מתכון יש לך פשטידה מתוקה ומוצלחת להגיש ליד הבשר? אשמח למתכון!

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י פלאפונית, ‏29/8/18.

  1. אפכא מסתברא

    אפכא מסתברא משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏28/5/09
    הודעות:
    6,553
    תודות :
    1,041
    נקודות:
    124
    עיסוק:
    כתיבה, ניקוד, עריכה
    מיקום:
    ירושלים
    משהו עתיק נושן מ'הבית שלנו' - מככב אצלנו בכל ר"ה (החלפת הקורנפלקס בגביעי גלידה מרוסקים היא הברקה של בנות הבית בעקבות העדר המוצר, והתוצאה מצוינת):
     

    קבצים מצורפים:

    חדוי כנרת ו-פלאפונית אוהבים את זה.
  2. משי 1

    משי 1 משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏5/1/09
    הודעות:
    1,432
    תודות :
    311
    נקודות:
    129
    פלאפונית - עכשיו שמתי לב שבקשת מתוק, אני התייחסתי לבשר, מאמינה שתהנו גם מזה...
     
    פלאפונית אוהב/ת את זה.
  3. tzivya7

    tzivya7 משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏18/11/15
    הודעות:
    31
    תודות :
    98
    נקודות:
    19
    @משי 1 הפשטידה טובה בהקפאה?
     
  4. פלאפונית

    פלאפונית משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏23/6/14
    הודעות:
    4,162
    תודות :
    3,063
    נקודות:
    134
    לא נורא ,מאמינה שישמש אותי עוד בעז''ה
    תודה!
     
  5. משי 1

    משי 1 משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏5/1/09
    הודעות:
    1,432
    תודות :
    311
    נקודות:
    129
    מעולה.
     
  6. יעכנא בוימלגרין

    יעכנא בוימלגרין משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏5/6/18
    הודעות:
    103
    תודות :
    172
    נקודות:
    49
    אני מגישה פשטידת תפוחים ליד הבשר, אם תרצי אקליד לך.
     
  7. נר ריחני

    נר ריחני עימוד ספרים מעמד ספרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏21/7/15
    הודעות:
    202
    תודות :
    131
    נקודות:
    59
    יש מצב למתכון תודה
     
  8. חדוי כנרת

    חדוי כנרת משתמש סופר מקצוען איור וציור מקצועי עיצוב גרפי עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏4/3/14
    הודעות:
    3,958
    תודות :
    1,517
    נקודות:
    134
    עיסוק:
    שרטוט מיפוי טופוגרפי בתוכנות mappite ו-otokad
    מיקום:
    דרום
    נשמע ממש מעניין!
    אשמח מאד למתכון,
    תודה מראש
     
  9. hadas9

    hadas9 משתמש מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏8/2/16
    הודעות:
    226
    תודות :
    139
    נקודות:
    59
    בבקשה-
    פשטידת אטריות ופירות:
    1 חב' אטריות מלבני בינוני- לבשל
    להוסיף-
    6 ביצים
    1/2 חב' פודינג וניל
    1 קופ' אפסקים בשימורים- חתוך לקוביות
    1/2 חב'משמש שימורים (לא חובה)
    3/4 כוס סוכר
    2 סוכר וניל
    1/3 כוס שמן
    1 כפית קנמון
    1/2 קפסא דובדבנים בצנצנת (ללא הסירופ)

    לאפות.
    מתאים ל-2.5 תבניות אינגלישקיק או 3 אינגליש קטנות
    בהצלחה
     
    חרמון ו-חדוי כנרת אוהבים את זה.
  10. חדוי כנרת

    חדוי כנרת משתמש סופר מקצוען איור וציור מקצועי עיצוב גרפי עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏4/3/14
    הודעות:
    3,958
    תודות :
    1,517
    נקודות:
    134
    עיסוק:
    שרטוט מיפוי טופוגרפי בתוכנות mappite ו-otokad
    מיקום:
    דרום
    המון תודות!
     
  11. עסק

    עסק משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏20/6/13
    הודעות:
    206
    תודות :
    155
    נקודות:
    49
    פשטידת גזר מתוקה ואורירית מאד מאד מוצלחת!! וממש קלה....

    2 כוסות קמח
    (טיפה פחות מ) 2 כוסות סוכר
    1 כוס שמן
    1 כפית סודה לשתיה
    טיפה מלח
    1/2 כפית קינמון
    4 ביצים
    3 כוסות גזר מגורד דק (בערך 5-6 גזרים)

    לערבב הכל ביחד.

    תבנית גודל 9*13 או 2 תבניות אינגליש קייק.

    לאפות על 180 מעלות.

    בתאבון!!!
     
    חדוי כנרת אוהב/ת את זה.
  12. מימי זו

    מימי זו משתמש סופר מקצוען סופרות וכתיבה

    הצטרף:
    ‏13/7/11
    הודעות:
    4,187
    תודות :
    2,384
    נקודות:
    134
    בזכות האשכול נזכרתי במתכון החמוד הבא. איזה כיף! התפרסם בחדש בבית שמש על ידי אילה לב והיה להיט גדול אצלנו.
    זיכרון עמום אומר לי שהפחתתי מעט בכמות הסוכר. לא בטוחה.



    פשטידת פירות יער
    סוג המתכונים היותר מבוקש לחג, הינו פשטידות מתוקות. טעימות, קלילות וחגיגיות. אז הנה פשטידה משודרגת מחומרים לא שגרתיים, עם טעם וצבע מדהימים.

    החומרים
    לבצק:
    1/2 2 כוסות קמח
    2/3 כוס סוכר
    2/3 כוס שמן
    1 חלמון
    1/2 אבקת אפיה
    1 סוכר וניל

    לשכבת המילוי הראשונה:
    250 גר' פרות יער קפואים מעורבים (ניתן להשיג בחנויות אפיה)
    כוס סוכר
    כפית תמצית וניל

    לשכבת המילוי השניה:
    5 חצאי אפרסקים מקופסת שימורים חתוכים לקוביות
    כף מיץ לימון
    2 סוכר וניל

    אופן ההכנה
    להפשיר את פירות היער.
    לעבד את כל חומרי הבצק לפרורים בקערה, בעזרת כף (אין צורך במיקסר).
    לערבב את פירות היער עם הסוכר והוניל.
    בקערה נפרדת לערבב את האפרסקים עם הסוכר והלימון.

    הרכבת המנה במנות אישיות
    בכל תבנית אישית להרכיב לפי סדר זה:
    כף פירורי בצק
    כף ממילוי פרות היער
    1/2 כף פרורים
    כף ממילוי האפרסקים
    כף פרורים.

    לאפות 30-35 דקות.
     
    טוצ'ה ו-חדוי כנרת אוהבים את זה.
  13. tzivya7

    tzivya7 משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏18/11/15
    הודעות:
    31
    תודות :
    98
    נקודות:
    19
    @מימי זו ,נראה מתכון מיוחד ,אפשר להכין בתבנית ולא במנות אישיות?
     
  14. מימי זו

    מימי זו משתמש סופר מקצוען סופרות וכתיבה

    הצטרף:
    ‏13/7/11
    הודעות:
    4,187
    תודות :
    2,384
    נקודות:
    134
    לדעתי לא
     
  15. cherry c

    cherry c משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏19/10/14
    הודעות:
    158
    תודות :
    769
    נקודות:
    99
    הכנתי לראש השנה יצא טעים מאוד. אהבתי!
    הכנתי לראש השני, יצא מעולה.
    הייתי מורידה את כמויות הבצל ושמה יותר מלח
     
    תמי היין ו-משי 1 אוהבים את זה.