יש למשהו מתכון לקרם פטיסייר פרווה???

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י שיר770, ‏21/1/10.

  1. שיר770

    שיר770 משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏30/8/09
    הודעות:
    4,334
    תודות :
    4,746
    נקודות:
    293
    אני מחפשת שעות באינטרנט ומצאתי רק חלבי...
    קראתי איפשהו שאפשר להחליף את החלב בריץ האם הגיוני??? שווה לנסות?
    אולי יש למשהי מתכון של קרם פטיסייר מלכתחילה פרווה???
     
  2. ישראל44

    ישראל44 משתמש מקצוען צילום מקצועי עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏18/2/08
    הודעות:
    707
    תודות :
    860
    נקודות:
    172
    סוג מצלמה:
    CANON SX20
    עושים אותו הדבר כמו בחלבי רק שממירים את החלב לריץ קפה, (זה לא ממש ריץ, זה תחליף חלב)
     
  3. dk

    dk משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏15/7/08
    הודעות:
    1,730
    תודות :
    17
    נקודות:
    79
    אני מחליפה את החלב בחלב סויה או חלב אורז או חלב קוקוס (שנותן טעם קוקוס לפעמים זה מפריע) יותר בריא ויותר זול מהריץ' קפה . וכדאי להשתמש במקל וניל אמיתי
     
  4. ראש_יהודי

    ראש_יהודי משתמש פעיל פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏17/6/07
    הודעות:
    1,158
    תודות :
    0
    נקודות:
    52
    נחמי, מה זה חלב אורז? פעם ראשונה שאני שומעת,
    מה הטעם שלו? איפה משיגים?
    את מחליפה אותו בכל דבר שצריך חלב בעוגה?
    הוא מתאים לנס קפה?

    סליחה על כל השאלות, אני פשוט שואלת בשביל מישהו שרגיש לחלב.
     
  5. dk

    dk משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏15/7/08
    הודעות:
    1,730
    תודות :
    17
    נקודות:
    79
    חלב אורז יש של חברת אלפרו שמוכרת חלב ומעדנים מסויה יש גם חלב אורז, בכל עוגה שצריך חלב אני מחליפה בחלב הזה או חלב סויה . בקשר לטעם שלו בקפה לא ניסיתי.
     
  6. free

    free משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏14/5/08
    הודעות:
    3,108
    תודות :
    1,328
    נקודות:
    317
    עיסוק:
    סטודיו לעיצוב גרפי, מיתוג ופרסום
    מיקום:
    בני ברק
    דף הבית:
    ודאי שאלפרו מתאים לקפה. אני חושבת שהוא נועד לזה.
     
  7. שיר770

    שיר770 משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏30/8/09
    הודעות:
    4,334
    תודות :
    4,746
    נקודות:
    293
    הקפצה...

    שאלתי בתחילת האשכול איך מכינים את הקרם פטיסייר. ומכיוון שאני טיפוס של הרגע להרגע- הייתי צריכה את זה דחוף ועד שהגיבו לי- עבר זמנו...
    אבל עכשיו אני מתכוונת ברצינות להכין. (שוב- מהרגע להרגע... להיום בצהריים....)
    אז אולי יש משהי שיש לה מתכון מוכח לקרם הזה?

    חיפשתי באינטרנט וראיתי מגוון מתכונים. אין לי מושג במה לבחור... ואין לי חשק וזמן לעשות בשיטת: "ניסוי וטעיה..."
    (ד"א. זה למילוי פחזניות)

    תודה לעוזרים!!!
     
  8. טוליפ

    טוליפ משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏22/1/10
    הודעות:
    2,092
    תודות :
    1,156
    נקודות:
    230
    מתכון שעשיתי עשרות פעמים:
    2 כוסות (480 מ"ל) חלב (אני משתמשת בחלב סויה)
    5 כפות (50 גרם) קורנפלור
    4 חלמונים
    מקל וניל, חצוי לארכו (אין כמו טעם וניל אמיתי להשיג בחנויות תבלינים)
    1/2 כוס סוכר (100 ג')

    1. ממיסים את הקורנפלור ב1/4 כוס חלב קר בתוך קערה. מוסיפים חלמונים וטורפים.
    2. מחממים על האש את יתרת החלב עם הוניל והסוכר עד שמגיע לסף רתיחה.
    3. מסירים מהאש ונוסיפים בזרם דק ותוך כדי ערבוב שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים (השוואת טמפרטורות) מעבירים את תערובת החלמונים לסיר עם החלב החם וממשיכים לבשל על אש קטנה תוך בחישה מתמדת עד שהקרם מסמיך. מורידים מהאש
    4. מעבירים את הקרם לכלי ומכסים בנילון נצמד שלא יווצר קרום, שומרים במקרר.

    זהו הקרם הבסיסי שיוצא קצת כבד. אם את משתמשת בו כמילו לפאי פירות/קרםשניט/פחזניות:
    לאחר שהקרם התקרר- מקציפים 1/2 קצפת ריץ' - מאווררים טיפה את הקרם ע"י הקמפה ומאחדים אותו עם הקצפת.
    (שיטה נוספת לאחר שמסירים את הקרם מהאש שמים 100 ג' שוקולד לבן פרווה ונותנים לו לימס מהחום.
    בהצלחה
     
  9. קול-התור

    קול-התור משתמש מקצוען עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏17/8/07
    הודעות:
    2,140
    תודות :
    321
    נקודות:
    150
    וואלה עוד יש אנשים שמתקשקשים עם כאלו דברים...