משהו עתיק נושן מ'הבית שלנו' - מככב אצלנו בכל ר"ה (החלפת הקורנפלקס בגביעי גלידה מרוסקים היא הברקה של בנות הבית בעקבות העדר המוצר, והתוצאה מצוינת):
בבקשה- פשטידת אטריות ופירות: 1 חב' אטריות מלבני בינוני- לבשל להוסיף- 6 ביצים 1/2 חב' פודינג וניל 1 קופ' אפסקים בשימורים- חתוך לקוביות 1/2 חב'משמש שימורים (לא חובה) 3/4 כוס סוכר 2 סוכר וניל 1/3 כוס שמן 1 כפית קנמון 1/2 קפסא דובדבנים בצנצנת (ללא הסירופ) לאפות. מתאים ל-2.5 תבניות אינגלישקיק או 3 אינגליש קטנות בהצלחה
פשטידת גזר מתוקה ואורירית מאד מאד מוצלחת!! וממש קלה.... 2 כוסות קמח (טיפה פחות מ) 2 כוסות סוכר 1 כוס שמן 1 כפית סודה לשתיה טיפה מלח 1/2 כפית קינמון 4 ביצים 3 כוסות גזר מגורד דק (בערך 5-6 גזרים) לערבב הכל ביחד. תבנית גודל 9*13 או 2 תבניות אינגליש קייק. לאפות על 180 מעלות. בתאבון!!!
בזכות האשכול נזכרתי במתכון החמוד הבא. איזה כיף! התפרסם בחדש בבית שמש על ידי אילה לב והיה להיט גדול אצלנו. זיכרון עמום אומר לי שהפחתתי מעט בכמות הסוכר. לא בטוחה. פשטידת פירות יער סוג המתכונים היותר מבוקש לחג, הינו פשטידות מתוקות. טעימות, קלילות וחגיגיות. אז הנה פשטידה משודרגת מחומרים לא שגרתיים, עם טעם וצבע מדהימים. החומרים לבצק: 1/2 2 כוסות קמח 2/3 כוס סוכר 2/3 כוס שמן 1 חלמון 1/2 אבקת אפיה 1 סוכר וניל לשכבת המילוי הראשונה: 250 גר' פרות יער קפואים מעורבים (ניתן להשיג בחנויות אפיה) כוס סוכר כפית תמצית וניל לשכבת המילוי השניה: 5 חצאי אפרסקים מקופסת שימורים חתוכים לקוביות כף מיץ לימון 2 סוכר וניל אופן ההכנה להפשיר את פירות היער. לעבד את כל חומרי הבצק לפרורים בקערה, בעזרת כף (אין צורך במיקסר). לערבב את פירות היער עם הסוכר והוניל. בקערה נפרדת לערבב את האפרסקים עם הסוכר והלימון. הרכבת המנה במנות אישיות בכל תבנית אישית להרכיב לפי סדר זה: כף פירורי בצק כף ממילוי פרות היער 1/2 כף פרורים כף ממילוי האפרסקים כף פרורים. לאפות 30-35 דקות.
הכנתי לראש השנה יצא טעים מאוד. אהבתי! הכנתי לראש השני, יצא מעולה. הייתי מורידה את כמויות הבצל ושמה יותר מלח