישר- שיש, מגש גדול וכיוצ"ב.
מורחים 1/2 מהקרם מעל לעוגה הכהה.
מניחים את העוגה עם הקפה מעל לקרם, מהדקים קלות.
מורחים את החצי השני של הקרם על העוגה עם הקפה ומניחים מעליה את העוגה הלבנה. מהדקים קלות.

בסכין חדה ומשוננת נפטרים משולי העוגה. נותרים עם עוגה מלבנים מהוקצעת.
חותכים את העוגה ל-2 באורך כדי לקבל 2 פסי עוגה, כל אחת עם 3 קומות.

מניחים את הפסים על ניר אפיה במרחק זה מזה

מכינים זיגוג:
בסיר קטן ממיסים 3 כפות ריצ', 250 גרם שוקולד לבן, 1 כף קפה נמס מומס בכף מים.
מערבבים תוך כדי המסה עד שמתקבל זיגוג חלק.
יוצקים על העוגות מהמרכז. הזיגוג יתפשט לצדדים ויזל מהם כטפטופים. אפשר לעזור לזיגוג להתפשט בעזרת כף.

בעוד הזיגוג רטוב מפזרים פקאן סיני גרוס. אם הפקאן לא נתפס על הזיגוג זה בגלל שנוצר קרום לזיגוג ואז מהדקים קלות את הפקאנים לזיגוג והם יתפסו בו. לוחצים רק על הפקאנים ולא על הזיגוג עצמו

ממיסים 50 גרם שוקולד מריר ומזלפים פסים באלכסון על העוגות.

מעבירים להקפאה.

וזהו.

צפה בקובץ המצורף 969414


כן, אפשר להמיר שוקולית בקקאו אבל כדאי לסנן את הקקאו שלא יהיו בו גושים ולהוסיף מעט סוכר לשכבה עם 3 כפות שוקולית [משהו כמו 2 כפות סוכר]

כן, אפשר לוותר על הפקאנים

כן, אפשר לוותר על הזיגוג, אבל חבל

כן, אם אתם לא אוהבים קפה, אפשר לשים אבקת נוגט במקום

כן, אפשר להשאיר כעוגה אחת בתבנית A 4 ולחתוך פרוסות מלבניות

לא, לא כדאי להפחית בסוכר הוא חשוב גם למרקם של העוגה וגם לטעם ולא, זה לא מדי מתוק.

כן, את הקצוות אפשר לפורר ולערבב עם מעט ריצ' גולמי וליצור כדורי שוקולד-קפה משובחים.

כן, אני כאן אם יש עוד שאלות
נראה יאמיי, יש מצב שאת שמה את המתכון או קישור אליו בהודעה הפותחת?
 

Eli-7

משתמש מקצוען
D I G I T A L
@ה. בקר
אם אני רוצה לעשות בתבנית גדולה (גודל של תנור) צריך להכפיל כמויות?
תודה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה