יצירתיות במטבח במינימום כלים- הכל בקערה אחת

פוטושופר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
תודותי לכל הטיפים פה, נהניתי לקרוא

הטיפ שלי: חיתוך קטן של ירקות בעזרת סכין רגילה בלבד, ללא שימוש במנדולינה או משהו משוכלל אחר...

בצל חתוך לקוביות קטנטנות: חוצים לשניים. לוקחים חלק אחד ומתחילים לפרוס לאורך,(לא הכיוון שייתן חצאי טבעות אלא הכיוון שנותן רצועות)
וכאן הטריק. לא חותכים עד הסוף, אלא כמעט עד הסוף, וכך נוצר לנו מעין מסרק של רצועות בצל המחוברות עדיין יחד.
אחכ מסובבים לצד וחותכים בקלות לחתיכות קטנטנות,
היות והכל עדיין מחובר.
זה כיף ממש!

אחרי שקולטים את העיקרון עם הבצל, עוברים לירקות אחרים. מלפפון... עגבניה קצת פחות מוצלח אבל גם אפשר...
תפוחי אדמה אפשר לחתוך לקוביות אפילו ללא קרש חיתוך (לממהרים שביננו). שני חיתוכים לאורך, לא עד הסוף, שישאר עדיין מחובר, ואחכ חיתוכים קטנים לאורך


מי שניסה, נשמח שישתף תגובות
הצלחות!
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
לקחתי עוף הודו, ממרק עוף, פוררתי אותו יחד עם משולש עוף שכבר בושל, טגנתי בצל, הוספתי להם תבלנים, פפריקה מתוקה, גריל עוף, פלדלפיה, סטיק, אתם מוזמנןת והכל במחבת אחת
שבת שלום
למי יש רעיון לסלטים בבלנדר יד, חוץ מאחינה, ערבי , מתבלים
 

הדסה גולד

משתמש מקצוען
לקחתי עוף הודו, ממרק עוף, פוררתי אותו יחד עם משולש עוף שכבר בושל, טגנתי בצל, הוספתי להם תבלנים, פפריקה מתוקה, גריל עוף, פלדלפיה, סטיק, אתם מוזמנןת והכל במחבת אחת
שבת שלום
למי יש רעיון לסלטים בבלנדר יד, חוץ מאחינה, ערבי , מתבלים
סלט זיתים :
קופסת זיתים
מיונז
מעט שמן זית
טוחנים הכל בבלנדר יד
מהמם!


פסטו: (אצלינו זה הולך עם הכל. עם טוסטים או סתם לנגב עם החלה בשבת ..)
1 פטרוזיליה / בזיליקום
1 כוס שמן (אני עושה חצי רגיל וחצי שמן זית)
4-5 שיני שום
טוחנת הכל
ומוסיפה:
5 שקדים / 5 קשיו
מלח, פלפל שחור.

רוטב פיצה: (בליל שבת, זה מה שהילדים אוהבים לנגב....)
מיונז
רסק עגבניות
אורגנו, תבלין פיצה
מעט מים
מלח, פלפל שחור
מעט קטשופ
מעט חרדל
אבקת שום או שום כתוש
 

הדסה גולד

משתמש מקצוען
שקשוקה מהממת בכלום עבודה: (ובלי כלים כלל)

אני לוקחת תבנית חד פעמית עגולה.
שמה עליה כמה שיני שום חתוכות קטן ומעט שמן
מאדה קצת (יש לי כיריים חשמליות, לא יודעת אם מתאים בכיריים רגילות, מקסימום אפשר לעשות בסיר)
מוסיפה:
1 קופסא רסק עגבניות לשקשוקה (זה נראה דומה לרסק עגבניות רגיל אך כתוב על זה לשקשוקה)
1 קופסא רסק עגבניות רגילה
אבקת שום
פפריקה אדומה
מלח, פלפל שחור, עוד מעט שמן.
עלים ירוקים - מה שיש בבית (פטרוזיליה, כוסברה וכו')
אפשר להוסיף צ'ילי גרוס למי שאוהב
מבשלת על חום בינוני בערך 10 דקות. עד שהכל מבעבע ומתבשל...
מוסיפה ביצים כמספר הסועדים וממשיכה לבשל עם כיסוי של נייר כסף עוד 10 דקות בערך
מורידה ומניחה על השולחן את התבנית היפה, העגולה והמגרה...
בתיאבון !
 

אוריגמי

משתמש מקצוען
מטבל -דיפ- עגבניות קרמי
שוטפים 7-8 עגבניות וחוצים לחצי.
מוציאים את העוקץ וסוחטים היטב מהמיץ והגרעינים. צריך רק את הבשר בשביל הדיפ.
שמים את הבשר של העגבניה (לא צריך לקלף) בכלי של הבלנדר
מוסיפים 4-5 שיני שום קלופים ו2 כפיות מלח
מפעילים עד שנראה אחיד.
מוסיפים 1/2 כוס (מדידה) של שמן, בטפטוף איטי מאד. (אפשר לחורר כוס ח"פ למטה ולהעמיד בחור שבמכסה בלנדר עומד.)
נותנים להתבלנדר כ10 דקות לפחות ממתי שהתחלנו להוסיף שמן, עד שהצבע כתום זורח והמרקם קרמי. בבלנדר יד לפעמים צריך יותר. לא להתייאש!
שומרים בקרור.

אחרי שיושב במקרר לילה או כמה שעות, לפעמים הנוזלים שוקעים. אפשר להוציא אותם בעזרת מזרק שמחדירים לתחתית הכלי. אם לא מוציאים- הנוזלים מתערבבים שוב בדיפ והורסים קצת את המרקם העבה שלו.
 

יעל שמש

משתמש פעיל
סלומון ושעועית ירוקה בתנור
בתבנית חד פעמי מסדרים פרוסות סלומון, מסביב מפזרים שעועית ירוקה קפואה.
מערבבים בכוס חד פעמית: שום כתוש, דבש, רוטב סויה, שמן זית, קצת מיץ לימון ופלפל.
שופכים על הדג והשעועית ואופים
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
מטבל -דיפ- עגבניות קרמי
שוטפים 7-8 עגבניות וחוצים לחצי.
מוציאים את העוקץ וסוחטים היטב מהמיץ והגרעינים. צריך רק את הבשר בשביל הדיפ.
שמים את הבשר של העגבניה (לא צריך לקלף) בכלי של הבלנדר
מוסיפים 4-5 שיני שום קלופים ו2 כפיות מלח
מפעילים עד שנראה אחיד.
מוסיפים 1/2 כוס (מדידה) של שמן, בטפטוף איטי מאד. (אפשר לחורר כוס ח"פ למטה ולהעמיד בחור שבמכסה בלנדר עומד.)
נותנים להתבלנדר כ10 דקות לפחות ממתי שהתחלנו להוסיף שמן, עד שהצבע כתום זורח והמרקם קרמי. בבלנדר יד לפעמים צריך יותר. לא להתייאש!
שומרים בקרור.

אחרי שיושב במקרר לילה או כמה שעות, לפעמים הנוזלים שוקעים. אפשר להוציא אותם בעזרת מזרק שמחדירים לתחתית הכלי. אם לא מוציאים- הנוזלים מתערבבים שוב בדיפ והורסים קצת את המרקם העבה שלו.
אני עושה את זה עם כל העגבניה, הסוד למרקם המהם הזה הוא השמן , כדי לקבל צבע כתום צריך לערבל ולהוסיף לאט שמן לקבלת צבע כתום וממילא יש את המרקם, הנוזלים יורדים למטה, ולא צריך לשאוב אותם.. לוקחים מלמעלה, מקסימום מערבבים יחד
 

רותי לב

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עיצוב גרפי
סלט זיתים :
קופסת זיתים
מיונז
מעט שמן זית
טוחנים הכל בבלנדר יד
מהמם!
תנסי להוסיף חצי פלפל אדום
וארבע שיני שום,
לא תאמיני כמה טעים זה יכול להיות!!!
כל מי שטועם אצלי מבקש מתכון...
 

קופירייטה

הזנקת מכירות, מיתוג שיווק
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הפקות ואירועים
פרסום וקופירייטינג
כשאין לי זמן אפילו לקצוץ בצל,
אבל אני רוצה ארוחת צהריים של ממש:

פורסמת מושטים בתבנית
פותחת קופסה של מטבוחה מעל
קצת שמן, קצת כמון

וזהו, לתנור.
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
מרק עדשים כתומים!
כ- 250 גר עדשים ברור,
להשרות בקערה של 2- 3 קילו, למשך שעה וחצי, לשטוף מידי פעם
לטגן בצל, לשפוך את העדשים
להוסיף מעט שום, א. מרק פטריות, מלח פלפל, אפשר גם א. מרק בצל
לבשל בסיר פרווה או חלבי להוציא לצלחת לשים מלמעלה פרורי גבינה צהובה , מחמם וטעים
 

michal23

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
סלט זיתים :
קופסת זיתים
מיונז
מעט שמן זית
טוחנים הכל בבלנדר יד
מהמם!


פסטו: (אצלינו זה הולך עם הכל. עם טוסטים או סתם לנגב עם החלה בשבת ..)
1 פטרוזיליה / בזיליקום
1 כוס שמן (אני עושה חצי רגיל וחצי שמן זית)
4-5 שיני שום
טוחנת הכל
ומוסיפה:
5 שקדים / 5 קשיו
מלח, פלפל שחור.

רוטב פיצה: (בליל שבת, זה מה שהילדים אוהבים לנגב....)
מיונז
רסק עגבניות
אורגנו, תבלין פיצה
מעט מים
מלח, פלפל שחור
מעט קטשופ
מעט חרדל
אבקת שום או שום כתוש
מה הכמויות בזיתים של המיונז? כמה לשים?
ויש עוד תבלינים חוץ מזה ?
איזה זיתים ? ירוק ? טבעות או לא משנה ?!
 

לוח אירועים

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח מודעות | קניה מכירה

למעלה