Featured יצירתיות במטבח במינימום כלים- הכל בקערה אחת

הנושא בפורום 'פורום אמנות ויצירה' פורסם ע"י הכי בעולם, ‏26/9/19.

  1. פוטושופר

    פוטושופר משתמש מקצוען עריכה והפקת סרטים עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏30/12/15
    הודעות:
    364
    תודות :
    562
    נקודות:
    109
    תודותי לכל הטיפים פה, נהניתי לקרוא

    הטיפ שלי: חיתוך קטן של ירקות בעזרת סכין רגילה בלבד, ללא שימוש במנדולינה או משהו משוכלל אחר...

    בצל חתוך לקוביות קטנטנות: חוצים לשניים. לוקחים חלק אחד ומתחילים לפרוס לאורך,(לא הכיוון שייתן חצאי טבעות אלא הכיוון שנותן רצועות)
    וכאן הטריק. לא חותכים עד הסוף, אלא כמעט עד הסוף, וכך נוצר לנו מעין מסרק של רצועות בצל המחוברות עדיין יחד.
    אחכ מסובבים לצד וחותכים בקלות לחתיכות קטנטנות,
    היות והכל עדיין מחובר.
    זה כיף ממש!

    אחרי שקולטים את העיקרון עם הבצל, עוברים לירקות אחרים. מלפפון... עגבניה קצת פחות מוצלח אבל גם אפשר...
    תפוחי אדמה אפשר לחתוך לקוביות אפילו ללא קרש חיתוך (לממהרים שביננו). שני חיתוכים לאורך, לא עד הסוף, שישאר עדיין מחובר, ואחכ חיתוכים קטנים לאורך


    מי שניסה, נשמח שישתף תגובות
    הצלחות!
     
    תילי 1, שקדיה, michal2100 ו-4 משתמשים נוספים מודים על התגובה.
  2. ר. הנדסאית אדריכלות

    ר. הנדסאית אדריכלות משתמש חדש

    הצטרף:
    ‏28/11/18
    הודעות:
    7
    תודות :
    22
    נקודות:
    4
  3. הכי בעולם

    הכי בעולם משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏8/9/19
    הודעות:
    189
    תודות :
    686
    נקודות:
    99
    עיסוק:
    אומנות
    דף הבית:
    סוג מצלמה:
    קנון
    אורגמי תקשיבי השקיות , רעיון מאלף!!! רק עדין מתרגלת למראה...
     
    אוריגמי מודה על התגובה.
  4. הכי בעולם

    הכי בעולם משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏8/9/19
    הודעות:
    189
    תודות :
    686
    נקודות:
    99
    עיסוק:
    אומנות
    דף הבית:
    סוג מצלמה:
    קנון
    לקחתי עוף הודו, ממרק עוף, פוררתי אותו יחד עם משולש עוף שכבר בושל, טגנתי בצל, הוספתי להם תבלנים, פפריקה מתוקה, גריל עוף, פלדלפיה, סטיק, אתם מוזמנןת והכל במחבת אחת
    שבת שלום
    למי יש רעיון לסלטים בבלנדר יד, חוץ מאחינה, ערבי , מתבלים
     
  5. הדסה גולד

    הדסה גולד משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏14/5/17
    הודעות:
    88
    תודות :
    977
    נקודות:
    89
    מיקום:
    אלעד
    סלט זיתים :
    קופסת זיתים
    מיונז
    מעט שמן זית
    טוחנים הכל בבלנדר יד
    מהמם!


    פסטו: (אצלינו זה הולך עם הכל. עם טוסטים או סתם לנגב עם החלה בשבת ..)
    1 פטרוזיליה / בזיליקום
    1 כוס שמן (אני עושה חצי רגיל וחצי שמן זית)
    4-5 שיני שום
    טוחנת הכל
    ומוסיפה:
    5 שקדים / 5 קשיו
    מלח, פלפל שחור.

    רוטב פיצה: (בליל שבת, זה מה שהילדים אוהבים לנגב....)
    מיונז
    רסק עגבניות
    אורגנו, תבלין פיצה
    מעט מים
    מלח, פלפל שחור
    מעט קטשופ
    מעט חרדל
    אבקת שום או שום כתוש
     
    תילי 1, הכי בעולם ו-פוטושופר מודים על התגובה.
  6. הדסה גולד

    הדסה גולד משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏14/5/17
    הודעות:
    88
    תודות :
    977
    נקודות:
    89
    מיקום:
    אלעד
    שקשוקה מהממת בכלום עבודה: (ובלי כלים כלל)

    אני לוקחת תבנית חד פעמית עגולה.
    שמה עליה כמה שיני שום חתוכות קטן ומעט שמן
    מאדה קצת (יש לי כיריים חשמליות, לא יודעת אם מתאים בכיריים רגילות, מקסימום אפשר לעשות בסיר)
    מוסיפה:
    1 קופסא רסק עגבניות לשקשוקה (זה נראה דומה לרסק עגבניות רגיל אך כתוב על זה לשקשוקה)
    1 קופסא רסק עגבניות רגילה
    אבקת שום
    פפריקה אדומה
    מלח, פלפל שחור, עוד מעט שמן.
    עלים ירוקים - מה שיש בבית (פטרוזיליה, כוסברה וכו')
    אפשר להוסיף צ'ילי גרוס למי שאוהב
    מבשלת על חום בינוני בערך 10 דקות. עד שהכל מבעבע ומתבשל...
    מוסיפה ביצים כמספר הסועדים וממשיכה לבשל עם כיסוי של נייר כסף עוד 10 דקות בערך
    מורידה ומניחה על השולחן את התבנית היפה, העגולה והמגרה...
    בתיאבון !
     
    חצאית קפלים, תילי 1 ו-הכי בעולם מודים על התגובה.
  7. אוריגמי

    אוריגמי משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏7/8/18
    הודעות:
    506
    תודות :
    5,530
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים, אוריגמי
    מיקום:
    ירושלים
    מטבל -דיפ- עגבניות קרמי
    שוטפים 7-8 עגבניות וחוצים לחצי.
    מוציאים את העוקץ וסוחטים היטב מהמיץ והגרעינים. צריך רק את הבשר בשביל הדיפ.
    שמים את הבשר של העגבניה (לא צריך לקלף) בכלי של הבלנדר
    מוסיפים 4-5 שיני שום קלופים ו2 כפיות מלח
    מפעילים עד שנראה אחיד.
    מוסיפים 1/2 כוס (מדידה) של שמן, בטפטוף איטי מאד. (אפשר לחורר כוס ח"פ למטה ולהעמיד בחור שבמכסה בלנדר עומד.)
    נותנים להתבלנדר כ10 דקות לפחות ממתי שהתחלנו להוסיף שמן, עד שהצבע כתום זורח והמרקם קרמי. בבלנדר יד לפעמים צריך יותר. לא להתייאש!
    שומרים בקרור.

    אחרי שיושב במקרר לילה או כמה שעות, לפעמים הנוזלים שוקעים. אפשר להוציא אותם בעזרת מזרק שמחדירים לתחתית הכלי. אם לא מוציאים- הנוזלים מתערבבים שוב בדיפ והורסים קצת את המרקם העבה שלו.
     
  8. הכי בעולם

    הכי בעולם משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏8/9/19
    הודעות:
    189
    תודות :
    686
    נקודות:
    99
    עיסוק:
    אומנות
    דף הבית:
    סוג מצלמה:
    קנון
    סלט אבוקדו עסיסי
    2 עגבניות
    אבוקדו בינוני
    חתיכת בצל
    טיפ מיץ לימון
    מלח
    פלפל
    מעט שמן זית
     
    חצאית קפלים ו-הדסה גולד מודים על התגובה.
  9. הכי בעולם

    הכי בעולם משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏8/9/19
    הודעות:
    189
    תודות :
    686
    נקודות:
    99
    עיסוק:
    אומנות
    דף הבית:
    סוג מצלמה:
    קנון
    רוטב מהמהם לסלט כרוב
    מיץ תפוזים טבעי
    כשליש כוס סןכר
    להמיס טוב במים חמים
    להוסיף שקדים מלוחים
    פקנטי
     
    חצאית קפלים ו-הדסה גולד מודים על התגובה.
  10. משמשים

    משמשים משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏23/12/18
    הודעות:
    46
    תודות :
    135
    נקודות:
    39
    יש לך עוד כאלו מתכונים?
    אשמח
     
    חצאית קפלים מודה על התגובה.
  11. יעל שמש

    יעל שמש משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏19/5/19
    הודעות:
    15
    תודות :
    108
    נקודות:
    34
    סלומון ושעועית ירוקה בתנור
    בתבנית חד פעמי מסדרים פרוסות סלומון, מסביב מפזרים שעועית ירוקה קפואה.
    מערבבים בכוס חד פעמית: שום כתוש, דבש, רוטב סויה, שמן זית, קצת מיץ לימון ופלפל.
    שופכים על הדג והשעועית ואופים
     
  12. הכי בעולם

    הכי בעולם משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏8/9/19
    הודעות:
    189
    תודות :
    686
    נקודות:
    99
    עיסוק:
    אומנות
    דף הבית:
    סוג מצלמה:
    קנון
    אני עושה את זה עם כל העגבניה, הסוד למרקם המהם הזה הוא השמן , כדי לקבל צבע כתום צריך לערבל ולהוסיף לאט שמן לקבלת צבע כתום וממילא יש את המרקם, הנוזלים יורדים למטה, ולא צריך לשאוב אותם.. לוקחים מלמעלה, מקסימום מערבבים יחד
     
    Menifa ו-אוריגמי מודים על התגובה.
  13. רותי לב

    רותי לב משתמש סופר מקצוען הפקות ואירועים עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏14/8/16
    הודעות:
    831
    תודות :
    3,206
    נקודות:
    222
    עיסוק:
    אימון בימוי והפקה
    מיקום:
    ירושלים
    תנסי להוסיף חצי פלפל אדום
    וארבע שיני שום,
    לא תאמיני כמה טעים זה יכול להיות!!!
    כל מי שטועם אצלי מבקש מתכון...
     
  14. Menifa

    Menifa משתמש מקצוען צילום מקצועי עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏22/1/15
    הודעות:
    814
    תודות :
    745
    נקודות:
    109
    סוג מצלמה:
    קנון 550D
    השם ישמור
    כמה סוכר?
     
  15. הכי בעולם

    הכי בעולם משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏8/9/19
    הודעות:
    189
    תודות :
    686
    נקודות:
    99
    עיסוק:
    אומנות
    דף הבית:
    סוג מצלמה:
    קנון
    היכן ראית הרבה סוכר??
    סוכרזית???
    לא אמרתי שזה דיאטי
     
    אסטרולוגיה יהודית מודה על התגובה.
  16. קופירייטה

    קופירייטה משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏15/12/16
    הודעות:
    1,167
    תודות :
    4,669
    נקודות:
    247
    עיסוק:
    פרסום, אסטרטגיה וכתיבה
    מיקום:
    פתח תקוה
    כשאין לי זמן אפילו לקצוץ בצל,
    אבל אני רוצה ארוחת צהריים של ממש:

    פורסמת מושטים בתבנית
    פותחת קופסה של מטבוחה מעל
    קצת שמן, קצת כמון

    וזהו, לתנור.
     
  17. הכי בעולם

    הכי בעולם משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏8/9/19
    הודעות:
    189
    תודות :
    686
    נקודות:
    99
    עיסוק:
    אומנות
    דף הבית:
    סוג מצלמה:
    קנון
    נשמע טוב, קצר ולענין, האם זה מתאים לסלמון
     
    קופירייטה מודה על התגובה.
  18. קופירייטה

    קופירייטה משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏15/12/16
    הודעות:
    1,167
    תודות :
    4,669
    נקודות:
    247
    עיסוק:
    פרסום, אסטרטגיה וכתיבה
    מיקום:
    פתח תקוה
    לא ניסיתי... אני, באופן אישי, פשוט לא אוהבת סלומון
    מוזמנת לנסות לעדכן :)
     
    הכי בעולם מודה על התגובה.
  19. הכי בעולם

    הכי בעולם משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏8/9/19
    הודעות:
    189
    תודות :
    686
    נקודות:
    99
    עיסוק:
    אומנות
    דף הבית:
    סוג מצלמה:
    קנון
    מרק עדשים כתומים!
    כ- 250 גר עדשים ברור,
    להשרות בקערה של 2- 3 קילו, למשך שעה וחצי, לשטוף מידי פעם
    לטגן בצל, לשפוך את העדשים
    להוסיף מעט שום, א. מרק פטריות, מלח פלפל, אפשר גם א. מרק בצל
    לבשל בסיר פרווה או חלבי להוציא לצלחת לשים מלמעלה פרורי גבינה צהובה , מחמם וטעים
     
    חצאית קפלים ו-הדסה גולד מודים על התגובה.
  20. michal23

    michal23 משתמש סופר מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏12/5/12
    הודעות:
    2,787
    תודות :
    3,306
    נקודות:
    240
    מה הכמויות בזיתים של המיונז? כמה לשים?
    ויש עוד תבלינים חוץ מזה ?
    איזה זיתים ? ירוק ? טבעות או לא משנה ?!