יש למשהו מתכון לקרם פטיסייר פרווה???

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני מחפשת שעות באינטרנט ומצאתי רק חלבי...
קראתי איפשהו שאפשר להחליף את החלב בריץ האם הגיוני??? שווה לנסות?
אולי יש למשהי מתכון של קרם פטיסייר מלכתחילה פרווה???
 

ישראל44

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עימוד ספרים
עושים אותו הדבר כמו בחלבי רק שממירים את החלב לריץ קפה, (זה לא ממש ריץ, זה תחליף חלב)
 

dk

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אני מחליפה את החלב בחלב סויה או חלב אורז או חלב קוקוס (שנותן טעם קוקוס לפעמים זה מפריע) יותר בריא ויותר זול מהריץ' קפה . וכדאי להשתמש במקל וניל אמיתי
 

ראש_יהודי

משתמש פעיל
נחמי, מה זה חלב אורז? פעם ראשונה שאני שומעת,
מה הטעם שלו? איפה משיגים?
את מחליפה אותו בכל דבר שצריך חלב בעוגה?
הוא מתאים לנס קפה?

סליחה על כל השאלות, אני פשוט שואלת בשביל מישהו שרגיש לחלב.
 

dk

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
חלב אורז יש של חברת אלפרו שמוכרת חלב ומעדנים מסויה יש גם חלב אורז, בכל עוגה שצריך חלב אני מחליפה בחלב הזה או חלב סויה . בקשר לטעם שלו בקפה לא ניסיתי.
 

free

מיתוג | עיצוב | פרסום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
ודאי שאלפרו מתאים לקפה. אני חושבת שהוא נועד לזה.
 

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הקפצה...

שאלתי בתחילת האשכול איך מכינים את הקרם פטיסייר. ומכיוון שאני טיפוס של הרגע להרגע- הייתי צריכה את זה דחוף ועד שהגיבו לי- עבר זמנו...
אבל עכשיו אני מתכוונת ברצינות להכין. (שוב- מהרגע להרגע... להיום בצהריים....)
אז אולי יש משהי שיש לה מתכון מוכח לקרם הזה?

חיפשתי באינטרנט וראיתי מגוון מתכונים. אין לי מושג במה לבחור... ואין לי חשק וזמן לעשות בשיטת: "ניסוי וטעיה..."
(ד"א. זה למילוי פחזניות)

תודה לעוזרים!!!
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מתכון שעשיתי עשרות פעמים:
2 כוסות (480 מ"ל) חלב (אני משתמשת בחלב סויה)
5 כפות (50 גרם) קורנפלור
4 חלמונים
מקל וניל, חצוי לארכו (אין כמו טעם וניל אמיתי להשיג בחנויות תבלינים)
1/2 כוס סוכר (100 ג')

1. ממיסים את הקורנפלור ב1/4 כוס חלב קר בתוך קערה. מוסיפים חלמונים וטורפים.
2. מחממים על האש את יתרת החלב עם הוניל והסוכר עד שמגיע לסף רתיחה.
3. מסירים מהאש ונוסיפים בזרם דק ותוך כדי ערבוב שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים (השוואת טמפרטורות) מעבירים את תערובת החלמונים לסיר עם החלב החם וממשיכים לבשל על אש קטנה תוך בחישה מתמדת עד שהקרם מסמיך. מורידים מהאש
4. מעבירים את הקרם לכלי ומכסים בנילון נצמד שלא יווצר קרום, שומרים במקרר.

זהו הקרם הבסיסי שיוצא קצת כבד. אם את משתמשת בו כמילו לפאי פירות/קרםשניט/פחזניות:
לאחר שהקרם התקרר- מקציפים 1/2 קצפת ריץ' - מאווררים טיפה את הקרם ע"י הקמפה ומאחדים אותו עם הקצפת.
(שיטה נוספת לאחר שמסירים את הקרם מהאש שמים 100 ג' שוקולד לבן פרווה ונותנים לו לימס מהחום.
בהצלחה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  30  פעמים

לוח מודעות

למעלה